Okan Küçük Yorumluyor 11 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 11 Ekim 2022

Yayın: 11.10.2022 00:11 |Güncelleme: 20.10.2022 23:13
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti Daha da Karışacak Mı ?

İyi Parti Karabük’te mevcut il yönetiminde olan Semiha Karaoğlu ve İsmail Yalav’ın inisiyatifiyle bundan sonraki kongreler sürecinde ortak bir akıl belirleyerek, bir yol haritası çizilmesi  düşüncesiyle eski il – ilçe başkanları ve partililerin katıldığı bir toplantı geçtiğimiz Cumartesi akşamı organize edildi. Toplantıya mevcut İl Başkanı Ali Çetin Aygün’ün katılmadığı öğrenildi. Katılanlarında ortak bir yol haritasından uzakta, isteyen herkes aday olsun, demokratik olarak yarışalım gibisinden bir tercihte bulunduklarının söylendiğini önceki yorum haber de ifade etmiştim.

Konuyla ilgili görüş ileten çevreler, İyi Parti’nin  geniş konsorsiyumlu tek liste olarak yola devam etmeyip, isteyenin aday olacağı kongreler dönemine girerse önceki yaralardan daha da çok yara alacağını ifade ediyorlar. Birlik beraberliğin sağlanması için ipin sonu bu kongreler olacaktır, tek adaylı ortak akılla listeler oluşturulmazsa daha da Karabük’te İyi Parti bir daha dikiş tutmaz, diyorlar.

Karabük Belediyesi ve Ulaşım Konusu

MHP’li Karabük Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Karataş, sosyal medya hesabındaKarabük’te  uzun süredir devam eden  toplu taşıma sorunuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

“Karabük’te bir türlü çözüme kavuşamayan özel halk otobüsü işletmeciliği ve dolmuşçularımızın durumu ile gelinen son noktada belediyenin toplu taşımayı kendisi yapma fikri.” başlığıyla yaptığı  paylaşımı.

Özetle, uzun zamandır yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşamayan ulaşım konusunda son çare olarak Karabük Belediyesi gelinen noktada Karabük belediyesi gelecek aylarda birkaç otobüs alarak  şehir içi yolcu taşımacılığının belli bir kısmını karşılayabilir duruma gelecek… dedi, Karataş.

Gelecek aylar gelinceye kadar, bu otobüsler alınıncaya kadar ne olacak  peki ?

Dursun Altıparmak Faktörü…

İyi Partili bazı çevrelerden gelen görüşlere göre,   Karabük’te bu saatten sonra il başkanı olacak kişinin tecrübesi- bilgisi- birikimi ve tabanı olan, Abilik yapabilecek kapasitesi olan, toplumsal siyaset yapabilen, sokakta halkı kucaklayabilecek olan bir isim tek liste geniş konsorsiyumla aday olmalı…

Kim var böyle biri dediğimizde hemen Dursun Altıparmak’ın adını verenler var. Partiyi  bütünleştirebilecek tek isim Dursun Altıparmak’tır, deniliyor. Tabi İyi Parti Genel Merkezinin aldığı bir karar var. Bu dönem aday olacaklar, milletvekili adayı olamayacaklar. Altıparmak’ın milletvekili adaylığı konusunda fikrini biliyor musunuz diye sorduğumda,  kesin olmamakla birlikte milletvekili adayı olmayacağını düşünenler , olmayacaksa eğer mutlaka Karabük’te Partinin başına geçip abilik yapmalı, diyorlar…

Genel Merkezin sürece müdahil olmasını isteyen bazı İyi partililer, Karabük’te kim olursa olsun tek liste ile seçime gidilmeli, gerekirse genel merkez bu yönde bir ültimatom vermeli. Karabük’te başka türlü birliğin sağlanamayacağını genel merkez görmeli, diyorlar…

Fatih Erbakan: Anket Şirketlerini Suçüstü Yakaladık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmek üzeregeçtiğimiz Cumartesi günüKarabük’teydi.  Genel Kurul öncesi basın mensuplarıyla yemekli bir programda buluşan Erbakan, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Önceki yorum haber de Fatih Erbakan, Meclis’te görüşülen Dezenformasyon Yasasındaki ifadelerin çok muğlak ve soyut olduğunu belirterek yasayı olumlu bulmadıklarını ifade ettiğini, Erbakan yasayı “Muhalefeti susturmak, asıl gerçeğin yayılmasına engel olmak, perdelemek maksadıyla kullanılmaya açık bir yasa…” olarak nitelediğini yazmıştım.

Kongredeki konuşmasının bir bölümünde partilerinin 4 yılda 14 yıllık mesafe aldıklarını söyleyen Genel Başkan Erbakan, 300 Bin üyeleri, 100 Bin müşahitleri, 81 ilde ve 900’den fazla ilçe de teşkilatlarının kurulu olduğunu ifade etti.

Kendi partilerinin4’te 1 teşkilatlanması olan bazı partilerin anketlerde yüksek gösterilmeye çalışıldığını o partilerden bazılarının Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul’daki veya Adana’daki kadar bile toplam üyeleri olmadığını ifade etti.

Anket firmalarının  partilerine yer vermediğini ifade ederek 2 örnek verdi. Bir il başkanımızı arayan anket firmasının seçenekler de YRP’nin olmadığını YRP’ye oy veriyorum diyorsa KARARSIZLARa yazacağını ifade ettikleri örneğiyle, yine eşinin yengesinin de  aynı süreçle karşılaştığını ifade ederek, dolayısıyla suçüstü yakalandılar, dedi.

Şimdi yeni yeni bir iki anket firmasının YRP’ye yer vermeye başladıklarını  onlarında partilerine yüzde 3 verdiklerini söyleyen Erbakan, siz o rakamın başına 2 ekleyin,  yüzde 3 verdiklerine göre asıl rakam yüzde 23’tür ve bununda üstüne çıkacağız inşallah, dedi.

 

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye yuvarlanan otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde otomobilin dereye yuvarlandığı kazada sürücü öldü, eşi ağır yaralandı.

Tamzara Mahallesi'nin Alucra kavşağı mevkisinde Mehmet Bölük'ün kullandığı 28 AAG 209 plakalı otomobil, dereye yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücü ile eşi Bedriye Bölük'ü otomobilden çıkarttı.

Mehmet Bölük'ün hayatını kaybettiği kazada yaralanan eşi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.