Mustafa Eren’in Konuşması Safranbolu Siyasetini Sarstı

Mustafa Eren’in Konuşması Safranbolu Siyasetini Sarstı

Yayın: 18.03.2024 00:34
Paylaş:
A+ A-

Ak Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Avukat Ali Büyüközdemir, bugün Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısıyla tüm partilileri bir araya getirdi. Büyüközdemir’in saygı ve vefa örneği göstererek, Safranbolu’nun eski belediye başkanlarına söz hakkı verdiği toplantıda, 21. Dönem Karabük Milletvekili ve Safranbolu’nun eski Belediye Başkanı Mustafa Eren de yer aldı.

Eren’in konuşmasında dikkat çeken ifadeleri oldu. Kendisini ve geçmiş beş yıllık dönemi değerlendiren Eren, duygusal bir an yaşadı ve katılımcılardan özür diledi. “Özür dilerim, bir nevi günah çıkardım” diyen Eren, geçmişteki hatalarını gözden geçirdiğini ve bu toplantının bir fırsat olduğunu belirtti.

Safranbolu’nun tanınmış siyasetçilerinden biri olan Mustafa Eren’in bu samimi açıklamaları, toplantıya katılanların dikkatini çekti. Eren’in geçmişte verilen sözlerin tutulmaması ile ilgili bugünkü özür dileme eylemi, Safranbolu’da siyaset ve kamuoyu gündemine damgasını vurdu.

Eren konuşmasında şunları kaydetti: “Ali Büyüközdemir bizim elimizde büyüdü. Babasıyla beraber belediye meclisinde çalıştık. Her şeyine kefil olacağım genç bir kardeşimiz. Ben belediye başkanı olduğumda ondan daha gençtim. Bugün saçlarımız ağardı ama… Beş yılda Safranbolu’ya bir özür borcum olduğunu ve sizlerle paylaşmam gerektiğini düşünüyorum. Bundan beş sene önce bu vakitlerde öğretmen evinde Elif Köse’nin tanıtım toplantısıydı. Şimdi o projeleri hatırlıyorum. Tüm eserleri ön sıradan dinledim. Aradan beş yıl geçti, Başkanın konuşması var: “Ben söz verdiğim her şeyi yaptım” dedi. Allah Allah, Biz Safranbolu’da mı yaşıyoruz başka bir yer de mi yaşıyoruz? Tokatlı kanyonundan itibaren kurulacak bir macera parkı yapılacaktı. Çocuklar eğlenecekti. Gençler yüzecek, bisiklete binecekti. Mutlaka o parka gidip, eğlenen aileler vardır. Kıranköy’e geldiğinizde arabanızı çekmek için hiç zorluk çekmezsiniz çünkü tuvaletin altında kapalı otoparkı var. Flamingo yolunda park yeri var. Tüm verilen sözler yapılmışsa bunların yapılması lazım. Emeklilerin gidecekleri bir yer mutlaka vardır. 14 verilmiş söz var. Mesela Kastamonu tarafından Safranbolu’ya gelen turistler ilk olarak karşılama merkezinde birer çay kahve içmişlerdir. Sonra çarşıya inmişlerdir. Bunlar 5 yıl önce vaat edildi. Ne yapıldı? Laylomla vakit geçirildi. İçinde bulunduğumuz tesis, kreşi kendileri yapmış olduklarını söylüyorlar. Temelini atıp, çatısını kapattıkları bir tane eser yok. Eşimizi dostumuzu da biz ikna ettik, kandırdık. Hepsinden özdür diliyorum. Özür dilemekte erdemdir. Hepinizden özür diliyorum. Safranbolu’nun sessiz, sakin, yavaş şehir olması gündeme geldi. Safranbolu dünya miras listesine girdi. Şimdi de sakin şehir olması için başvuruldu. Bu sakin şehir için nüfusun 50 binden daha az olması gerekiyor. Sadece çarşı kesimi için müracaat ettik denildi. Safranbolu’nun nüfusu 70 bin, bu sadece çarşıda değil ki, Bağlarbaşını ne yapacağız? Cemal Caymaz’ı? Düz Mahalle’yi? Safranbolu’yu ikiye ayırmak gibi bir şey olabilir mi? Bu biraz da günah çıkarmak gibi bir şey oluyor. Kusura bakmayın. İnsan yanılabiliyor…! Söz verdiklerinden bir tanesini yapmış olsaydı, sizlerin karşınıza çıkmazdım. Sosyal medya ve algı belediyeciliği ile seçime gidiyor. Yeni doğmuş bebeğe ziyarete gidiliyor. Tahmin ediyorum ki, Necdet Başkan zamanında başlayan bir uygulamaydı. Pekâlâ, Safranbolu’nun çocuklarının bol olduğu İsmet Paşa’da bir çocuğu ziyarete gittiklerini gören oldu mu? Adaylar çıksın, tartışalım diyor. O projelerden birini yapmış olsaydı, bugün tartışabilirdik. Ama şimdi neyi tartışacağız. Gerdan Park’ta halı saha, kapalı yüzme havuzu, otopark beş yıl önce söylendi. İnanıyorum ki, 31 Mart akşamı Safranbolu beş yıllık çaresizliğe, bir şey yapmamaya son verecek. Sayın Ali Büyüközdemir’e, görev alacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizi mahcup etmeyeceklerine inanıyorum.” dedi.

Mustafa Eren’in konuşması, Safranbolu’da siyasi atmosferi etkiledi ve seçim öncesinde önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Mahzen-40” operasyonlarında suç örgütü üyesi 127 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen “Mahzen-40” operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Organize suç örgütlerine, tefecilere göz açtırmayacağız. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 49 ilde düzenlenen Mahzen-40 operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin belirlendiğini aktaran Yerlikaya, paylaşımında “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.