Okan Küçük Yorumluyor. 14 Mart 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 14 Mart 2023

Yayın: 14.03.2023 01:28 |Güncelleme: 15.03.2023 00:48
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Seçim Sürecinde.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Pazar  Günü yapılacak, ikinci tura kalırsa 28 Mayıs Pazar Günü yapılacak.

AK Parti’den aday adayı olmak isteyenler başvuru ücretini  AFAD’ın deprem hesabına yatıracak.

Diğer partiler  de  değişen rakamlardaki ücretler  parti kasasına ödenecek…

Bakalım Kimler Ne İçin Adaylık Peşinde Olacaklar ?

Milletvekilliği Karabük’e hizmet için yapılmalı değil mi ?  Güç için, rant için, etiket için, almak-vermek için, ihale -rant peşinde koşmak için, adını duyurmak için, adam yerine konulmak için  şan – şöhret için yapılmamalı değil mi  ?

Bu ve benzerleri için aday adayı olanlar çıkar mı Karabük’ten ?  Çıkmaz bence, çıkarsa yazılır değil mi ?

Aslolan milletin derdiyle dertlenebilmek, aslolan Karabüklüleri mutlu, huzurlu, iş- güç sahibi haline getirmek, aslolan milletin vekili olmak olmalı değil mi ?

Kökenin neresi olursa olsun Karabük aidiyeti olan, kente ve kent sakinlerine vefa duygusuyla bağlı olan,  insanlarını şehir merkezinde oturtabilecek hale getirme potansiyeli taşıyan, Kardemir – Üniversite ve emekliler olmasa şehir nüfusunun Karabük dışına kaçışını- göçünü engelleyebilecek olanlar vekil olabilmeli değil mi ?

Seçim demek maalesef para demek.  Fakir adam aday olabilir mi Türk Siyasetinde ? Olursa cebinde parası olmayan, o zaman birileri cebine para koyar onların seçildiklerinde de Karabük’ün değil cebine para koyanların işleri öncelikli olur değil mi ?  Param yok ama aday oldum diyenlere dikkat yani…

Rant – ihale – güç- – şan – söhret  ve de kendi için , kendi cebini doldurmak için değil, kent için kenti için yola çıkacak olanların yanında olmak lazım değil mi ?

Karabüklülere hayal satan değil, proje satan değil, Karabüklülerin hayallerini gerçekleştirebilmenin peşinde olanların desteklenmesi lazım değil mi ? Çıksın bakalım adaylar,  gerçekçi olanlara destek vereceğiz biz de tabi ki.

İyi Parti’de İsmail Yalav…

İyi Parti Karabük’te güçlü bir parti. Eğer geçmişten beri süregelen kavgalar- döğüşler birbirini beğenmezliğe bir son verip birleşebilirlerse iyi adaylarla 1 Milletvekili çıkartma şansına sahip olabilirler.

GERÇEKTEN İYİ BİR ADAY İLE YAPABİLİRLER BUNU AMA.

İyi Parti’de Karabük’ün sevilen iş insanlarından İsmail Yalav ile geçenler de biraz sohbet ettik.  Milletvekili aday adayı olması beklenen isimlerden biri kendisi. Önceki dönem il yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev almıştı. PARTİ’DEKİ KIRGINLIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇABA SARFEDEN BİR İSİM OLARAK BİLİNİYOR.

İyi Parti’den Milletvekili A.Adayı olacağı söyleniyor.  Dürüst ve güvenilir bir isim olarak adı konuşuluyor. Resmi başvurularını yapsınlar daha kimler çıkacak, yazarım. Bu kadarı yeterli olur şimdilik

Taner Canyurt – Ozan Canyurt.

İyi Parti’de Milletvekili A. Adayı olacak isimlerden biri olarak da Ozan Canyurt’un adı geçiyor. Canyurt ismi Karabük’ün yakından bildiği bir isim. Allah sağlıklı ömürleri versin  TANER CANYURT, HERKESİN MALUMU KATIKSIZ BİR KARABÜK AŞIĞI,  ORGANİK BİR KARABÜK SEVDALISI İSİMDİR.

Geçmişte Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanlığı, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı gibi görevler de bulundu.  Türkiye Bedensel Engelli Spor Federasyonu Bilek Güreşi As Başkanlığını da yapıyor.

Karabük’ün kara günlerinde de grev günlerinde de ön sıralarda bir isim olarak, KARABÜK TARİHİNİN YAŞAYAN HAFIZALARINDAN BİRİ.

Ozan Canyurt; Ankara’da Toksöz Grup Resmi İlişkiler Direktörü, E.TFF ÜST Klasman Temsilcisi, ve  Kadına yönelik şiddetin çözümünde, ‘erkeklerin daha aktif rol alması gerektiği’ inancıyla kurula Mavi Kapı Derneği’nin Başkanı.

Oğlunu da kendi gibi yetiştirmiş maşallah. OZAN CANYURT DA BABASI GİBİ  KATIKSIZ – ORGANİK BİR KARABÜK SEVDALISI.

Ankara’da Karabüklülerin açık kapısı sağlık başta olmak üzere bir çok konu da Karabüklülerin Ankarada’ki abisi – kardeşi- dostu- arkadaşı olabilmiş  genç, pırıl pırıl bir isim. İyi Parti’den Milletvekili Adayı olacaklar arasında ismi geçiyor. Bakalım adaylar netleşsin yazarız daha.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)