Okan Küçük Yorumluyor 17 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Nisan 2022

Yayın: 17.04.2022 01:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’teki yatırım ve ödenekler artarak devam ediyor

Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük İl Sağlık Müdürlüğüne aktarılan ödenek hakkında geçtiğimiz hafta bir  basın açıklaması yaptılar.

Karabük’teki sağlık yatırımlarının ve ödeneklerinin artarak devam ettiğini belirterek, ilimizin sağlık alanındaki ihtiyaçları ve taleplerini karşılamak adına Sağlık Bakanlığındaki  takip ve ziyaretlerin devam ettiğini söylediler.Bakanlık takipleriyle ilgili de zaman zaman tepki alıyorlar ilginç bir şekilde her iki vekil bildiğiniz gibi. Bakanlıklara gidiyorlar da ne oluyor diyen bir grup var.

Her iki vekil ortak açıklamasında  vurguladı.  Karabük’ün Tıbbi Cihaz ve Sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak adına toplamda 2 Milyon 100 Bin TL ödenek aktarılmasını sağladılar mesela, son Bakanlık ziyaretlerinde.

“Bu ödenek ve Tıbbi Cihaz’lar sayesinde Karabük’ümüzün sağlık alanındaki önemli ihtiyaçları karşılanmış olacak. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanemize Radyan ısıtıcılı Yatak, İşitme Ölçüm Cihazı, Hasta Karyolası, Refakatçi Koltuğu v.b olmak üzere 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu ve Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün ihtiyaçları karşılanacaktır.” dediler.

Karabüklülerin belki daha büyük beklentileri var. İlimizde tek hastanenin olması ve oradaki randevu, mr, tomografi vs. sorunların istenilen düzeyde çözülememiş olması sonrası vatandaşlar Karabük’e Devlet Hastanesi yapılmasını istiyorlar.  Bir taraftan 5000 Evler’deki hastane konusunda işler yolunda 2023’te ve seçimlerden önce hizmete girmesi bekleniyor. Sağlık konusunda da yapılan önemli çalışmalar var, yani. Yapılamayanları eleştirdiğimiz gibi, yapılanları da takdir etmeliyiz.

Eskipazar’lı çiftçilere Yağlık Ayçiçeği Tohumları dağıtıldı

Karabük’te en fazla tarım arazilerinin olduğu ve hayvancılığında yapıldığı ilçemiz Eskipazar. Bugüne kadar mevcut tarım arazilerinin daha verimli kullanılmasına dönük Tarım İl Müdürlüğü’nün  çeşitli çalışmaları oldu.

Türkiye olarak bir gerçeğimiz var. Ve bu gerçeğe uygun hareket etmek zorundayız. O gerçek tarım hayvancılık başta olmak üzere her alanda yerli üretime geçme zorunda olduğumuz gerçeği…

Çiftçilerimiz Atatürk’ün söylediği gibi gerçekten ‘Milletin Efendisi’. Son birkaç ayda bu gerçeği çok daha iyi anlıyoruz aslında.  Dünyadaki krizin etkileri Türkiye’de sarsıcı bir şekilde kendini gösteriyor çünkü. Temel gıda maddelerine  sürekli bir şekilde yeni tabirle güncelleme geliyor. Bu çıkmazdan sadece üretim yaparak kurtulabiliriz. Tabi  tarım hayvancılık başta olmak üzere üretim yapılan her alanda acilen ek destek ve teşviklerin verilmesi lazım. Mazotu, gübresi, fidanı vs. Açıkça görülüyor ki  üretime dönüşten başka çıkışı yok Türkiye’nin.

İşte bu kapsamda Karabük Valiliği tarafından Eskipazar’lı çiftçilerimize Yağlık Ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıldı. Tarım Müdürlüğünün bu konuda destekleri de var. Eskipazar’da 2 Bin dekar alana, Karabük Merkez ve Eflani’de bin dekara, toplam 3 Bin dekara yağlık ayçiçeği ekimi yapılacak.

