Mitsubishi Electric, FX5-ENET Ethernet ünitesi ile PLC’lerin bağlantı seçeneklerini genişletiyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.11.2023 08:12
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Mitsubishi Electric, MELSEC iQ-F serisi PLC'leri kullanan makinelerde gelişmiş Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) yetenekleri sunmak üzere FX5-ENET Ethernet ünitesini güncelledi.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, iQ-F serisi PLC'ler için FX5-ENET Ethernet modülüne yapılan donanım güncellemesi sayesinde artık bulutta IIoT ilkelerine uygun olarak veri toplanabiliyor. Böylece bu üniteyi kullanan makineler, kestirimci bakım stratejilerini desteklemek, sorun gidermeyi basitleştirmek ve üretkenliği artırmak için veriye dayalı analitiklerden yararlanabiliyor. Üstelik bulut tabanlı çözüm kârlılığın artırılmasına da yardımcı olabiliyor.

Bulut bağlantı işlevi, IIoT cihazları için optimize edilmiş, erişilebilirliği üst düzeye çıkarabilen ve çok çeşitli uygulamaların gerçekleştirilmesine olanak tanıyan bir iletişim protokolü olan MQTT tarafından destekleniyor. Bu da uzaktan erişimi destekleyen gelişmiş bağlantılardan faydalanmayı mümkün kılıyor.

FX5-ENET Ethernet ünitesinde MQTT'nin kullanılması ayrıca kullanıcıların bir yandan fabrikalarını siber güvenlik tehditlerinden korurken diğer yandan akıllı operasyonlar için birbirine bağlanan makineler kurmalarına yardımcı oluyor.

Protokol ayrıca bir mesajın alınmaması durumunda yeniden iletim, TLS şifrelemesi ve istemci kimlik doğrulaması yoluyla potansiyel risklerin önlenmesine, tespitine ve çözümüne yardımcı olan şifreleme ve dijital sertifikalar gibi temel güvenlik özelliklerini de içeriyor.

Yeni FX5-ENET Ethernet çözümüne şifreli e-posta gönderme işlevleri de Gmail ve Yahoo mail gibi ücretsiz e-posta hizmetleri desteklenecek şekilde entegre edildi. Bu sayede operatörlerin bildirimleri güvenli bir SMTP sunucusu aracılığıyla alabiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eşarj, müşterilerine çağrı merkezini görüntülü arama hizmeti sunuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 12:45
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, şarj istasyonlarında müşterilerinin karşılaştığı her türlü sorunu anında çözmek amacıyla “WhatsApp” üzerinden görüntülü görüşme desteği sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eşarj, Türkiye'nin her iline kurduğu 1350'den fazla şarj istasyonuyla enerji dönüşümüne katkı veriyor.

Eşarj, elektrikli araç şarj çözümlerinde Türkiye'nin öncüsü olarak, 2023'te belirlediği 81 ilde 1000 istasyon hedefine başarıyla ulaşmıştı.

Bu yıl da müşteri deneyimini mükemmelleştirme hedefiyle yoluna devam eden Eşarj, şarj istasyon sayısını artırmaya devam ederken, müşterilerine en iyi deneyimi sunmak için yaptığı çalışmalarda hız kesmiyor.

Bu kapsamda, müşterilerine her noktada hızlı, güvenilir, konforlu ve kusursuz bir şarj deneyimi sunmak için attığı yenilikçi adımlara, istasyon başında “WhatsApp” üzerinden görüntülü çağrı merkezini de ekliyor.

Böylelikle Eşarj, elektrikli araç kullanıcılarına yaşattığı deneyimini mükemmelleştirme çalışmalarına, şarj ağı yayılımı kadar önem veriyor.

– “Deşarj”, ile müşterilere ücretsiz mola noktası sağlandı

Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj operatörü olarak kurulan Eşarj, 2008'de kurulduğu günden bu yana müşterilerinin geri bildirimlerini dinleyerek ve saha araştırmaları yaparak, operasyonlarını sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

Deneyimi şarj istasyonundan dinlenme alanına kadar taşıyan ilk ve tek şirket olarak Deşarj'ı duyuran Eşarj, müşterilerine çocuk oyun alanı, TV, kahve makinesi, internet bağlantısı gibi özellikli ve ücretsiz mola hizmeti sunmuştu.

– Eşarj artık Oksijen tesislerinde!

Öte yandan, son olarak İzmir-İstanbul Otoyolu üzerindeki Oksijen tesislerinde faaliyete geçen Eşarj istasyonları, toplamda O135 Karacabey ve O37 Orhangazi olmak üzere 2 farklı Oksijen tesisinde çift yönlü olarak (İstanbul-İzmir/İzmir İstanbul) hizmet veriyor.

Eşarj kullanıcıları, bu stratejik noktada bulunan 360, 180 ve 90 kilovat (kW) gücündeki toplam 8 DC şarj cihazı ile araçlarını hızlı ve verimli bir şekilde şarj edebiliyor.

Eşarj'ın sunduğu bu ileri teknoloji sayesinde, kullanıcılar uzun yolculuklarında kesintisiz bir sürüş deneyimi yaşayabiliyor.

– “Her üç elektrikli araç kullanıcısından biri, sadece Eşarj'ı tercih ediyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, elektrikli araç şarj sektörünün çok dinamik ve rekabetçi bir atmosfere sahip olduğunu bu durumun devamlı iyileştirmeye ve yeni hedefler gerçekleştirmeye motive ettiğini kaydetti.

Elektrikli şarj istasyonlarının henüz benzin istasyonları kadar yaygın olmasa da araç başına düşen şarj istasyonu sayısı ile Türkiye'nin Avrupa'da 1. sırada olduğunu vurgulayan Pınar, şunları kaydetti:

“Kullanıcıları teşvik etmek için en hızlı şarj deneyimini yaşatmak ve kusursuz bir müşteri deneyimi yaşatmak ise elzem. Elektrikli araç kullanıcıları tüm Türkiye'de 23 binden fazla soketten herhangi birini bulduğunda firma fark etmeksizin şarjlanma işlemi gerçekleştirebilir durumda. Fakat ne mutlu ki müşteri sadakatinin bu denli zor olduğu ve rakiplerimizin giderek arttığı bu sektörde büyük bir başarı elde ederek, sadakat oranımızı yüzde 26'dan yüzde 33'e çıkardık. Yani her üç elektrikli araç kullanıcısından biri, sadece Eşarj'ı tercih ediyor. Yatırımlarımızda hızlı istasyonlara öncelik vermemiz, şarj süresini kısaltmamız, Deşarj noktası ve şimdi istasyon başından görüntülü çağrı merkezi ile desteklediğimiz kusursuz deneyim anlayışı, bize müşterilerimizden yüzde 97 memnuniyet skoru getirdi. Eşarj istasyon sayısını artırmaya ama bunu yaparken de müşteri deneyimini hep ön planda tutmaya devam edeceğiz.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331