Okan Küçük Yorumluyor 12 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 12 Eylül 2022

Yayın: 12.09.2022 10:02 |Güncelleme: 13.09.2022 10:01
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kadın El Emeği Festivali.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, öğrenciler ve yardıma muhtaç aileler noktasında beğenilen çalışmalara imza atıyor. Sosyal belediyeciliği insanlık görevi olarak kabul ettiğini söylüyor, ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olabilmek en büyük mutluluğumuz, diyor.

Safranbolu’da özellikle  kadın üreticilere dönük faaliyetlerle öne çıkan bir isim. Kadın üreticileri destekleme anlamında en son faaliyeti de Safranbolu Kadın El Emeği Festivali. 10 – 11 – 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin açılışı geçtiğimiz Cumartesi günü Safranbolu Kapalı Pazar alanında yapıldı. Ben de açılıştaydım.  Açılıştan gözlemlerim aşağıda…

El Emeği Ürünlerini Birbirlerine Mi Satacaklar ?

Kadın el emeği üreticileri stantlar anlamında geniş bir katılım sağladılar. Kapalı Pazar yerinin ilgili bölümü  ürettiklerini sergileyen Kadın üreticiler anlamında oldukça doluydu. Fakat katılım yok denecek seviyedeydi.

Önce şunu söyleyeyim 6 masa denilen Millet İttifak’ından CHP İl Başkanı haricinde hiç kimse yoktu. Dışarıdan vatandaş olarak katılıma bakacak olursanız, neredeyse hiç kimse yine yoktu.

Yani, Belediye ekiplerini,  CHP yöneticilerini ve basın mensuplarını çekin kenara katılım neredeyse sıfırdı.  Yani el emekleri olan ürünleri sergileyen kadınlar birbirlerinin ürünlerini alırlarsa, ya da birbirlerine ürünlerini satarlarsa ne ala . Yoksa , başka kimse yoktu yani.

Aslında Safranbolu Belediyesi duyurusunu yaptı, hazırlığını yaptı, davetiyelerini gönderdi. İçeriği de oldukça doluydu festivalin. Sosyal medyadan satış eğitimi, hayal çömlek  atölyesi, oyun köyü çocuk etkinlikleri, yarışmalar ve sürpriz hediyeler,  enterasan  orkestra konseri,  Tuğba Sarıkaya konseri, Orhan Demirağ konseri gibi birçok etkinlikte vardı  ama  ilk gün nedense,  6 ‘lı masadan ittifak ortakları olan hiçbir paydaşları katılmadığı gibi vatandaş da  ilgi göstermedi.

Demek ki, Karabük’te uzun yıllardır yok olan hassasiyet, değer, emeğe saygı gibi kavramlar Safranbolu’da da  yok olmaya başlamış. Karabük’teki bir nevi ruhsuzluk , Safranbolu’ya da sirayet etmiş demek ki.Üzücü bir durum…

Safranbolu Kadın El Emeği Festivali 12 Eylül’e kadar devam edecek. Yazının yayımlanacağı tarih itibarıyla son gün bugün yani. Safranbolu kapalı Pazar yerinde onlarca kadın el emeği ürünleriyle bugün de orada olacaklar. Ben de buradan davet ediyorum, hala gitmediyseniz gidin bir görün. Alışveriş yapın, üreticiye hem de kadın üreticiye destek verin mümkünse.

Başkan Köse’yi de bu etkinliklerle kadın üreticiye verdiği değer, hassasiyet, emeğe saygı duyan tavırlarından dolayı tebrik ederim.

Konu dışı bir önerim olacak. Davet ettiğiniz etkinliğe basın mensupları katıldığında bir  hoş geldin demeyi, bir merhaba demeyi, bir selam vermeyi, ihmal  etmeyin. Etkinliğinize davet ettiğiniz ve katılan basın mensuplarına   bir selam  ( yoğunluktan- şundan -bundan) bile vermezseniz,  bize bile selam vermeyen vatandaşa ne yapmaz diye düşünebilir.

 İstanbul’da 2. Karabük Tanıtım Günleri

İstanbul’da bulunan Karabük Dernekler Federasyonu ( KARDERFED ) Genel Başkanı Cevdet Akay’ın organize ettiği Karabük Tanıtım Günleri de bu  yorum haberin yayımlandığı gün itibarıyla bitmiş olacak.Cumhuriyet Kenti Karabük’ün turizm değerleri, lezzetleri ve kent kültürü tanıtılmış olacak.

Karabük Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de çok  destek verdi. Sağolsun Vali Fuat Gürel, özellikle Karabük’ün tanıtımı konularında hep baş aktör olmuş bir isim yine tam desteğini verdi.

Ben şahsen gidip katılamadım  ama elimden geldiğince takip etmeyi de ihmal etmedim. İlk günkü katılımı sordum gidenlere. İlk gün itibarıyla önceki senenin ilk gününe göre katılımın daha fazla olduğunu söylediler.Cumartesi – Pazar Günü  ise  yoğunluğun çok daha fazla olduğunuifade ettiler.

