Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, Karabük’te 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Kutladı

Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, Karabük’te 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Kutladı

Yayın: 21.03.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Mor Safran Kültür Sanat Derneği Başkanı Döndü Açıkgöz, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü kutladı.

Şair Yazar Döndü Açıkgöz, Mor Safran Kültür Sanat Derneği Ailesi olarak, 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla Karabüklü şiir severlerle yazılı mesajını paylaştı. Açıklamada, şiirin insanlık tarihinin en eski sanat dalı olduğu vurgulanarak, duyguları en saf ve derin şekilde ifade etme gücüne sahip olduğu belirtildi. Şair Açıkgöz: “Bizler Safranbolulu yazarlar, sanatçılar, sanat dostları olarak iki yıla yakın bir süredir ‘Biz Bize Şiir ve Müzik’ adı altında her ay şiir ve müzik programı düzenlemekteyiz. Bunun yanı sıra “Kutlama değil anlaşılmak istiyorum” temalı engelliler üzerine şiir ve resim yarışması sizleri bekliyor. ‘Mor’ adında bir kültür sanat dergisi çalışmalarımız oluyor. Derneğimizin çalışmalarında yer almanızı ve yarışmalarımıza katılmanızı çok isteriz.” dedi. 

Dernek, şiirin insanları bir araya getiren, farklı kültürleri birleştiren ve insanların duygularını ifade etmelerine olanak tanıyan bir araç olduğunu dile getirdi. Ayrıca, şiirin insanlara ilham veren, düşündüren ve kucaklayan bir sanat dalı olduğu vurgulandı.

Mor Sanat Derneği, bu özel gün münasebetiyle herkesi şiirin büyülü dünyasına adım atmaya ve kendilerini ifade etmek için kelimelerin gücünden faydalanmaya davet etti. Dernek, şairleri ve şiir severleri kutlayarak, daha nice yıllarda şiirle dolu günler diledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol Süper Lig

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

Stat: Yeni 19 Mayıs

Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Murat Altan

Yılport Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Dk. 77 Schindler), Yunus Emre Çift, Van Drongelen, Soner Gönül (Dk. 55 Bola), Bennasser, Taylan Antalyalı (Dk. 90 Osman Çelik), Holse, Ntcham (Dk. 55 Fofana), Emre Kılınç, Mouandilmadji

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Aliti, Lima, Balkovec, Fer (Dk. 86 Novais), Richard, Oğuz Aydın (Dk. 46 Yusuf Özdemir), Efecan Karaca, Augusto (Dk. 65 Janvier), Ahmed Hassan (Dk. 65 Hwang)

Goller: Dk. 14 Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor), Dk. 60 Mouandilmadji (Yılport Samsunspor)

Sarı kart: Dk. 75 Zeki Yavru (Yılport Samsuspor)

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki Yılport Samsunspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

60. dakikada Samsunspor eşitliği sağladı. Ani gelişen atakta Emre Kılınç'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mouandilmadji, önce kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı sonra da defans oyuncusunu çalımlayarak plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

79. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Ani gelişen atakta sağ çaprazdan çalımlarla ceza sahası içine giren Hwang'un şutunda, kaleci Okan Kocuk topu son anda çeldi.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.