Okan Küçük Yorumluyor 17 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Kasım 2022

Yayın: 17.11.2022 17:02
Paylaş:
A+ A-

Özçelik İş Sendikası Birlik İçinde Geleceğe Daha Güçlü Yürüyor.

Özçelik İş Sendikası 12-15 Kasım 2022 tarihlerinde Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Bin 300 teşkilat mensubuyla adeta büyük aile buluşması şeklinde birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi toplantı.

COŞKU VE HEYECAN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ.

Sendikanın yeni dönemde daha da büyümesi , yarınlarda daha güçlü bir sendika olması için istişareler yapıldı, yol haritaları belirlendi. Yeni dönemde yapılan çalışmalar, örgütlenme faaliyetleri, plan ve projeler belirlendi.

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci  bilindiği gibi göreve geldiğinde 30 bini altında üye vardı. Ve bu üyelerin  % 64’ü aidatlı idi. Genel başkanlığı döneminde üye sayısının 45 bin’in üstüne yükseltti ve bu sayının %82’sinin aidatlı üye yaptı.

YANİ HEM ÜYE SAYISINDA HEM DE AİDATLI ÜYE SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞLAR OLMUŞTU DEĞİRMENCİ DÖNEMİNDE.

Değirmenci, yeni dönemde  de örgütlenme konusunda çok hassas. Kısa süre de  “İskenderun’da, Adana’da, Manisa’da yeni işyerlerini sendika bünyesine kattılar zaten. Öyle anlaşılıyor ki bu yükseliş artarak sürecek. YANİ İTİBARLI VE İSTİKRARLI BÜYÜME TAM GAZ DEVAM EDECEK.

BİN 300 TEŞKİLAT MENSUBUNUN  KATILDIĞI BÜYÜK AİLE BULUŞMASI VE GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINDA TÜM ALGI OPERASYONLARINA RAĞMEN  BİR KERE DAHA GÖRÜLÜYOR Kİ, GENEL MERKEZ KARARLI ADIMLARLA SENDİKANIN VE ÜYELERİNİN MENFAATİNE ADIMLARI ATTI, ATIYOR VE DAHA DA ATACAK…

Açıkca görülüyor ki, Sendika Üyeleri Sendikalarının yanında, Genel Başkan Değirmenci ve  Sendika da üyelerinin her daim yanında olmaya devam edecek.

Özçelik İş Sendikası  çalışmalarıyla parlayan bir yıldız olmaya devam edecek , yani…

İyi Parti’de Delege Krizi Büyüyor.

İyi Partinin 6 Kasım Pazar Günü yaptığı Karabük ve Safranbolu delege seçimleri sonrası ortalığın önceki dönemlerden de daha fena karıştığı açık.

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ KARIŞIKLIK AZ-BUZ DEĞİL, GEÇİŞTİRİLEBİLECEK GİBİ DEĞİL, GÖRMEZDEN GELİNEBİLECEK GİBİ DEĞİL. İyi parti teşkilat ve üye yapısı anlamında önceki yaşanan sıkıntılardan çok daha büyük ve çok daha ağır sonuçları olabilecek ,toplu istifaların kapsını aralayabilecek  bir süreç kapı da.

Mevcut teşkilat yapısının ciddi bir çoğunluğu bile delegasyon seçiminin iptalini istiyor denilebilir. BUGÜN İYİ PARTİ İL YÖNETİMİNDEKİLERİN ÇOĞUNLUĞU AÇIK BİR ŞEKİLDE MEVCUT BAŞKANA KARŞI CEPHE ALMIŞ DURUMDALAR.

Yani bırakın eski yönetimlerden veya eski başkanlardan gelen karşıtlığı,  mevcut başkan Ali Çetin Aygün’ün kendi  hazırladığı, kendi oluşturduğu mevcut il yönetiminin çoğunluğu şu an Başkan Aygün’e karşı cephedeler.

Bu düşündürücü  ve manidar değil mi ?

Meslek Liselerinin Önemi

Eğitim her şeyin başı gerçekten. Toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetişmesi eğitimle oluyor. Özellikle ara eleman  konusunda Meslek okullarının  çok önemli işlevi var. Nitelikli insan gücü  yetiştirme yani mesleki eğitim meslek okullarında yapılıyor.

Tabi  yeterli bina, teknolojinin gerektirdiği modern araç-gereçler yetersizliği konuları meslek liselerinin önünde önemli bir engel…

HER ŞEYE RAĞMEN MESLEK LİSELERİ ADETA FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR. ÖRNEĞİN SALGIN DÖNEMİNDE  MASKE – DEZENFEKTAN VS. ÜRETİM YAPARAK BİR ÇOK KURUMUN İHTİYAÇLARINI GİDERDİLER. SALGINLA MÜCADELE DE MESLEK LİSELERİNİN ÇOK BÜYÜK BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİNİ HERKES GÖRDÜ.

Yine  okullara kütüphane yapımı, sıraların yapımı- tamiratı, sıfır atıktan üretilen köpek evleri, spor malzemeleri yapımı, plastik kalıp basımı vs. vs. her zaman adeta bir fabrika işlevi görüyorlar.

Peki hak ettikleri değeri görüyorlar mı ? Meslek Liseleri  hakkı olan değeri görüyor mu ?  Yaptıkları çalışmaların karşılığını alabiliyorlar mı ? Taltif ediliyorlar mı ?

İŞ OLUNCA , YAPIM-İMALAT OLUNCA, ÜRETİM OLUNCA KENDİLERİNE BAŞVURULUP, TAKDİRE GELİNCE ATLANIYORLAR MI ?

Başarıya- çalışmaya- çabalamaya  – üretime verilen değer yitirilirse, bundan kimse fayda sağlayamaz ve sonuç olarak o-bu-şu değil de toplamda eğitim zarar görür.

Neyse ki Karabük’te adamcılık- sendikacılık – ayrımcılık – haksızlık böyle şeyler yok, herkes mutlak bir şekilde hakkı olanı alıyor değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Yayın: 25.04.2024 13:26
Paylaş:
A+ A-

Çin’de düzenlenen 2024 Okçuluk Dünya Kupası’nın ilk etabında Dünya Yenihayat ve Berkay Akkoyun’dan oluşan milli takım, 21 yaş altı Avrupa rekoru kırdı.

Türkiye Okçuluk Federasyonunun açıklamasına göre, Şanghay kentindeki organizasyonda klasik yay kategorisinde sıralama atışları yapıldı.

Dünya Yenihayat ve Berkay Akkoyun’dan oluşan milli takım, 1330 puanla 21 yaş altı klasik yay karışık takım Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu. Rekor, daha önce 1328 puanla İspanya milli takımına aitti.

Türkiye’nin 14 sporcuyla katıldığı organizasyon, 28 Nisan Pazar günü sona erecek.