Okan Küçük Yorumluyor 18 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 18 Nisan 2022

Yayın: 18.04.2022 06:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ü Bu Kadar Ucuz- Basit  Sanmayın

Kestirmeden gireceğim konuya. Bakıyorsun vatandaş Ankara’da Türk Siyasetçi, Üst Düzey Yönetici, İş İnsanıymış, şuymuş, buymuş…

Siyaset derken nereye ne zaman adayı adayı olsa, aday bile seçilmemiş. Siyaset yaptığı parti  adaylık görevine bile layık görmemiş… Aday adaylığı siyasetçisi yani…

Peki nerede üst düzey yönetici,  şu firmanın deniliyor. Denilen firmanın hiçbir yerinde adı yok, çıkmıyor.

İş insanıymış çok güzel. Peki nedir yani, fabrikası mı var, inşaatçı mı, kendi üstüne kayıtlı bir işyeri var mı, kendi bünyesinden kayıtlı 1 tane sigortalı işçisi mi  var, o da  yok.

Hakkında geçmişten gelen çeşitli dedikodulara hiç girmeyelim şimdilik. Yarın yazarım biraz daha.

Safranbolu Turizminde Radikal Kararlar Açıklanacak !

Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, Karabük’ün turizmde lokomotfi olan bir ilçemiz.

Safranbolu Turizmiyle ilgili radikal kararların net bir şekilde alınıp uygulanması gerektiğini söyleyen Safranbolu Belediye Başkan Elif Köse, Safranbolu’da yapılan turizmin niteliğini arttırmak, buraya gelecek olan turistin buraya daha fazla katkı sağlamasını öngörecek projeleri olduğunu ve çok önemli 2 tane projesini de Çarşamba günü açıklayacağını ifade etti.

Tabi Karabük’teki bazı projelerin hayata geçirilmesi noktasında zaman zaman eleştirel yorum haberler yazıyorum. Aynı eleştiri Safranbolu içinde geçerli. Proje açıklamak iyi güzel de kaç tanesi gerçekleştirilebiliyor ya da gerçekleştirilebilecek asıl önemlisi o.

Genel olarak söylüyorum Karabük ve ilçeleri proje vaat merkezi gibi oldu. Proje / vaat çok , yapılan sınırlı…

İptal Dilekçesi Verildi Mi ?

Safranbolu’da, Çevre Şehircilik ve İklim  Değişikliği Bakanlığı’nca yapılan Koruma amaçlı imar planlarında değişiklik konusunda gerginlik yaşanmıştı 20 gün kadar önce.

Başkan Köse’nin sivil toplum örgütlerini toplayarak imar planına topluca karşı çıkmaları gerektiğini söylediği, o değişiklikle Ak Parti’ye yakın bir işadamına amiyane tabirle kıyak yapıldığını ifade ettiği, gerekirse Safranbolu’yu afişlerle donatıp bu imar planına karşı çıkılması gerektiğini sivil toplum örgütü başkanlarına söylediği  yönündeki iddialar konuşuluyordu..

O süreçte, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Sayın Mehmet Ali Şahin,  Ak Parti Karabük Genişletilmiş İl Divan toplantısında konuyla ilgili açıklama yaparak, ilgili imar planı değişikliğinin Elif Köse imzasıyla başlatıldığını tüm Safranbolulular bilecek, onun talebi olduğunu bilecek, demişti.

Sayın Şahin açıklamalarını devamında; “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ‘Eğer Safranbolulular bu işten vazgeçerse, hemen bize bir yazı yazsınlar iptal edelim.’ dedi. Ben buradan Elif Köse’ye diyorum ki eğer siz bu işte vazgeçerseniz ‘Evet ben böyle bir talepte bulundum ama şimdi vazgeçiyorum.’ deyin, Bakanlık iptal edecek.” şeklinde konuşmuştu.

Ertesi gün jet bir basın açıklamasıyla cevap veren Başkan Köse’de planla ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini tekrarlayarak, madem bu kadar kolay bir dilekçe ile iptal ediliyor Sayın Şahin’e teşekkür ederim, planın iptali için dilekçe hazırlayıp göndereceğiz basın olarak size de bir nüshasını vereceğiz, demişti.

Bu konu da son durum nedir acaba? İmar planı iptali için dilekçe yazıldı mı? Bakanlığa iletildi mi ?  O proje iptal edildi mi yani ?

Birileri  yağma yapacak, koruma alanları ortadan kalkacak, sit alanları iptal edilecek gibi  ağır iddialar konuşuluyordu. Basın olarak  iptal dilekçesinin bir nüshasını  görmedik henüz. Son durum nedir acaba ?

2 kişi görüş bildirdi

  1. Halk

    Ak parti tabanınına bakın Suratlarından düşen bin parça…
    Onlar da biliyor bindikleri geminin battığını..!

  2. Anonim

    üç beş öğretmen üç beş kamu görevlisi ihraç etmek ile terörle mücadele olmuyorr. Ust duzey mücadele etmek gerekiyor terorle. Adalet herkes için gereklidir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.