Okan KÜÇÜK Yorumluyor 1 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 1 Ağustos 2023

Yayın: 01.08.2023 10:24
Paylaş:
A+ A-

Tüm çalışmaları Bakanlığın kendi kontrolünde  yapılmıştı. 2017 yılında açıldı.2018’de kesin kabulü yapıldı. 1 yılı dolmadan orası  kaydı. Aslında tüm Eskipazarlılar oraya hastanenin yapılamayacağını orada sert yağmurlarda bile kayma olduğunu iddia ediyordu zaten.

Bakanlığın çok sayın yetkilileri her türlü çalışmayı yaptıklarını ve uygun olduğunu söylediler. Hatta kaymadan sonra Bakanlıktan gelen heyet incelemelerde bulundu da hastane binasında herhangi bir sıkıntının olmadığını söyleyip, gittiler.

Sonra, hastane  geçici olarak bir yere taşındı, hala geçici olarak sağlık hizmetlerine devam ediyor.

( Neyseki mevcut  Ak Parti Milletvekillerimizin girişimleriyle oraya güçlendirme yapılması kararı Bakanlıktan çıktı, çok şükür.)

Taa 2006 ‘da    Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) kurulmuştu. Yer bulundu  paralar harcandı. Aaa  heyelan bölgesi çıkmıştı orası. Sonra yeni yer arayalıma dönmüştü. Yeni yer bulundu paralar harcandı aaa burası çok maliyetli olacakmış, haydi başka bir yer arayalım denilmişti.  Peki oraya harcanan paralara ne olmuştu ?  Geçmiş olsun, iç bir bardak soğuk su durumu yani.

Karabük Üniversitesi Ay yıldızlı stadyum, yapılmıştı orası da kaymıştı. Fore kazıklarla sağlamlaştırma falan derken milyonlar da oraya gitti. 100. Yıl bölgesinin heyelan bölgesi olduğu 50 yıldır biliniyor aslında değil mi ? Ama bilinememişti.

2015’te temeli atılan Düzçam Göleti zemininde  yine kayma olmuş, durdurulmuştu ki, bölge halkı oraya zaten ‘göçük’ diyordu.

Bu yukarıdaki kaymalar ve benzerleri  GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDE ÖNCEDEN TESPİT EDİLEMİYOR MUYDU PEKİ?  BUNLARIN ÖNCEDEN YER SEÇİMİDİR, ZEMİN ETÜTÜDÜR, PROJE İHALESİDİR, İNŞAAT KONTROLÜDÜR, YAPILMADI MI ?

Bunlara nasıl ONAY verildi? Peki burada HARCANAN MİLYONLAR KİMİN CEBİNDEN ÇIKTI? KİMLERİN CEBİNE GİRDİ? KAMU ZARARI DEĞİL Mİ BU MİLYONLAR? Tüyü bitmemiş yetimin hakkından değil mi bu milyonlar?

Peki TEK BİR SORUMLU ÇIKTI MI, TEK BİR İŞLEM YAPILDI MI, TEK BİR HATALI/SUÇLU BULUNDU MU ? BU MİLYONLAR İÇİN HESAP GÖRÜLDÜ MÜ?

BU KAYAN/KAYGAN YERLERİ KİM BULDU KARDEŞİM ? Karabük Kayak Merkezinde bu kadar kaygan zemin yoktur, belki de.

O zamanlar yorum haber yapmıştım. Arşivler de duruyor.

“Bunların zemin etüdünü, proje ihalesini, inşaat kontrolünü falan kim yaptı kardeşim. Yani birileri Karabüklüleri öptü/öpüyor onu anladık da, böyle sürekli  KARABÜKLÜLERİ KİM ÖPÜYOR peki kardeşim ? Hayır olan oldu/oluyor BARİ, FAİLİ BİLELİM !” demiştim.

Hala bilmiyoruz !

Hadi bu zamana kadar KAYAN KAYDI. Bundan sonra planlı – programlı,  kaymayan, zemine tam oturan işlerin yapılacağına inanıyoruz…

Rafet Vergili’ye Yönelik  Eleştirilere, Eleştiri Geliyor.

Dünkü yorum haberim de bazı Ak Partililerin  Karabük Belediyesi’nde değişim isteğini dile getirmiş ve Başkan Vergili’ye yönelik eleştirilerinin bir kısmını da yazmıştım.

