Milli Eğitim Müdürü Akbaş Öğrencilerin Etkinliğine Katıldı

Milli Eğitim Müdürü Akbaş Öğrencilerin Etkinliğine Katıldı

Yayın: 10.05.2023 15:38
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdür Nevzat Akbaş, Şehit Mehmet Esen Ortaokulunda öğrenci ve veliler tarafından hazırlanan Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenen “Glutensiz Mutfak” etkinliğine katıldı.

Programda ilk olarak çölyak hastalığı hakkında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Sevinç tarafından bilgilendirme yapıldı.

Ardından okulun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan glütensiz gıdalar katılımcılara servis edildi.

Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenen “Glutensiz Mutfak” hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Karabük Halk Eğitim Merkezimizde açılan kursumuzda, çölyak hastaları ve aileleri aşçılık eğitimi almaya devam ediyor. Çölyak hastalarına ve ailelerine yönelik yaklaşık bir yıldır haftanın 3 günü 6’şar saat verilen kursa katılanlar, usta öğreticiler eşliğinde, glütensiz ekmek, kurabiye, pizza, pide, tatlı, tarhana, yaş pasta ve erişte gibi yiyecekler yapılmaktadır.Burada öğrencilerimiz çölyak hastalarımız ile ilgili bir farkındalık yaptılar. Hepsini bu güzel etiklikten dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi öğrencilerimiz hem akademik, sosyal, kültürel, sportif hem de değerleriyle mücehhez olarak yetişmesi öncelikli gayelerimiz arasında yer almaktadır. Bu gayeye ulaşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeşilay Bisiklet Turu, 5 Mayıs Pazar günü koşulacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – 11. Yeşilay Bisiklet Turu, 5 Mayıs Pazar günü koşulacak.

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre 2011 yılından bu yana organize edilen turun 11'incisi “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim.” sloganıyla düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun iş birliğiyle Türkiye'nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenecek ve saat 10.30'da başlayacak turda 10 bini aşkın bisikletsever, bir araya gelerek bağımlılıkların zararlarına dikkati çekecek ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkıda bulunacak.

Etkinlik, İstanbul'da Sarayburnu'ndan başlayıp Yedikule sahil yolu (Kennedy Caddesi), Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü'nden geçerek Sepetçiler Kasrı'nda sona erecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, her yaştan profesyonel ve amatör bisikletseverin katılımına açık olacak etkinlikle ilgili, “Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl 11'incisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu'nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Tüm bisikletseverleri, katılımın her yıl giderek arttığı turumuza bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.