40 ilin federasyon ve il başkanları da katılmış.

KARDEFED etkinlik öncesi Eminönü’nde Safranlı Lokum dağıttı biliyorsunuz. İçine belli sayıda altınlarında konulduğu kilolarca lokum kapış kapış dağıtıldı. İstanbul’un bir çok noktasına , billboardlara, köprü ayaklarına falan Karabük Tanıtım Günlerinin afişleri asıldı. İstanbul’un birçok noktasında tanıtımlar yapıldı.  Bu anlam da en çok tanıtım yapan illerdeniz.

İstanbul’da birçok ilin bir şekilde tanıtım günleri yapmadığı, tahsisle ilgili yer sorunu yaşadığı, yer alanların ilgili ilden yeterli desteği alamadığı için bazı illerin tanıtım günlerini iptal ettiğine bakıldığında Karabük için ciddi bir kazanım oldu tanıtım günleri. Bu kısmı atlanmamalı.

Katılım rakamı da önümüzdeki günlerde belli olacaktır. İBB kaynaklarına dayandırılan veriye göre geçen seneki İstanbul Karabük Tanıtım Günlerine 1 Milyon 180 Bin katılım olduğu öğrenilmişti. Bakalım bu seneki katılım sayısı ne olacak , geçen senin altında mı kalacak, üstünde mi olacak, o da birkaç gün içinde ortaya çıkacaktır.

Sonuç itibarıyla, Karabük’ün tanıtımı için emek veren, gayret veren, katkı sunmaya çalışan herkesi gönülden tebrik ediyorum.  Karabük her şeyin ve herkesin önündedir, üstündedir…

Karabük Tanıtım Günleri ve Bazı Eleştiriler.

İstanbul’daki tanıtım günleriyle ilgili bazı eleştiriler de yapılmıyor değil. Karabük – Safranbolu esnafının katılımı noktasında, bazı maddi konularda eleştiriler var onları sonra değerlendiririm ama şunu söyleyeyim, olayı siyasi yönlere çekip yapılan eleştiriler de çok…

Özellikle CHP kanadından  CHP İl Başkanının ve  Safranbolu Belediye Başkanının  şahsen gidip açılışta bulunmamaları konusunda çok eleştiriler var. CHP’den  ilgili etkinliğe katılım olmaması, yarın- öbür gün Milletvekili seçimlerinde olası rakipleri olabilecek bir ismi kendi elleriyle güçlendirmemek gibi bir bakış açılarından kaynaklandığı konuşuluyor.

Bu bakış açısını eleştirenler de var. Karabük’ün tanıtımına katkı vermeyenler, gidip orada bile bulunmayanların yaptığı asıl siyaset yapmaktır şeklinde eleştiriler var. O zaman onlar çıksınlar yapılandan daha iyisini yapsınlar diyenler var. Var oğlu var yani.

“CHP eskiden beri en çok eleştiriyi kendi içinde kendi kendisine yapan bir parti olageldi ya, tanıtım günler kapsamında da CHP bilinen CHP yani…  İktidaraleyhine harcayacakları enerjiyi kendi içlerinde harcadıkları için olsa gerek  ANA MUHALEFET görevini kimseye kaptırmıyorlar, maşallah. ANA MUHALEFET olarak çakılı bir şekilde siyasette bulunuyorlar, maşallah. Geçtiğimiz günlerde 100. Yılını kutlayan CHPneredeyse 80 yıldır bir şekilde iktidar olamadı ve olamamalarının nedenlerinden birisi de bu durumları belki de değil mi ?” deniliyor.

“Sonuç olarak,  bu işler çok kolay işler değil,   organize etmek, düzenlemek, tanıtmak, katkı vermek yerine oturduğun yerden eleştirmek, yanlış bulmak, işi siyasete çekmek çok çok kolay tabi, değil mi ?

Ya yol yol açın ya da yoldan çekilin diye bir söz var ya…  Ya daha güzel tanıtımı buyurun siz yapın… Yapmıyorsanız emek- gayret sarf edenlerin şevkine – azmine – çabalarına engel olmayın… Kulp takalım diye uğraşmayın.” deniliyor…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı

Yayın: 30.04.2024 12:22
Paylaş:
A+ A-

Son oylamada Ömer Kerkez 141, Muhsin Şentürk ise 116 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime 30. tur oylamayla devam ediliyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 29. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Akarca’nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu.

Bu kapsamda Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti.

Seçimin ilk 28 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle 29. tur oylaması yapıldı.

Son oylamada en yüksek oyu alan iki adayın katılabildiği oylama sonucu 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 141, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 116 oy aldı. Seçime katılım 322 olarak kayıtlara geçerken, 13 boş oy kullanıldı, 52 oy da geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime 30. tur oylamayla devam ediliyor.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. (AA)