Okan Küçük Yorumluyor. 17 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 17 Ekim 2022

Yayın: 17.10.2022 01:56 |Güncelleme: 20.10.2022 23:09
Paylaş:
A+ A-

Birlik Medya’dan Sendika Ziyareti

BİRLİK MEDYA  hissedarları İsmail Akça ve Sedat Karaoglu ile birlikte Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kılıc, Bayram Altun, Şerafettin Koç ve Ahmet Çolak’ı ziyaret ettik.

Seçimden yeni çıkmış, başarıyı kovalayan ve heyecanı taptaze olan bir Genel Merkez yönetimi gördük karşımızda. Genel Merkez de Genel  Başkan ve yönetimi ile geniş bir sohbet ettik. Genel Merkezin tüm teşkilatlarıyla  tam uyumu yakaladığını şimdi  üye sayısının katlanarak büyümesi, işçilerinin haklarının daha da  arttırılması için  çalışmaların düğmesine basıldığını öğrendik.

Genel merkez ve  Karabük şube başkanının seçim sonrası ortaya koymuş olduğu ve dosta-düşmana gösterdiği güç birliği, KARDEMİR’de toplu iş sözleşmesinin seyri açısından büyük bir önem taşıyor zaten. Özçelik-İş genel merkezinin ve Karabük Başkanının bugünkü uyum içerisindeki yapısını, toplu iş sözleşme sürecinin KARDEMİR işçisinin lehine sonuçlanacağının işareti olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır.

Genel merkezin seçim sonrası Karabük başta olmak üzere tüm Teşkilatlarıyla uyum içindeki yapısıyla özellikle Kardemir deki toplu sözleşme sürecinin işçi lehine önemli kazanımlarla sonuçlanacağı tahmin ediyoruz.

Diğer taraftan, Kardemir de liyakata ve ehliyete dair yaşanan bazı sıkıntıların Genel Başkan Değirmenci’ye  bir çok kere aktarıldığını ve Değirmenci’nin Kardemir YKB Alparslan Bayraktar ile güçlü iletişimi ve uyumu da göz önüne alındığında bazı haksız uygulamalara dönük genel merkeze gelen bilgilerin Değirmenci tarafından hassasiyetle takip edildiğini ve zamanı geldiğinde gündeme getirileceği izlenimi edindik.

Özetle Özçelik İş Sendikası  işçisinden, teşkilatlarından , genel merkez yönetimine kadar ehliyetli, liyakatlı ellerle daha da büyüyecek, daha da yükselecektir.

Genel Başkan  Yunus Değirmenci ve kıymetli Genel Başkan Yardımcılarına misafirperverlikleri ve hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Birlik Medya dan Keskinkılıç’a Ziyaret. 

Birlik Medya  olarak Karabük’ün tanınmış bürokratı Eskipazarlı hemşehrimiz Ali Keskinkılıç’ı da ziyaret ettik.

Bilindiği gibi, 2002’de  AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in iki dönem danışmanlık görevini üstlenen Keskinkılıç, TBMM Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Danışmanlığı  görevlerinin ardından Savunma sanayisinde Türkiye’nin en önemli kurumu olan Milli Gücümüz Makina ve Kimya Endüstrisi’nde (MKE) Genel Müdür Yardımcısı olarak Karabüklüleri gururlandırmaya devam ediyor.

Bilgi, birikim, donanım anlamında yetişmiş, vizyoner ve yenilikçi bir isim olarak Karabük’ün yarınlarında bürokrat yapısının dışında önemli roller üstlenmesi gerektiğine inandığım, MKE Genel Müdür Y. Ali Keskinkılıç Abimize misafirperverliği ve hoş sohbetleri için teşekkür ederiz.

TSO’da Çapraz ve Çebi…

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri öncesi bulanan sular, Cumartesi günü itibarıyla yapılan seçim sonunda sandığın açılmasıyla duruldu. TSO Başkanlığı görevine Sanayici Fatih Çapraz seçildi. TSO Meclis Başkanlığına da İş İnsanı Adnan Çebi, seçildi.

Hayırlı – uğurlu olsun diyor, başarılı hizmetler diliyorum.

Böylece seçim öncesi son birkaç günlük dedikoduda sona ermiş oldu. Son bir -iki gün içinde başka bir kişinin de meclis başkanlığı için aday olacağı, bazı temsilcilerin de o kişiyi destekledikleri iddia ediliyordu. Son güne gelindiğinde bir şekilde vazgeçti ya da vazgeçirildi de konu kapandı.

Yeni Başkan, yeni Meclis Başkanı ve yeni yönetim hayırlı- uğurlu olsun…

Bartın’da 41 Can Şehit Oldu.

Bartın’da bir maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında şu anki rakama göre 41 işçi hayatını kaybetti. Tüm Türkiye acıyı hissetti. 2 işçimizde Karabüklü.

41  işçinin hayatını kaybetmesi sonrası bu  patlama neden oldu, nasıl oldu, engellenebilir miydi, ihmal var mı gibi konular araştırılacak – soruşturulacak, ortaya çıkartılacak tabi ama, 41 can, 41 şehit,  41 ana babanın evladı, evlilerse 41 kadının kocası, çocukları varsa 41 evladın babası ve sebebi-sonucu ne olursa olsun 41 vatan evladı, 41 can bir daha geri gelmeyecek…

Geçim uğruna, ailesi – çoluk çocuğu ve geleceği uğruna girdikleri toprağın altından 41 Canın cansız bedeni çıktı. Çok şey söylenebilir, çok şey yazılabilir de…

Allah rahmet eylesin, aileleri, sevenleri ve Türk Milletinin başı sağalsın.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.