Nevruz Bolu’da coşkuyla kutlandı

Nevruz Bolu’da coşkuyla kutlandı

Yayın: 23.03.2017 10:10
Paylaş:
A+ A-

BOLU (İHA) – Bolu Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliği ile hazırlanan etkinliklerle Nevruz Bayramı coşkuyla kutladı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinliklerde Türk Dünyasından birçok sanatçı ve yöresel halk oyunu ekipleri sahne aldı.

Nevruz kutlamaları Kültür İl Müdürlüğü önünde yakılan Nevruz ateşiyle başladı. Bolu Vali Yardımcısı Ünal Çoşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcı TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı Nevruz Ateşini yakarak örs üzerinde sembolik olarak demir dövdü.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu yaptığı konuşmada, “Uluslararası Köroğlu Festivali ile birlikte Türk Dünyası’nın buluşma noktası haline gelen Bolumuzda artık Nevruz daha bir özel. Türk Dünyası Nevruz’da da Bolu’da buluşmaya hazırlanıyoruz. Tüm Türk Dünyası’nda bir tek Nevruz Tepesi Bolumuzun Seben ilçesinde var. Alpagut Köyü’ndeki bu tepede yüzyıllardır kudret ateşi yakıyor, her Nevruz’da çekiç ile demir dövüyor, türküler, danslar eşliğinde geleneklerimizi yaşatıyor, genç nesillere aktarıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’ın öncülüğünü yaptığı çalışmalarla inşallah en kısa zamanda o tepe, Nevruz’da Türk halklarının, akraba toplulukların buluşma noktası da olacak” dedi.

Bolu Vali Yardımcısı Ünal Çoşkun ise, “Bizim çocukluğumuz Türk Dünyasının zor günlerine denk geliyor. Çeşitli hikaye kitaplarında kardeşlerimizin sıkıntılarını okuyarak ve üzülerek büyüdük. Ancak bugün Türk Dünyası 7 Devlette kocaman bir devletler silsilesi haline geldi. Onun için bizim için bugünler bizim için bahtiyar günler, mutlu günler, bizim için bayram olan günler. Bu vesile ile tüm kardeşlerimin Nevruz Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası’nda gelen sanatçılar ve yöresel halk oyunları ekipleri sahne aldı. Sahnede yöresel oyunlarını sergileyen halk oyunları ekipleri vatandaşların büyük beğenisi topladı. Gösterilerin sonunda Protokol üyeleri tarafından Türk Dünyasından gelen misafirlere çiçek takdim edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Gençlik Festivali 23 Mayıs’ta Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 12:50
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde gençlik festivaline imza atılacak. 23-25 Mayıs tarihlerinde, tarihi ve mistik atmosferiyle ünlü Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’ta, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir Gençlik Festivali düzenlenecek.

Sanat Sokakta” sloganıyla gerçekleşecek olan bu festival, katılımcılara kültür, sanat ve müzik dolu 2 gün vaat ediyor. Safranbolu’nun eşsiz tarihî dokusunda gerçekleşecek olan festival, gençleri bir araya getirerek, unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak, festivalin ev sahipliği yapacağı mekân olarak, zengin tarihi atmosferi ve dokusuyla katılımcılara benzersiz bir deneyim sunacak.  Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Karabük Üniversitesi Fethi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi tarafından organize edilecek festival kapsamında, çeşitli sanat dallarından örneklerin sergileneceği atölye çalışmaları, sokak sanatçılarının performansları, müzik gruplarının konserleri ve daha birçok sürpriz yer alacak. Katılımcılar iki gün boyunca saat 14.00 ve 22.00 arasında düzenlenecek bu etkinliklerle hem sanatın büyüsüne kapılacak hem de yeni yeteneklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Gençlik Festivali, Safranbolu’nun kültürel ve sosyal hayatına önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda gençlerin bir araya gelerek yeni dostluklar kurmasına ve paylaşımlarda bulunmasına olanak tanıyacak. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm gençleri, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’taki Gençlik Festivali’ne katılmaya davet etti.