Okan Küçük Yorumluyor 12 Ekim 2022

Okan Küçük
Yayın: 12.10.2022 00:52
A+ A-

Karabük’te Halk Otobüsleri Sorunu

Dünkü yorum haber deMHP’li Karabük Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Karataş’ın sosyal medya hesabındaKarabük’te  uzun süredir devam eden ulaşım –   toplu taşıma sorunuyla ilgili bir paylaşımını yazmıştık.

“Karabük’te bir türlü çözüme kavuşamayan özel halk otobüsü işletmeciliği ve dolmuşçularımızın durumu ile gelinen son noktada belediyenin toplu taşımayı kendisi yapma fikri.” başlığıyla yapılan paylaşım, özetle, uzun zamandır yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşamayan ulaşım konusunda son çare olarak Karabük Belediyesi gelinen noktada Karabük belediyesi gelecek aylarda birkaç otobüs alarak  şehir içi yolcu taşımacılığının belli bir kısmını karşılayabilir duruma gelecek, şeklindeydi.

Bu konuda çeşitli yorumlar geldi. Gerçi önceden de geliyordu, bu konuda bazı vatandaşlar sürekli bir şekilde sıkıntılarını bana da ifade ediyorlardı. Konuyu gündeme getirmem isteniyordu. O süreçler de bugün yarın çözülür düşüncesiyle pek gündeme getirmemiştim.

Bugün yarın çözülür diye yaklaşıyordum konuya. Ama evet çok uzadı,  kısa süre de bir türlü çözülemedi. Bu konuda gelen eleştiriler arasında ‘ Bir belediyenin en temel hizmeti ; su  – temizlik ve toplu taşımadır. Türkiye’nin en zengin belediyesiyiz. Borçsuz belediyesiyiz, Karabük’ün 50 yıllık sorunlarını çözüyoruz diyen bir belediye, temel görevi olan halk otobüsleri konusunda sınıfta kaldı…” benzerinde hatta daha sert eleştiriler vardı.

Yukarıdaki gibi eleştirilere yer vermeyince beni farklı şekillerde eleştiriyorlar. Onun için yukarıda  ilgili eleştiriye yer verdim.

Ama, gelinen süreçte ben yine  bundan sonra en azından kısa sürede bu konunun çözümleneceğine inanıyorum. Karabük Belediyesi  kendi bünyesinde otobüsler alıp bu sörünü çözme yolunda programını yapmış. Yıl sonunda bu konu çözülecektir inşallah…

Dursun Altıparmak  ve İyi Parti

İyi Partili çevreler Karabük’te  İyi Partinin birlik içinde olabilmesi için kongrelerde ortak akılla tek adayların çıkması gerektiğini ifade ediyorlar.

Partiyi  bütünleştirebilecek tek isim Dursun Altıparmak’tır, diyen İyi Partililer var.Milletvekili adaylığı düşünmüyorsa gelip partiye Abilik yapmalı, birliği- bütünlüğü sağlamalı diyorlar. Altıparmak ile bir görüşme yapmadım ama bugün arayıp kendisine de soracağım. Bakalım bu yöndeki partililerin görüşüne nasıl bakıyor, ne düşünüyor ?

İyi Partililerin genelinde kim olacaksa tek aday olmalı görüşü hakim. Altıparmak’ı partinin başına gelmeli diyen de ciddi bir partili grubu var.

Fatih Erbakan’dan İktidar Eleştirisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karabük’te  partisinin 2. Olağan Genel Kurulundaki konuşmasının bir kısmında iktidara yönelik eleştiriler de bulundu.

İktidarın Türkiye’nin ekonomik gerçeklerinden koptuğunu kaydeden Erbakan, “Bir tarafta milyonlarca dar gelirli bir tarafta imtiyazlılar…Bir kalemde milyarlık vergi borçları silinen imtiyazlı holdingler…Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye…Paylaşımda adalet olmaması bu vahim tablonun sebebidir.” dedi.

