Öğrenciler Robotex Dünya Şampiyonasına Katılıyor

Öğrenciler Robotex Dünya Şampiyonasına Katılıyor

Yayın: 01.05.2023 12:52
Paylaş:
A+ A-

29-30 Nisan tarihlerinde Antalyada Robetex Türkiye Ulusal Türkiye Şampiyonasında, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Safrantech Robotik takımı çizgi izleyen dron” ile Türkiye 1.cisi ve “Ortopedik Engelliler İçin Denge Kaşığı” projesi ile Türkiye 2.cisi olduğu için dünya finallerine katılmaya hak kazandı.  Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Safrantech robotik takımı Antalya’daki Türkiye Finallerinde “Çizgi İzleyen Dron” ve “Ortopedik Engelliler İçin Denge Kaşığı” projeleri ile ilimizi temsil etti.

Elde ettikleri başarılardan dolayı  Safrantech takımını tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, Türkiye Yüzyılı’nın süratle inşasının yapıldığı bu günlerde öğrencilerimiz teknolojide çığır aştığını belirterek değerlendirmelerde bulundu.

Akbaş  “Öğrencilerimiz, gençlerimiz ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor. Gençlerimiz hayallerini gerçekleştiriyor. Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin teknolojiyi üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi noktasında gençlerimiz önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Tüm okullarımız, sadece meslek liselerimiz değil; fen liselerimiz, Anadolu liselerimiz, bilim sanat merkezlerimiz, diğer taraftan özel eğitim okullarımız, tüm öğrencilerimiz bu üretim, inovatif yaklaşımlarla fikrî mülkiyetle ilgili çalışmalar gerçekleştirmektedir. Çok şükür, Karabük Eğitim Ailesi olarak akademik, sosyal, kültürel, sportif, bilimsel alandaki yaptığımız çalışmaların meyvesini toplamaya başladık. Safrantech robotik takımımız dünya genelinde düzenlenecek yarışmada Şanlı Bayrağımızı göndere yükseltecek başarıyı elde edecek ve İstiklal Marşımızı okutacak” dedi (Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Aileler, Safranbolu’yu Gezdi

Yayın: 17.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bugün düzenlenen 35’inci dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni, duygusal anlara sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki aileler, evlatlarının başarılarına tanık olmak için Safranbolu’ya geldi. Tören sırasında gözlerdeki gurur ve mutluluğu görmek mümkündü.

Safranbolu esnafı da bu özel günde kalabalık aileleri coşkuyla karşıladı. Esnaflar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ailelerin ve çiçeği burnunda uzmanların, çarşıya getirdikleri hareketliliğine ve canlılığına tanık oldu.

Bu anlamlı tören, hem ailelerin hem de Safranbolu esnafının yüzlerini güldürdü.

Tarihi çarşıda hasret gideren aileler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)