Milletvekili Akay: “Ulaştırma Bakanının 268 KM’lik sathi kaplama yoldan haberi yok”

Milletvekili Akay: “Ulaştırma Bakanının 268 KM’lik sathi kaplama yoldan haberi yok”

Yayın: 23.02.2024 10:14
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karabük’te yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Milletvekili Akay, bölünmüş yoldan bahseden Ulaştırma Bakanı’na sathi kaplama yollarını hatırlattı, GAR taşıma projesinin yatırım programına alınmasının teknik açıdan imkansız olduğunu ifade etti.

Sayın Bakanın Karabük’e Somut Projelerle Gelmesini Beklerdik

Ulaştırma Bakanının açıklamarına tepki gösteren Akay, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu Karabük’e gelmiş, hoş gelmiş fakat görüyoruz ki diğer bakanlarımız gibi eli boş gelmiş. Sayın Bakanımız gerçekleştirdiği ziyarette, keşke kentimize kazandıracakları somut projeleri açıklasaydı. Fakat ne yazık ki öyle olmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 23 Ocak 2024 tarihinde yayımladığı en son verilere göre; Karabük’ün yollarını yaptık derken paylaştığı veriler yanlış, büyük bir müjde verir gibi açıkladığı veriler ise Karabük’ün hazin durumunu gözler önüne sermektedir.

GAR Projesi Bu Yılki Yatırım Programına Alınamaz

Sayın Bakan “Karabük Gar Projesi’ni bu seneye yetiştirebilirsek bu seneye, olmadı 2025’in yatırım programını alarak taşıyacağız.” demiş. Sayın Bakan sizlere bu bilgileri kim paylaşıyor bilmiyorum fakat bu açıklamayı yapmadan önce keşke iktidar partinizin Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi milletvekillerine danışsaydınız konuşmadan. Vatandaşlarımızı aldatmaya hiç gerek yok. 2024 yılı yatırım programı 13 Ocak tarihinde açıklandı ve bu proje yatırım programında yok, Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre ise yatırım programına alınma olasılığı yok.

116 KM Bölünmüş Yol Yaptığıyla Övünen İktidar 268 KM’lik Sathi Kaplama Yolu Görmezden Geliyor

Sayın Bakan ayrıca, Karabük’ün 7 Kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 116 kilometreye çıkardık demiş. Peki Karabük’ün kanayan yarası sathi kaplama yollardan neden bahsetmedi? Sayın Bakan Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 268 kilometresi Sathi Kaplama Yol, sadece 114 kilometresi ise Bitümlü Sıcak Karışım. Bu tablo vahim bir tablo, bu tablo Karabük’ün çevre illerden nasıl geride kaldığının göstergesidir. Bu durum asla kabul edilemez!

Sayın Bakanın Safranbolu- Bartın Yolunu Ziyaret Etmesini Beklerdik

Sayın Bakan ölüm yolu olan Safranbolu- Bartın yolunu da keşke ziyaret etseydi. Vatandaşlarımız sizden bu konuda bir çözüm bekliyor fakat bu konuda bir adım atmıyorsunuz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun merkezli 6 ilde terör operasyonunda 22 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun merkezli 6 ilde düzenlenen terör operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Giresun merkezli altı 6 ilde terör örgütü PKK/KCK üyelerinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Evlerde ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.