“İktidarın beslediği 4 canavar yüzünden bu millete imkan kalmıyor. İktidar sadece bu sene bütçeden 329 milyar lira faiz ödemesi yapacak. Faizi sevmeyenlerin haline bakın? Bir de sevseler ne olacak? Bu yıl 70 milyar lira imtiyazlı holdinglerin yap-işlet- devret projelerinden garanti ödemesi, 100 milyar lira Kur Korumalı Mevduat hesabının ödemesi, en az 50 milyar lira israfa giden para ile birlikte bir senede 550 milyar lira bu 4 tane canavara gidecek. Bu canavarları besledikçe işçiye, esnafa, emekliye vatandaşa para kalmaz tabi.

Ülkede kaynak var, imkan var ama paylaşımda adalet yok… Önce imtiyazlılar anlayışının sonucu bu.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 2. Karabüklüler  Günleri

Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) Genel Başkanı Cevdet Akay, geçtiğimiz yıl İstanbul Yenikapı’da Karabük İli Tanıtım günleri düzenlemişti, biliyorsunuz. Karabük’ü İstanbul’da her yönüyle tanıtmayı amaçlayan etkinliğe Karabük Protokolü de vatandaşlar da yoğun bir katılım göstermişti.

Yanlış hatırlamıyorsam 1 Milyon 180 Bin kişi katılmıştı. Tanıtımın yapıldığı yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde, bu rakamı da İBB vermişti. 1 Milyon 200 bine yakın insan Karabük tanıtım günlerine katılmıştı.

Geçtiğimiz Aylar da ikincisi bu sefer İstanbul’da Anadolu Yakasında düzenlenmişti. Karabük Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Karabük Üniversitemiz  vs. de orada yer almıştı.

Bu seneki katılımdaki rakamlar nedir acaba ? 1 Milyon 180 Bin  geçen seneki katılım arttı mı, eksildi mi acaba ?

 

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı, öğrencilerle buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:45
A+ A-

ANKARA (AA) – Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı, Gölbaşı'nda bulunan eğitim kurumlarında okul öğrencileriyle bir araya geldi.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Sydney Wolloce, Lauren Scherf, Jaime Nared, Kübra Yaylacı, Rojin Yolcu, Merve Arı, Elif Çayır, Sevgi Tonguç, Başak Altunbey, Şeyma Yılık ve Zeynep Duru Acar, öğrencilerle buluştu.

Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın yaptığı konuşmada 8 sene önce kadro oluşturup bölgesel ligden başladıklarını hatırlatarak “Şu anda Süper Lig'de 6. yılımızı geçiriyoruz. Çok büyük bütçeli Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bizim rakibimiz, şu anda Süper Lig'in en mütevazi bütçesine sahip kulüp biziz. Türkiye'nin en çalışkan öğrencileri bizim okullarımızda hep bundan örnek alıyoruz, enerji alıyoruz, sizlerin bu enerjisiyle Türkiye'nin en çok çalışan, en güzel basketbol oynayan takımımı sizler için kurduk. İnşallah size bu sene kupa armağan edeceğiz.” dedi.

Mirkan Aydın, genç antrenör Efe Güven'i takımın başına getirdiklerini de ifade ederek “Türkiye'nin tek okul takımıyız, Efe hoca da çok disiplinli ve hırslı bir antrenör, alt yapımıza çok önem veriyoruz, bu sene 4 sporcumuz bizim okullarımızdan yetişen hatta liselerimizde okuyan öğrencilerimiz. Bu misyonun yaşaması gerekiyordu, bu inançla başladık. Oldukça milli sporcumuz da var, bu sene amacımız ligi ilk 4'te bitirebilmek, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Takım kaptanı Merve Uygül de iki yıllık aradan sonra evine dönmüş gibi hissettiğini dile getirdi.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nesibe Aydın ise akademik başarıyla sanatsal ve sportif faaliyetleri yoğurarak başarıya ulaşmak hedefiyle bu okulları açtıklarını söyledi.

Nesibe Aydın, bilimle ve akademik çalışmayla ön planda olan okullarının sporla da ön plana çıkmasından gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331