Novo Nordisk Türkiye’nin yönetim ekibinden uluslararası pozisyonlara atamalar yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.05.2024 04:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Novo Nordisk Türkiye'nin yönetim ekibinden uluslararası pozisyonlara iki üst düzey atama gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 80 ülkede 64 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Danimarka merkezli global sağlık firması Novo Nordisk, çok sayıda kadın lider yetiştirerek global pozisiyonlara atamaya ve tüm çalışanlarına uluslararası kariyer fırsatları sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Novo Nordisk Türkiye'nin yönetim ekibinden uluslararası pozisyonlara iki üst düzey atama gerçekleşti.

Türkiye Obezite ve İş Geliştirme Kıdemli Direktörü olarak görev yapan Rabia Demet Özcan, Novo Nordisk Bulgaristan Genel Müdürü; Türkiye Diyabet ve GLP-1 İş Ünitesi Kıdemli Direktörü Mert Yıldırım ise Güneydoğu Avrupa Bölgesi Ticari, Tedaviye Erişim ve Strateji Kıdemli Direktörü olarak atandı. Söz konusu atamalar, 1 Ağustos itibarıyla gerçekleşecek.

Rabia Demet Özcan'ın atanması sonrası şu anki görevini ise Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Nadir Hastalıklar Kıdemli Direktörü Ayça Öztürk Orhun teslim alacak. Mert Yıldırım'ın görevini devralacak kişinin duyurusu ise gelecek aylarda paylaşılacak.

– Rabia Demet Özcan

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ilaç sektöründe farklı görevlerde ve şirketlerde 21 yıllık deneyim kazanan Rabia Demet Özcan, kariyerine Schering AG'de Ürün Müdürü olarak başladı ve ardından Sanofi'ye geçiş yaparak burada Fransa Genel Merkezinde global deneyim kazandı.

2017 yılında Novo Nordisk Türkiye'de Klinik, Medikal, Ruhsatlandırma ve Kalite Direktörü olarak göreve başlayan Özcan, ekibinin başarılı şekilde stratejik bir fonksiyona dönüştürülmesine ve Türkiye'de kurulan Klinik Araştırmalar Geliştirme Merkezi'nin, şirketin dünyadaki en büyük 5'inci merkezi olmasına büyük katkı sağladı. Sonrasında organizasyonda Biyofarma, Obezite ve GLP- İş Ünitesi Direktörü rollerine atanan Özcan, 2023 yılından bu yana Novo Nordisk Türkiye yönetim ekibinde Obezite ve İş Geliştirme İş Ünitesi Kıdemli Direktörü olarak görev aldı.

– Mert Yıldırım

Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Kimya Bölümü'nden mezun olan Mert Yıldırım da yüksek lisansını aynı üniversitede Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi bölümünde tamamladı. Kariyerine Novartis'te satış temsilcisi olarak başlayan Yıldırım, kardiyovasküler ve diyabet alanlarında ürün müdürü olarak tecrübe kazandıktan sonra, 2012 yılında Novo Nordisk Türkiye'nin diyabet ekibine katıldı ve bir süre sonra Danimarka'da kısa süreli bir görevlendirmede çalıştı. Türkiye'ye dönerek ticari alana geçiş yapan Yıldırım, obezite ve diyabet alanlarında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla “En İyi Satış Direktörü”, “En İyi Ürün Lansmanı” ve “En iyi Obezite Ekibi” ödüllerini kazandı.

– Ayça Öztürk Orhun

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olan Ayça Öztürk Orhun ise aynı üniversitede yüksek lisans, executive MBA yaptı. Kariyerine Wyeth İlaçları'nda satış temsilcisi olarak başlayan Orhun, ardından Lundbeck İlaçları'nda ürün müdürü olarak görev aldı. Johnson & Johnson ve Amgen firmalarının ülke ve bölge organizasyonlarında satış pazarlama, stratejik planlama, iş mükemmeliyeti, iş geliştirme departmanlarında farklı liderlik görevlerini yürüten Orhun, 2019 yılında Novo Nordisk Türkiye organizasyonuna Biyofarma İş Ünitesi Kıdemli Direktörü olarak katılarak stratejik projelere öncülük etti.

2020 yılında Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde Nadir Hastalıklar Kıdemli Direktörü görevine atanan Orhun, bölgenin kuruluş aşamasından bugüne nadir hastalıklar stratejisinin geliştirilmesine ve başarıyla uygulanmasına liderlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ford Trucks’ın “Seviye-4 Otoyol Pilotu” teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, otonom sürüşe olanak sağlayacak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip kamyonunu test sürüşüne çıkardı.

Test sürüşüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Ford Otosan Ford Trucks’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, IC Altyapı Grubu Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü Genel Müdürü Alper Akar da katıldı.

Bakan Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği test sürüşü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.

Ford Trucks'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ford Otosan olarak ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yenilikçi teknolojiyi test etmelerinin yanı sıra Türkiye'nin mühendislik ve teknoloji alanında ne denli büyük başarılara imza atabileceğini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Duman, “Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığımız Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, bu hedeflere ulaşmak için geliştirdiğimiz en önemli projelerden biri. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz bu teknoloji sayesinde, kamyonlarımızın taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duman, “Ford Otosan olarak, mobilite ekosisteminin geleceğini şekillendiren bu tür yenilikçi çözümlerle, sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

– Kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılandı

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması” gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, “kullanıcı-araç-altyapı-merkez” arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331