Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Yayın: 04.07.2024 10:08
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına hazırlık çalışmaları; yapımı devam eden yatırımlar, proje aşamasında olan ve planlanan yatırımlar ile okulların fiziki durumu, güçlendirme ve onarım işlerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı Vali  Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Sucu ve ilgili yetkililer katıldı.

Eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz; “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hazırlık çalışmaları başladı. Okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmaları ile il genelinde devam eden yatırım çalışmaları hızla devam ediyor.

Yapımı tamamlanan, Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu (12 Derslik) ve Fevzi Çakmak Ortaokulu (8 Derslik) 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacaktır.

Ayrıca; 5 okul, 1 pansiyon ve 1 atölye binaları ile ilgili çalışmalar devam etmekte, 6 okulumuzun projeleri ile ilgili çalışmalar ise planlama aşamasında olup, çalışmalar devam etmektedir.

Öğretmen ve öğrencilerimizin teknolojik alt yapıya uygun modern okullarda eğitim öğretim görmeleri noktasında tüm imkânlar seferber edildi. Bu bağlamda; okullarımız daha güçlü, daha kaliteli ve değişen şartlara uyumlu hale dönüşmektedir. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde, eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Ayrıca Eğitim Kenti Karabük Projemizin, Eğitim Mirası Müzesi çalışmalarını değerlendirdik. İlimizin geçirdiği eğitim serüvenini yeni nesillere aktarmak, bizim için önemli görevlerden birisidir.” şeklinde konuştu.

Toplantı, eğitim öğretim hazırlıklarına ilişkin değerlendirme ve istişarelerin ardından sona erdi. (Karabük Valiliği Bülteni)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi öğrencileri, A Milli Takım’a destek videosu hazırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin yaz okulunda eğitim gören öğrenciler, A Milli Takım'a destek için videolu mesaj hazırladı.

Videoda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takım'ın oyuncularının adları, öğrenciler tarafından art arda söylendi.

Videonun sonunda minik öğrenciler, “Sizlere güveniyoruz. Hollanda maçında milli takımımıza başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Koordinatörü Erkut Kalkavan, AA muhabirine, videonun bilim merkezi içerisinde öğrencilerin farklı çalışma alanlarında çekildiğini söyledi.

Çocukların küçük ama milli duygularının büyük olduğunu vurgulayan Kalkavan, “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında kurulan bilim merkezinde, çeşitli okullardan gelen öğrenciler, milli takımdaki abilerine moral vermek amacıyla özel bir video hazırladı. Videoda, öğrenciler milli takım oyuncularına seslenerek, 'Birlikte zaferimize yürüyoruz.' mesajını iletmeye çalıştı.” dedi.

Kalkavan, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, “Öğrencilerin hazırladığı destek videosu, sosyal medyada da hızla yayılarak binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin milli takımımıza duyduğu sevgiyi ve desteği pekiştirmek için büyük önem taşıyor. Onların bu enerjisi, milli maç öncesinde takımımıza moral kaynağı olacaktır.” diye konuştu.