Mucit Teşebbüsçü Hızlandırma Programı’nın ikinci devri tamamlandı

Mucit Teşebbüsçü Hızlandırma Programı’nın ikinci devri tamamlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nin (BTM) liderliğinde ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) takviyesiyle Yenilikçi İstanbul Mali Dayanak Programı kapsamında hayata geçirilen INVENTREPRENEUR: Mucit Teşebbüsçü Hızlandırma Programı'nın ikinci devri tamamlandı.

BTM'den yapılan açıklamaya nazaran, INVENTREPRENEUR programının ikinci periyodu Mucit Teşebbüsçü Sahnesi isimli çevrim içi aktiflikle sona erdi.

BTM'nin Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanan aktiflikte, programda yer alan 6 teşebbüsçü projelerini tanıttı. Patent Effect Kurucu Ortağı Mustafa Çakır ile Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Lideri Bülent Kavaklı “Patent ile Bedel Yaratma” isimli bir de söyleşi gerçekleştirdi.

İki yıldır düzenlenen INVENTREPRENEUR: Mucit Teşebbüsçü Hızlandırma Programı, icadı olan yahut icadıyla ilgili süreçleri sürdüren girişimcilere takviye vermek maksadıyla hayata geçirildi.

Açıklamada, programdan birinci devir 50, ikinci periyot 70 olmak üzere toplam 120 girişimcinin faydalandığı belirtildi. Teşebbüsçüler program kapsamında temel girişimcilik eğitimlerinden sanal prototipleme ve test faaliyetlerine, mentor ve yatırımcı eşleştirmelerden patent ve yararlı model danışmanlığına uzanan birçok imkandan faydalandı. Her periyodu 6 ay süren programın paydaşları ortasında İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Teknopark İstanbul ile TÜMMİAD yer aldı.

Etkinlikte sunum yapan 6 teşebbüs ise şöyle: Sunflower, Prosthetic Worlds, Agon, Hatcherlabs, Tent Bant ve Traick.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ü temsil eden bayrak Samsun’da karaya çıkarıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi'nde, Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları, saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Tütün İskelesi'ndeki tören alanına geçildi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın onur, gurur ve heyecanını hep birlikte bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru'yla 16 Mayıs 1919 Cuma günü İstanbul'dan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs 1919'da karaya çıkarak Milli Mücadele'nin ilk adımını Samsun'da attığına işaret eden Vali Tavlı, “O gün Samsun'umuzda yakılan meşaleyle adeta küllerinden doğan, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkan aziz Türk milleti, Cumhuriyet'imizin ilanıyla tarih sahnesinde yeniden dirilmiştir. Tam 105 yıl sonra bugün, o tarihi anın milli ve manevi atmosferini yüreğimizde hissediyor, şanlı Türk bayrağımızı coşku ve gururla temsili olarak aynı noktadan karaya çıkartarak, istikbalimizin, Cumhuriyet'imizin ve Türkiye Yüzyılı'nın en büyük teminatı Türk gençliğine teslim ediyoruz.” dedi.

Törende askerler, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerler, karaya çıkardıkları Türk bayrağını izcilere teslim etti. İzciler, Türk bayrağını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin yapılacağı İlkadım Atletizm Stadyumu'na kortej eşliğinde götürdü.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.