Milli boksörlerimizin hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek

Milli boksörlerimizin hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek

Yayın: 27.01.2023 17:38
Paylaş:
A+ A-

Kadın milli boksörler Elif Güneri ve Eda Yenilmez, 2024 Paris Olimpiyatlarına katılarak başarıya ulaşmak için çalışıyor.

İzmir’in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen Dinçer İlhan Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda şampiyon olan Güneri ve ikinci olan Yenilmez, antrenör Baykan Arslan yönetiminde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor.

Milli sporcuların hedefi olimpiyatlara katılarak derece elde edebilmek.

– Güneri: “Olimpiyat vizesi için var gücümüzle çalışıyoruz”

Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Güzel bir kamp sürecinin olduğunu belirten Güneri, “Dünya şampiyonasından sonra hiç ara vermedik. Arkasından Avrupa şampiyonası vardı. Beklenen şampiyonluktu ve olduk. Bu da çok güzeldi. İyi çalıştık, inandık. İnandığımızın peşine düştük ve şampiyon olduk.” dedi.

Güneri, Türkiye şampiyonasının kendileri için bir basamak olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

“Daha farklı hedeflerimiz var. 50 gün sonra Hindistan’da yapılacak dünya şampiyonası var. Yeni kilo ve yeni umutlar. 81 kilodan 75 kiloya düştüm. Olimpik kilo. Kariyerimde Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler var. Olimpiyat istiyorum. Bunun için 75 kiloya düştüm. Bu doğrultuda çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Planlamamız çok iyi. Önümüzde dünya şampiyonası var. Ondan sonra Avrupa oyunları var. Avrupa oyunlarında ilk 3’e girmek demek olimpiyata vize demek. Biz de var gücümüzle önce dünya şampiyonasında ardından da Avrupa oyunlarında dereceye girip olimpiyat vizesi almak için çalışıyoruz.”

Güneri, olimpiyatlara katılmanın büyük bir gurur olacağını dile getirerek, “Olimpiyatlara katılmak her sporcunun hayalidir. Benim de çocukluğumdan beri en büyük hayallerimden biri olimpiyata katılmak. Olimpiyata katılmak birinci hayalim, daha ötesi olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak. Ülkemize ve ilimize altın madalyayı getirmeyi çok istiyorum.” diye konuştu.

– Yenilmez: “Her maçta tecrübe kazanıyoruz”

Milli boksör Eda Yenilmez de Türkiye şampiyonasına günde çift antrenman yaparak hazırlandıklarını anlattı.

Yenilmez, 11 senedir Türkiye şampiyonalarına katıldığını aktararak, ikincilik ve üçüncülük derecelerinin olduğunu kaydetti.

Çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini vurgulayan Yenilmez, “Hedefimiz; her sporcunun olduğu gibi 2024 olimpiyatlarına katılmak. Ağır sıklet oynuyordum. 25 kilo vererek 81 kil

oya düştüm. Daha sonra 75 kiloya düşeceğim. Daha çok çalışarak olimpiyatlara gitmek istiyorum. Her maçta tecrübe kazanıyoruz. Karabük’ten olimpiyatlara gidebilirsek bizim için büyük gurur olur. Ülkemiz için de inşallah çok daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.

– Antrenör Arslan: “Karabük’e ilk olimpiyat madalyasını da inşallah biz getireceğiz”

Antrenör Baykan Arslan ise şampiyonaya çift antrenmanla 3 ay hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonaya 5 sporcuyla katıldıklarını belirten Arslan, “Elif Güneri 2024 olimpiyatlarını düşünerek 75 kiloya düştü ve Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyona olimpiyatların ilk seçmesiydi. 2024 olimpiyatlarının bir diğer adayı da Eda Yenilmez. O da Türkiye ikincisi oldu. Karabük’ten olimpiyata mutlaka bir sporcunun gideceğine inanıyorum. Karabük’e ilk olimpiyat madalyasını da inşallah biz getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.