Okan KÜÇÜK Yorumluyor 16 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 16 Ağustos 2023

Yayın: 16.08.2023 09:00
Paylaş:
A+ A-

Önceki yorum haberler de  Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki durumu ve gelen yorumları yazmıştım.

SAFRANBOLU BELEDİYESİNİN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINA GÖRE ; “Safranbolu TSO Gerdan Restoran olarak bilinen yeri  kendilerine tahsis olarak istediklerini , yer Kaayollarının olduğundan Belediye ile aralarındaki protokol gereği başka bir kuruma verilemeyeceğine rağmen bu durumunda STSO’ya bildirilmesine rağmen STSO’nun oylama istediğini ve  Safranbolu Belediye Meclisince  oy çokluğuyla reddedildiğini, bu duruma gelen ilk yorumların da

 ‘BELEDİYE ORAYI BAŞKA BİR KURUMA  PROTOKOL GEREĞİ VE HUKUKEN VEREMİYORSA, BU DA İLGİLİ KURUMA BİLDİRİLMİŞSE BURADA NEDEN ISRAR EDİLİR ?’ diyorlar, dediğini yazmıştım.

TSO’ Yıllardır Yeni Bir Binayı Neden Yapamıyor ? Kendi İmkanlarıyla ÜYELERİNE YARAŞIR Hizmet Binası Yapsınlar Eleştirisini de Yazdım…

Safranbolu Belediyesi basın açıklamasındaki göndermesinde;

‘BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜYELERİ OLAN VE YÖNETİMİNDE İNŞAAT ALANINDA SÖZ SAHİBİ İŞ İNSANLARI BULUNAN STSO’NUN BİRÇOK TİCARET VE SANAYİ ODASI GİBİ KENDİ İMKANLARIYLA KENDİNE VE ÜYELERİNE YARAŞAN NİTELİKLİ BİR HİZMET BİNASINI BAŞKA BİR ALANA YAPABİLECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR.’  İfadelerini kullandı.

Gayet açık ifadelerle kendi binanızı kendiniz yapın, dedi yani.

Safranbolu TSO’nun bu yönde tek bir çalışması, niyeti, vizyonu, yok mu ? Tek işleri makamda oturmak mı ?’ diye eleştiriler hep yapıldığını, bu yöndeki eleştirilere Safranbolu Belediyesi de eklenmiş olduğunu haberleştirdim.

STSO’nun Teşekkürüne Safranbolu Belediyesi’nden İtiraz.

STSO oy çokluğuyla tahsisin Safranbolu Belediye Meclisince reddedilmesi üzerine oylama da kabul oyu verenlere    teşekkür mesajı yayımlamıştı.

Ayrıca müracaatımızın başından itibaren müracaatımıza olumlu bakan ve desteklerini esirgemeyen  diyerek teşekkür ettikleri isimlerden biri de CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’dı.

Bu konuya da  basın açıklamasında yer veren Safranbolu Belediyesi ‘STSO açıklamasında kendisine edilen teşekkür üzerine; konudan haberdar olmadığını belirterek bizden detaylı bilgi alan kıymetli CHP Karabük Milletvekilimiz Sayın Cevdet Akay, belediyenin hukuken ve halk yararına olan kararını sonuna dek desteklediğini belirtmiştir, kendisine konu hakkında bizden bilgi alarak desteklerini sunduğu için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ dedi.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ, STSO’NUN TEŞEKKÜRÜNE İTİRAZ ETTİ.

SAHTE TEŞEKKÜR, GENÇLERİN TABİRİYLE FEYK (FAKE) TEŞEKKÜR İLAN ETTİ STSO’NUN MİLLETVEKİLİ AKAY’A OLAN TEŞEKKÜRÜNÜ…

Milletvekili Akay’ın bilgiyi zaten Safranbolu Belediyesi’nden aldığını ve halk yararına ve hukuki olan Safranbolu Belediyesi’nin kararını  desteklediğini söyledi.

Bu da ilginç…

Bu açıklamaya  göre;  ‘Konudan haberi olmayan , bilgiyi Safranbolu Belediyesi’nden alan  Milletvekiline , STSO Yönetimi neden – niçin teşekkür eder ?

Amaç nedir yani ?’ şeklinde soru ve eleştiriler gelmeye başladı.

