Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, Karabük’te 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Kutladı

Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, Karabük’te 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Kutladı

Yayın: 21.03.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü kutladı.

Şair Yazar Döndü Açıkgöz, Mor Safran Kültür Sanat Derneği Ailesi olarak, 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla Karabüklü şiir severlerle yazılı mesajını paylaştı. Açıklamada, şiirin insanlık tarihinin en eski sanat dalı olduğu vurgulanarak, duyguları en saf ve derin şekilde ifade etme gücüne sahip olduğu belirtildi. Şair Açıkgöz: “Bizler Safranbolulu yazarlar, sanatçılar, sanat dostları olarak iki yıla yakın bir süredir ‘Biz Bize Şiir ve Müzik’ adı altında her ay şiir ve müzik programı düzenlemekteyiz. Bunun yanı sıra “Kutlama değil anlaşılmak istiyorum” temalı engelliler üzerine şiir ve resim yarışması sizleri bekliyor. ‘Mor’ adında bir kültür sanat dergisi çalışmalarımız oluyor. Derneğimizin çalışmalarında yer almanızı ve yarışmalarımıza katılmanızı çok isteriz.” dedi. 

Dernek, şiirin insanları bir araya getiren, farklı kültürleri birleştiren ve insanların duygularını ifade etmelerine olanak tanıyan bir araç olduğunu dile getirdi. Ayrıca, şiirin insanlara ilham veren, düşündüren ve kucaklayan bir sanat dalı olduğu vurgulandı.

Mor Sanat Derneği, bu özel gün münasebetiyle herkesi şiirin büyülü dünyasına adım atmaya ve kendilerini ifade etmek için kelimelerin gücünden faydalanmaya davet etti. Dernek, şairleri ve şiir severleri kutlayarak, daha nice yıllarda şiirle dolu günler diledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.