Bazı Ak Partililer, “Karabük BELEDİYESİNDE DEĞİŞİM VAKTİ ÇOKTAN GELDİ, ARTIK HEYECANINI KAYBETMİŞ, DİNAMİZMİNİN YİTİRMİŞ, HALKIN SESİNE KULAK VERMEYEN, DEDİĞİM DEDİKÇİ ZİHNİYET YAPISINDAN KURTULACAK, ADETA METAL YORGUNLUĞU YAŞANAN BELEDİYE AK BELEDİYECİLİĞİN HİZMETLERİYLE, VİZYONUYLA TANIŞACAK.” diyorlar, diye.

O eleştirilere bazı MHP’lilerden eleştiri geldi.

Bazı MHP’liler Kardemir Kavşağını doğru düzgün yapamayan,

senelerdir çevre yolunu yapamayan,

Türkiye’de Devlet Hastanesi olmayan tek il olarak Karabük’ü bırakan,

Karabük’ün hava ve çevre kirliliğini hiç gündeme getirmeyen,

Yenice gibi orman cennetinde Orman İhtisas Organize Sanayiyi kuramayan,

Türkiye’nin ilk orman işletmesi olan Karabük’te Orman Bölge Müdürlüğü’nü kuramayan,

Karabük’e bölge müdürlükleri getiremeyenlerin Başkan Vergili’yi eleştirmelerinin pek bir önemi yok, diyorlar…

Bu eleştiriler kısmını ve  eleştirilere gelen eleştirilerin devamını sonraki yorum haber de yazarım.

Göktepe Şenliklerindeki Tartışma

Yenice Göktepe Şenliklerinde Ak Parti Karabük Miletvekili Ali Keskinkılıç ile MHP Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı arasında yaşanan durumla ilgili bana gelen ilk bilgiler şöyle.

Şenliklerden bir gün önce bir düğünde Başkan Çaylı ve ekibi kapı girişindeki uzun bir masa da yaklaşık 20 kişilik bir kalabalıkla otururlarken aynı düğüne gelen Milletvekili Keskinkılıç o masanın yanından geçerken selam vermemiş. Ve orada oturan Cumhur İttifakı paydaşlarını yok saymış. (Bir tarafın görüşüne göre.)

Bir gün sonra da, Şenlikte karşılaşınca ikili, Çaylı; dün selam vermeyen bu, gibi bir ifade de bulunmuş. Keskinkılıç’da  hane sahibi sendin orada senin selam vermen gerekirdi , demiş.

Çaylı da,  selamı oturan değil  dışarıdan mekana gelen, ortama giren verir, demiş.  Sonra danışman araya girmiş Onu millet seçti demiş, Çaylı grubu da bizi de millet seçti demiş. Derken Keskinkılıç’ı oradan protokolün olduğu masaya götürmüşler…

1-2 dakika içinde olmuş- bitmiş. Bir tarafın bana anlattığı bu.

Karabük’te bazı Ak Partililer Başkan Vergili’ye dönük bazı eleştiriler dile getiriyor iken, Yenice’de de bu kısa tartışmanın yaşanması sonrası, Karabük ve bazı ilçelerinde Cumhur İttifakı krizi doğuyor gibi bir yöne evriliyor süreç sanki.

24 Mart’ta ayrı adaylar ile seçime girerse Cumhur İttifakı, son sözü halk söyleyecek ve bakalım halk ne diyecek ?

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Aileler, Safranbolu’yu Gezdi

Yayın: 17.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bugün düzenlenen 35’inci dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni, duygusal anlara sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki aileler, evlatlarının başarılarına tanık olmak için Safranbolu’ya geldi. Tören sırasında gözlerdeki gurur ve mutluluğu görmek mümkündü.

Safranbolu esnafı da bu özel günde kalabalık aileleri coşkuyla karşıladı. Esnaflar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ailelere ve çiçeği burnunda uzmanlara, çarşıya getirdikleri hareketlilik ve canlılığa tanık oldu.

Bu anlamlı tören, hem ailelerin hem de Safranbolu esnafının yüzlerini güldürdü.

Tarihi çarşıda hasret gideren aileler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)