Narin Güran Cinayetinde Son Gelişme

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.09.2024 16:06
A+ A-

Türkiye’nin konuştuğu Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma tüm hızıyla sürerken çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Adli Tıp’ın otopsi sonucuna göre Narin Güran boğularak öldürüldü. Boğulma sırasında Narin’in ağzından çıkan sıvı amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştı.

YENGE HEDİYE GÜRAN HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hediye Güran, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanan amca Fuat Güran’ın 13 Eylül’de gözaltına alınan eşi Hediye Güran’ın, jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Güran, “Kasten öldürmeye iştirak” suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

2 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si serbest bırakıldı.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Narin’in yakınları olduğu öğrenilen ve 15 Eylül’de gözaltına alınan İ.K. ve Ş.K. jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İ.K. ve Ş.K, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanan amca Fuat Güran’ın 13 Eylül’de gözaltına alınan eşi Hediye Güran’ın savcılıktaki ifade işlemi sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung, gençleri yeni nesil iş becerileri kazanmaya çağırıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 20:15
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung Electronics, Innovation Campus Programı'yla gençleri kodlama ve programlama eğitimleriyle yeni nesil iş becerileri kazanmaya davet etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung Electronics ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye işbirliğiyle hayata geçirilen programdaki “Kodlama ve Programlama” eğitiminin yeni dönem başvuruları başladı.

İlk kez 2020'de hayata geçirilen programda düzenlenecek eğitim, UNDP'nin “SDG AI Lab” uzmanları tarafından verilecek.

Eğitimi, Python konseptlerini, sıralama algoritmalarını, veri görselleştirme ve veri analizini içeren bölümlerden oluşuyor.

Eğitim sonunda düzenlenen hackathon etkinliğinde, katılımcılardan program süresince edindikleri bilgileri kullanarak “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”na (SKA) uygun bir alanda çözüm öneren bir proje geliştirmeleri ve bu proje kapsamında bir yazılım oluşturmaları veya mevcut bir yazılımı iyileştirmeleri beklenecek.

Eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, sertifika almanın yanı sıra kariyer olanaklarını geliştirecek beceri ve yetkinlikler de kazanacak.

Program, öğrencileri ve iş arayışındaki gençleri yapay zeka, nesnelerin interneti ve büyük veri gibi geleceğin temel teknolojilerinde deneyim sahibi olmaları için eğitmeyi ve onları Endüstri 4.0 ile ortaya çıkan yeni nesil iş yaşamının gerekliliklerine uyum sağlayacak şekilde yetiştirmeyi amaçlıyor.

İleri teknoloji eğitiminin yanı sıra öğrencilerin istihdam edilebilirliğini ve öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme becerilerini geliştirmek için sosyal beceri eğitimi sunan programda nesnelerin interneti ve yapay zeka eğitimlerinin 2025 sonuna kadar 500 gence aktarılması planlanıyor.

SKA'lar hakkında farkındalık geliştirilmesine ve günümüzün en büyük sorunlarının kök nedenlerinin üstesinden gelebilecek projelerin ortaya çıkmasına olanak sağlamayı amaçlayan programın her yeni döneminde depremden etkilenen gençler ve kadınlar için de özel kontenjan açılıyor.

Programa katılmak isteyen adaylar, 24 Eylül'e kadar Samsung Linkedln hesabındaki Innovation Campus sayfasında yer alan formu doldurarak başvuru yapabilir.

Başvuru formunu dolduran adaylar, ön değerlendirmeyi geçtikten sonra çevrim içi mülakata katılacak.

Çevrimiçi mülakat aşamasında uygun görülen adaylar, eğitime katılmaya hak kazanacak.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331