Okan Küçük Yorumluyor 17 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 17 Şubat 2023

Yayın: 17.02.2023 00:38
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Kavşak Çalışması

Karabük’te aylardır yol yapım çalışmaları vatandaşı bir şekilde bunalttı. Yapım işleri tamamen ve kesin olarak bittiğinde bir rahatlama olacak tabi ama hatta şu an çalışmaların sonlarına yaklaştı ama özellikle  çalışmaların başladığı ilk dönemler de  araba kullananlar adeta canından bezmişti.

Trafik keşmekeşi ilk zamanlar da çok daha yoğundu. Hoş ala trafik keşmekeşi devam etmiyor değil.  Kardemir Kavşağı çalışmalarında bir gün bir yolun kapanıp, başka yolun geçişe açılması gibi sıkıntılar da çok oldu.

HEM KESİNTİSİZ ULAŞIM DİYE BAŞLANAN YOL ÇALIŞMASINDA  İLAVE TRAFİK IŞIKLARININ KONULMASI  SIKINTI DOĞURDU.  ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNİN ÖNÜNDEKİ AKILLI MI , İLERİ ZEKALI MI BİR KAVŞAK OLUMSUZ AÇIDAN ÇOK KONUŞULDU.

Derken Terminalin ilerisinden Yeşil Mahalle’ye gidecekler için sağdan verilen yol  zaten yapıldığından beri ciddi eleştiri konusu.  Yeşil Mahalle’ye dönüş, gidiş yolunda ayrıca açılacak bir  ilave şeritle değil de en sağdan ve en sağda bulunan  benzinliğin önünden verildi – verdirildi…

NEDEN DÜZ GİDEN YOLUN SOLUNDAN DEĞİL DE İLLA O BENZİNLİĞİN ÖNÜNDEN DÖNÜŞ VERİLDİ PEK ANLAYAN DA YOK. Tırlar rahat dönecekmiş. Soldan bir şerit yerine 2 şerit verirsin dönüşteki göbeği geniş tutarsın tır rahatça döner, değil mi ?

Özetle bu Kardemir Kavşağı projesi bittiğinde mutlaka belli oranda çözüm sağlayacak ama bazı yönleriyle yıllarca Karabük’te eleştirel olarak konuşulmaya  devam edecek. Öyle olacağı şimdiden belli, yani.

Karabük’te Dron Uygulamaları Tepki Çekiyor

Şimdi deprem felaketiyle yürekler yanmış. Herkes üzgün. Yol yapım çalışmalarıyla da bir taraftan zaten bunalmış Karabüklüler hal böyleyken trafikçilerin drone uygulamasıyla veya sivil araçla gizlenir tarzda konuşlanarak radar cezası uygulaması vatandaşlardan çok tepki alıyor.

Bu konu da 1 aydır kaç kere şikayet aldım. En son bugün aldığım şikayet lütfen bunu yazın şeklindeki taleplerden sonra yazmaya karar verdim.

Bir ilçemizden gelen ve benzinliğin önünden geçeceğini bilmeyen normal yol akışında Yeşil Mahalleye giren bir araç sahibine dron ile anında ceza yazılmış.. Dron hava da ne görmüş, ne duymuş ama daha ilçeye geri gitmeden ceza gelince drondan kesildiğini öğrenmiş. Yasal değil demiyorlar ama bu süreçte etik mi onu soruyor vatandaşlar ?

Sadece o da değil 1 aydır 5000 Evler Köprüsünün orada,  Safranbolu’ya giderken 100. Yılın ora da sivil araçla radar uygulaması yapılması şu zor günlerde vatandaşı canından bezdirmiş durumda.

30 yıldır araba kullanıyorum, Türkiye’de gitmediğim yer kalmadı. Trafik kurallarına harfiyyen uyan birisiyim ama Karabük’e geldim bilmiyordum yola girdim ışıkların orada trafik vardı Yeşil Mahaleye yolun  ışıkları geçince girdim, dönüş yasağı tabelası varsa görmedim 30 yıl sonra ilk cezamı Karabük’te yedim diyor mesela bir vatandaş.

Dediğim gibi gizli radar uygulamalarından muzdarip başka onlarca vatandaş.

Şu zor zamanlar da gizli radardır, dronla cezadır bunlar çok tepki alıyor. Radar aracının trafikte sürücülere adeta kumpas kurar gibi gizlenerek yapıldığını iddia eden vatandaşlar çok tepkili. AMAÇ CAYDIRCILIK MI , YOKSA CEZA KESMEK Mİ, HATTA CEZA KİTLEMEK Mİ , DİYORLAR.

Ben buradan ilimizin yöneticilerinin gündemine sunmuş olayım. Kimse kural olmasın ,kurallara uyulmasın demiyor ama şu zor süreçler de, yol yapım çalışmalarının da ayrıca bunalttığı durumlar da, radarsa açık ta dursun , resmi araba olsun, dron da kimsenin görmeden sırf ceza keseceği bir alete değil , trafiği denetleme de değil sadece trafiği düzenleme de de kullanılsın. Vatandaşın talebi bu.

Kira Fiyatlarında Artış Var mı ?

Dünkü yorum haber de gündeme getirmiştim. 2 Binin üstünde depremzedemiz Karabük’e geldi.  Daha da gelenler olacak tabi.

Depremzedelerin bir bölümü kendileri ev kiralıyorlar. Karabük merkez ve Safranbolu’da kendileri kiraladıkları evde kalanlara ev sahiplerinin – emlakçıların destek olacağına inanıyoruz.

Sarı site var bir tane ulusal  kiralık ilanları falan yayınlayan . O ilanların bir kısmında fiyatlar biraz yüksek gibi mi , değil mi ?

Sınırlı sayıda tek –tük fırsatçılık da yoktur – olmamalıdır ama varsa ve olursa sağduyulu vatandaşlar izlesin, devletimiz zaten izliyordur. Bu konuda da birlik ruhuna zarar vermeden herkes hareket etmeli, edecektir zaten diye inancımızı da koruyoruz zaten.

 

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.