Geçen sene 250 dönüm civarında bir ayçiçeği ekimi yapıldı ve başarılı olması sonrası 3 Bin dekara çıkartıldı. Karabük siyasilerimizin çalışmalarıyla yağlık ayçiçeği ekimi için desteklenen dört ilden biri zaten. İklimimize uygun olan her çeşit tarım ürünü için devamları da gelmeli bu çalışmaların. İlimize hayırlı olsun. Çiftçilerimize de hayırlı , bereketli üretim ve kazançlar dilerim.

 Bu Konu Tüm Karabük’ü İlgilendiriyor

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un 11 Nisan 2022’de TBMM’ye bir  kanun teklifi sunarak 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi ve her Nisan Ayı’nın ilk haftasına denk gelen 3-7 Nisan’ın Uluslararası Sanayi ve Fuar Haftası olarak Karabük’te düzenlenecek etkinliklerle kutlanmasını  talep ettiğini önceki yorum haberde yazmıştım.

Bu konu tüm Karabük’ü ilgilendiriyor. Aslına bakarsanız, şu anki yapı itibariyle Meclis Cumhur İttifakının kontrolünde. Onun için aslında muhalefet veya bağımsız milletvekillerince verilen bir kanun teklifinin yasalaşma ihtimali çok düşük. Cumhur İttifakı Grup Başkanvekilleri veya İhtisas komisyonu başkanları tarafından verilen Kanun teklifleri Kanun tasarıları gibi öncelikli olarak görüşülüyor.

Bu kanun teklifi değerli ve önemli ama Cumhur İttifakının desteği olmadan  sadece  bir kayıt oluşturulmuş anlamına gelir. Karabük’te her iki Ak Partili Vekil konuyu Sayın Cumhurbaşkanına hatta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de konuyu Sayın Devlet Bahçeli’ye iletebilirse o zaman iş değişir.

Karabük için siyaset üstü bir konu kabul edilip  yukarıda söylediğimiz kabilden Vekiller ve Vergili devreye girerlerse Karabük’e önemli bir hizmeti yapmış olurlar değil mi ? Yoksa muhalif partinin milletvekilinin verdiği bir kanun teklifi mümkün değil yasalaşamaz, yani.

Mehmet Ceylan’ın Geniş Katılımlı İftarı

Eski Karabük Milletvekili ve birçok Bakanlık’ta Bakan Yardımcılığı tecrübesi bulunan yöremizin yetiştirdiği bir değer olan, icraatçı kimliğiyle bilinen Ak Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Y. Görevinde bulunan Mehmet Ceylan ve ailesi  Safranbolu Gayza Köyü Sosyal Tesislerinde iftar programı düzenledi, geçtiğimiz haftasonu.

İftar programı ve devamında tüm Karabük vardı desek yanıltıcı olmaz. Valisinden – Vekiline  neredeyse protokolün tamamı oradaydı. Gayza Köyü sakinleri de tastamam oradaydı.

Mübarek Ramazan akşamındaki iftar programı ve arkasından eden 52 gün önce vefat eden Sayın Mehmet Ceylan’ın anneleri Hacı Zehra Ceylan’ın ruhu  ve tüm ölmüşlerimizin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programına Karabük protokolü ve köy halkı geniş katılım gösterdi.

Ben de basın mensubu olarak oradaydım.  Allah, şu mübarek Ramazan Ayı’nda Şehitlerimiz başta olmak üzere, Hacı Zehra Ceylan ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Makamlarını cennet eylesin inşallah.

 

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Aslan Amca

    Ankara Kulislerinde konuşulan en önemli konu; Sayın Erdoğan’ın aday olmayacağı. Önümüzdeki 3-5 ay içinde durum netleşmeye başlar.
    ADAYIMIZ KARDEŞİM HULUSİ AKAR’dır.cümlesini duymaya hazırlanın.

  2. bızden kaynaklı değil yalanı

    ekonomık sıkıntılar krız darlık ,alım gucu dusukluğu hayat pahalılı enflasyon.kıraların yukselmesı paranın değerının düşmesı.ama hi mi hiç bizle alakası yok.hastanın atesı cıkmıs solunum güçlüğü çekıyor kan kaybediyor ama bizle hiçimi hiç alakası yok.doktor bırsey yapsana efendim bunun bizle alaksı yok .bu ates duserde cıkarda.ne olacak ki gelir geçer…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.