Okan Küçük Yorumluyor 12 Aralık 2023

Okan Küçük Yorumluyor 12 Aralık 2023

Yayın: 12.12.2023 10:09
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektörlük görevine başladığından beri  Üniversiteye hız ve hareket kattı.

Daha önceki yorum haberler  de ifade ettiğim gibi  REKTÖR YARDIMCILARINDAN 2 TANESİNİN KARABÜKLÜ OLMASI,

2 REKTÖR DANIŞMANININ DA KARABÜKLÜ OLMASI açısından bakıldığında,

KBÜ İLE KARABÜK ARASINDA CİDDİ BİR KÖPRÜ OLUŞTU.

ŞEHİRLE İÇİÇE BİR ÜNİVERSİTEMİZ OLACAĞINI ÖNGÖRMÜŞTÜM ZATEN

Deprem Bölgesindeyiz ve deprem Türkiye’nin bir gerçeği. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın  bu nokta da anında bir çalışma başlattı zaten.

Şu an KBÜ’de   ZEMİN ETÜDÜ VE BİNA DEPREM DAYANIKLILIK ANALİZİ RİSK ÇALIŞMASI konularında ileri düzey çalışmaların düğmesine bastı Rektör Kırışık.

KAMU-ÖZEL tüm binaları denetleyecek bir sistem kurmaya çalışıyor.

Diğer taraftan; Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Enerji konusu ülkemiz için ve ilimiz için çok önemli.

Bu noktada, HİDROJEN ENERJİSİ UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ’de kurdu Fatih Hoca. Yeşil Enerji atılımı başlattı yani.

Projeler geliştiriliyor.  Yurt dışından  uzman Hocalar geldi Üniversiteye.

Bakın KBÜ daha bilimsel ve daha atak bir yapıya dönüşüyor bu dönemde.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İLE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİRLEŞTİRİLİYOR mesela. Böylece labaratuvarlar ortak olacak, bir GÜÇ BİRLEŞMESİ bu. Oradan yeni açılımlar yapılacak.

KBÜ – KARDEMİR İŞBİRLİĞİ  ise hem  kurumlarımız hem Karabük için çok önemli. Bu konuda  bu dönem çok ciddi gelişmeler olacağına inanıyorum. Çünkü hem KBÜ hem de KARDEMİR tarafı BİLİM noktasında bir arada uyum geliştirebilecek bir iklime girdi.

Zaten KBÜ – KARDEMİR ayrı olmamalı. KARDEMİR’in sorunlarının çözümünde Üniversite de konunun uzmanı birçok Hocalarımız var.

Örneğin; demirin çıkartılmasında kömür yerine hidrojenin kullanılacağı bir sistem pekala geliştirilebilir. Hidrojen Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi bu konuda ciddi projeler geliştirebilir.

Cüruf sorunu mesela.  Az kömür – az cüruf çıkarma noktasında, havaya atılan gazların daha ucuz ve daha temiz olması konusunda işbirliği geliştirilebilir.

Atıkların analizinden tutun, toprak analizi vs. yapılabilir. Daha da önemlisi insan kaynağı noktasında Kardemir’in KBÜ ile işbirliği sağlanabilir.

KARDEMIR Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. İsmail Demir “KARDEMIR olarak 20 yıllık kira karsılığında 250 Milyon TL’lik yeni Teknokent binasını yapabiliriz” demişti Bu konu da çok önemli.

TEKNOKENT’in bundan sonraki süreçte Karabük’ün sanayisinde ve ticaretinde çok daha aktif bir rol oynayacağına yürekten inanıyorum. Milli ve yerli teknoloji anlamında TEKNOKENT anahtar konumunda olacak.

Özetle; KARDEMİR – KBÜ İŞBİRLİĞİ her alan da acil bir şekilde ilerlemeli ve bu yönde Prof Dr. Fatih Kırışık ile Prof. Dr. İsmail Demir arasında ciddi bir uyum görüyorum zaten.

Bunlara ilave olarak daha önce gündeme getirdiğim Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) konusu var. 

2019’DA Gebze’de kuruldu. İlk Etap da 100 Uzman ve 500 ARGE çalışanıyla faaliyetlerine başladı.

Türkiye’de  ray üreten tek firma KARDEMİR iken2007’de ilk tek olarak da sadece Karabük Üniversitesi’nde açılan Raylı Sistemler Mühendisliği de KBÜ’de iken…

ASLINDA BU ENSTİTÜYÜ KARABÜK HAK EDİYORDU .

Ama olmadı.

Bakın, RUTE’nin İKİNCİ AYAĞININ KARABÜK’TE KURULMASI şart. Hani teşbihte hata olmasın Allah’ın emri gibi farz hükmünde bana göre.

KBÜ Rektörü  Fatih Hoca sağolsun, Karabük’ün konularına duyarlı diye boşuna  söylemiyorum.

Hemen devreye girdi ve BAŞLANGIÇ ADINA BİRİNCİ AŞAMA DA BİR ADIM attı.

Çok aşamalı bir süreç olacak. Ama, başlangıç için KBÜ Rektörü düğmeye bastı.

Bu konuda da KARDEMİR – KBÜ işbirliği – güç birliği çok önemli.

 KBÜ Rektörümüz, Karabüklü Rektör  Yardımcılarımız ve Karabüklü Danışmanlarla birlikte Karabük Üniversitemiz bundan sonra Karabük’ün önemli konularında  bilimin ışığı olarak yer alacaklar inşallah.

KARDEMİR’imiz’de bu sürecin mihenk taşlarından olacak.

Dünya’da içinde bilim olmayan, hiçbir ülke büyüyemez- gelişemez. Türkiye bilim alanında her geçen yıl ciddi mesafaler kat ediyor.

KBÜ- KARDEMİR BİLİMİN IŞIĞINDA BİRLEŞİP DAHA BÜYÜK- DAHA GÜÇLÜ DAHA YERLİ-MİLLİ BİR KARABÜK İÇİN EL ELE , GÖNÜL GÖNÜLE VERMEK ZORUNDA.

İlimle- bilimle büyüyebiliriz sadece…

 

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.