Mor Safran Kültür Sanat Derneği, Edebiyat ve Müzik Tutkunlarına Büyük Bir Buluşma Sunuyor

Mor Safran Kültür Sanat Derneği, Edebiyat ve Müzik Tutkunlarına Büyük Bir Buluşma Sunuyor

Yayın: 19.04.2024 12:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun kültürel ve sanatsal yaşamına yeni bir soluk getiren Mor Safran Kültür Sanat Derneği, hızlı bir başlangıç yapıyor. Dernek tarafından düzenlenen etkinlikler Karabük ve çevre illerdeki edebiyat severleri biraraya getiriyor. 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’ ile Batı Karadeniz’in değerli yazar ve şairleri Safranbolu’ya geliyor.

Mor Safran Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Safranbolulu Şair ve Yazar Döndü Açıkgöz, Safranbolu’da her ay düzenledikleri ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nı büyük bir heyecanla sürdürdüklerini belirtti. Açıkgöz, bu süreçte gönüllü destekçilerin katkılarıyla güzel geri dönüşler aldıklarını ve yeni dostlar edindiklerini de vurguladı. Bu programların oluşmasında değerli dernek üyelerinin katkısı olduğunu belirten Açıkgöz, derneklerini ‘Mor Safran Kültür Sanat Derneği’ adıyla resmileştirdiklerini ifade etti.

Açıkgöz, derneğin ilk etkinliğinin 9 Mart 2024’te gerçekleştirilen ‘Hayata Tutunan Kadınlar ve Şiir Dinletisi’ olduğunu hatırlatarak, 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 12:00 ile 16:00 arasında Safranbolu Tarihi Çarşı, Çeşmeli Konak’ta düzenlenecek olan ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nın 14.’sünün gerçekleştirileceğini ve bugünü büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi.

Bu programın ayrı bir önemi olduğunu belirten Açıkgöz, Zonguldak’ta temelleri atılan ‘Batı Karadeniz Edebiyat Topluluğu’ grubuna dernek olarak ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Bu topluluğun amacının bölgenin edebi gücünü bir araya getirerek birlikte hareket etmek olduğunu vurgulayan Açıkgöz, bu etkinliğin aynı zamanda bölge yöneticilerine karşı bir duruş olduğunu ifade etti. Programa, bölgenin önemli şair ve yazarlarının yanı sıra ‘Biz Bize Şiir ve Müzik Programı’nın konukları da katılacak.

Son olarak, Açıkgöz, etkinliğin güzelliğini Kanun Sanatçısı Hikmet Biçer ve Gitarist-Vokal Ahmet Sunman’ın hazırladığı repertuarın taçlandıracağını belirtti ve herkesi bu muhteşem buluşmaya davet etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akçakoca’da otelin deposunda çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Akçakoca ilçesinde otelin deposunda çıkan yangın hasara neden oldu.

Osmaniye Mahallesi Çuhallı mevkisinde bulunan 6 katlı otelin bodrum katındaki deposunda bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çalışanların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye sevk edildi.

Ekiplerce söndürülen yangında depoda hasar oluştu.