 Şampiyon Boksörümüz Ankaragücü Formasını Giyecek. Bari Diğer Şampiyonlarımıza Sahip Çıkalım. Ama tabi ki Burası Karabük…

11 KERE TÜRKİYE KADINLAR BOKS ŞAMPİYONU,BİR KERE DÜNYA KADINLAR BOKS ŞAMPİYONASI ÜÇÜNCÜLÜĞÜ, BİR KERE DÜNYA KADINLAR BOKS ŞAMPİYONASI İKİNCİLİĞİ…

Başarılarıyla Karabük’ü gururlandıran Karabüklü Boksörümüz Elif Güneri artık Ankaragücü forması giyecek…

Karabük Belediyesi Üst Geçit Köprüsüne ismini vermişti.

İsmi burada, kendisi burada, forması ise Ankaragücü…

Geçen sene Karabük Belediyesi’ne, bu sene Safranbolu Belediyesi’ne il dışı ve yurt dışı maçlara  katılmak vs. için aylık 5 Bin TL Burs talebinin reddetilmesi sonrası Ankaragücü  bizim formamızı giy, 10 Bin TL verelim deyince mecburen kabul etti Şampiyon.

Spor hele de Şampiyonluk öyle bedava değil…

Beslenmenden , antrenmanına her şeyin bir maddi bedeli var sonuçta.

Yolu /bahtı hep açık olsun. ANKARAGÜCÜ FORMASIYLA DAHA BÜYÜK BAŞARILARA imza atacaktır artık.

Diğer Şampiyonlara Sahip Çıkan Olur mu Peki ?

Baykan Arslan Boks Okulu Gençlik ve Spor Derneği Şampiyon Boksörler çıkartma konusunda  adeta efsane.

Şampiyon Boksörümüz Elif Güneri’de aynı dernekteydi . Hala aynı dernekte,  yine Antrenörü Baykan Arslan Hoca. Tabi  çıkacağı maçlar da forma başka artık.

Karabük’te ilgili Boks Okulunun başarılı boksörleri var.

EDA YENİLMEZ.  A MİLLİ. SPORCU AVRUPA – DÜNYA ŞAMPİYONASI OYNAMIŞ, TÜRKİYE  İKİNCİSİ.

BERKAN SEFA ARSLAN. A MİLLİ. ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ TURNUVASI, TÜRKİYE İKİNCİSİ.

İLKE YAĞMUR PEKŞEN. YILDIZLAR, GENÇLER U 22 TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ.

NEZİR PUSAT ÇANKAYA.  YILDIZLAR TÜRKİYE İKİNCİSİ.

EFE SELİM YAVUZ. GELECEK VAAT EDEN ÇOK YETENEKLİ BİR BOKSÖR…

Ve tabi, ŞAMPİYON BOKSÖRLERİMİZİN HOCASI, ANTRENÖRÜ BAYKAN ARSLAN…

Bakın toplam da 6 sporcu…

Ama  5’i şampiyon ve gelecek vaat eden  Karabük’ün çocukları Boksörlerimiz.

Biri de Şampiyon yetiştiren Antrenörümüz, Hocamız…

Elif Güneri gitti. Bu sporcularımıza bari sahip çıkılamaz mı ?

Belediyeler amiyane tabirle tırt çıktı.

Tüm sporcuları desteklemek bir kuruma ağır geliyorsa bari   kurum bazında ya da özel şirket bazında  ayrı ayrı bu destek verilemez mi ?

Mesela Türkiye üçüncüsü  boksörümüze talep edilen aylık burs bedeli İKİ BİN TL, genç yetenekli boksörümüzün aylık burs bedeli olarak talep edilen BİN TL sadece.

SONUÇTA MAÇLARA O  KURUMLARIN YA DA FİRMALARIN LOGOLARIYLA ÇIKACAKLAR.

Bakalım bu konu da bir gelişme olacak mı ?

Yoksa yine söylenecek söz yok. Burası Karabük noktasına dönüş mü yapacağız ?16

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Okuyorum Öğreniyorum” Seferberliği Başladı

Yayın: 17.05.2024 10:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük, 17 Mayıs 2024 – Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un talimatlarıyla başlatılan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında, “Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda hayata geçirildi. Etkinlik çerçevesinde öğrencilere, hayırsever iş adamları tarafından temin edilen kitaplar hediye edilerek il genelinde bir okuma seferberliği başlatıldı.

Vali Mustafa Yavuz ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın da katıldığı etkinlikte, Vali Yavuz derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Vali Yavuz, öğrencilere akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, kitap okumanın önemine değindi ve öğrencilere başarılar diledi.

Vali Yavuz ayrıca, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Vali Yavuz, Valiliğin himayelerinde uygulamaya konulan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

“Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği, Karabük’te eğitim kalitesini yükseltmek ve okuma alışkanlığını artırmak amacıyla düzenlenen bir dizi faaliyet arasında yer alıyor. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik başarılarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. (Karabük Valiliği Bülteni)