Okan Küçük Yorumluyor 10 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 10 Mayıs 2022

Yayın: 10.05.2022 10:21 |Güncelleme: 29.05.2022 12:08
Paylaş:
A+ A-

Kent Meydanı –  Millet Bahçesi

Karabük Kent Meydanı kurulduğundan beri taş meydan olarak isimlendirildi Karabüklüler tarafından. Ağacı yok, yeşilliği yok, yazın sıcak, kışın soğuk. Bom boş atıl bir alan olarak nitelendirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük’e gelerek Kent Meydanının  Millet Bahçesi olarak düzenleneceğini duyurmuştu. Selatin Camisi yapılacağını ifade etmişti.

Haziran’da bu proje başlayacaktı. Eh, Haziran geldi, geliyor bu proje ne aşama da acaba? Karabük Millet Bahçesi’ne ne zaman kavuşacak acaba ? Bu konuda Bakanlık mı  projelendirmesini yapacak yoksa Karabük Belediyesi mi ? Yahut ortak bir projelendirme mi yapılacak ? Velhasılı proje ne durum da Haziran kapı da…

Soğuksu’ya Yeni Adliye Binası

Malum Kent Meydanının bir kısmının Millet Bahçesine çevrilmesi  ve içerisinde  Selatin Camisi yapılması ve bu kapsamda Adliye Binasının yıkılması süreci için süre kısaldı.

Haziran’da düğmeye basılacaktı ? Adliye binası zaten depreme dayanıklı değildi yıkılması gerekecekti. Bu süreçte yıkılacak. Yeni adliye binası nereye yapılacak konusu hala orta yerde duruyor.

Malum ilk zamanlarda Öğlebeli Mahallesi tarafına yeni adliye binasının yapılacağı konuşulmuştu ama, bir grup esnafın içinde olduğu bir konsorsiyum  Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’e gidip yeni adliye binasının Soğuksu Mahallesi tarafına yapılması konusunda talepte bulunmuşlardı.

Resmi olmayan bilgilere göre gelinen süreçte yeni Adliye Binasının Soğuksu Mahallesi tarafına yapılması kararlaştırıldı. O Bölgenin gelişimi açısından uygun bir karar olarak görüyorum ben de bir vatandaş olarak.

Tabi çalışmalara ne zaman başlanacak ? Eh, Haziran’a  az bir zaman kaldı şurada. Haziran’da düğmeye basılsın da gerisi gelir inşallah…

Kardemir Kavşak ve Kesintisiz Ulaşım Projesi

Malum Karabük’te kabul edilsin edilmesin bir trafik sorunu var ve her geçen gün büyüyor. Trafik sorunu var- yok demeye gerek bile yok çünkü  Cumhur İttifakı ortağı olan Ak Parti ve MHP’nin 2 projesi var bu konuda.

Malum, Ak Parti’nin Kardemir Kavşağı Projesi var. Çok konuşulan  bir türlü başlanamıyor diye haliyle eleştiri alan proje de  Mayıs ayı içinde ilk kazma vurulacak. Gerçi projenin ilk medya da döndürülen animasyondan çok farklı olduğu,  belki biraz küçültüldüğü konuşuluyor ama ben olumlu tarafından bakıyorum bu konuya. Mayıs Ayı içinde başlıyor, bu da çok olumlu…

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de kesintisiz ulaşım projesi vardı. O da henüz başlanamayan ve eleştiri alan bir konuydu.  Öğrendiğim bilgilere göre o projenin ilk ayağı olan Karabük Üniversitesinin oraya yapılacak olan kavşak için yine Mayıs Ayı içinde ihalesi yapılacak.  Oraya  Battı-çıktı yöntemiyle kesintisiz ulaşımın ilk adımı için bu ay bitmeden düğmeye basılacak yani. Bulak Kavşağı için bu çalışma bitince düğmeye basılacakmış diye duydum. Özetle, Üniversite kavşağı da Bu ay içinde başlayacak. Bu da çok olumlu.

Bu projeler tamamlandığında belki 50 yıl Karabük’te trafik sorunu konuşulmayacak, çözümlenmiş olacak.

Bu iki gelişme için hem milletvekillerimizi hem belediye başkanımızı tebrik ederiz.Karabük’ün ısrarla beklediği projelerdi bunlar.

 Vekil – Başkanlar Tartışması

2022 yılında hem de siyaset yapan kişilerin hangi şekilde olursa olsun , birbirlerine  hakaret etmeleri, küfürleşmeleri, fsözlü veya fiziki saldırıda bulunmaları hoş karşılanacak durumlar değil.

Ne olmuş ne olmamış  çokta belli değil de, iyi  olmamıi, doğru olmamış orası belli.  Malum Konu Eski CHP Milletvekili şimdi Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı  ve Karabük Milletvekili  H. Avni Aksoy, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin arasında yaşanan her anlamda tatsız ve olmaması gerekn bir durum.

Çok bir şey yazmayacağım, taraflar bu konuda açıklamalarını Bölgenin Sesi Gazetesi ve Karabük Postası gazetelerimiz üzerinden yaptılar. Gerisi kamuoyunun takdiri diyeyim ,şimdilik.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.