Okan Küçük Yorumluyor. 19 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 19 Ocak 2023

Yayın: 19.01.2023 08:50 |Güncelleme: 23.01.2023 01:12
Paylaş:
A+ A-

 Kirman Adaylığını Açıkladı.

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odasının sevilen Başkan Vekili Ahmet Okan Kirman, Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimleri öncesi yaptığı açıklamayla Kongre de Başkanlığa Aday olduğunu ilan etti.

Başkan Adayı Kirman, 7 Şubat 2023 tarihinde yapılacak seçim de Başkan adayı olduğunu ifade eden açıklamasında; esnafların her şeyi iyi bir şekilde analiz edeceğini belirtip, alışıla gelmiş bu düzene son vermek sizin elinizde, dedi.

Anlaşılan 3 adaylı bir yarış olacak… Başkan Adayı Kirman, vekalet isteyenlerin oyununa gelmeyin, siz asilken sizin yerinize oy kullanacak bir vekile ihtiyacınız yok, diyor.

Bir sorun onlara neden sizi genel kurula çağırmıyorlar da vekalet istiyorlar.  Kimden ne gizleniyor bir sorun. Neden sizi genel kurula çağırmıyorlar da vekalet istiyorlar, bir sorgulayın, diyor. Ve alışılagelmiş bu düzene son vermek sizin elinizde, diyor.

O konuda Hiçbir Açıklama Yapılmadı !

S.S Karabük-2 Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kılıç,  Kredi Kooperatifi’ne kayyum atansın, demişti.

Kılıç, mevcut başkan Nurettin Tümen’i bir çok konu da suçlamış birçok iddiada bulunmuştu.

 

“Esnaflıkla alakası olmayan yakın akrabalarına kredilerde sıra gözetmeksizin öncelik tanıdı.”

“Alakası olmayan kişileri  usulsüz olarak üye yaptı.”

“Başkan Tümen kooperatifi aile şirketi gibi yönetiyor son   iki aydır toplantı bile yapmaya gerek görmüyor.”

Kredileri kendi insiyatifine göre dağıtıyor. Hatta abisine, kardeşine , damadına, birlik genel sekreterine vs. kredi kullandırtıyor.”

‘Özellikle yakın akrabası olan kişilerin esnaflıkla alakası olmayıp kredi evraklarına bakıldığında evrak hazırlama tarihleri ile aynı gün kredi kullandıkları görülecektir.’

“Eski kararların üzerinde kendi el yazısı ile daksil çekerek  kararlarda usulsüz değişiklik ve ek yapmıştır.”

“Bir önceki esnaf odası seçiminde adaylık için yarıştığı kişiyi ticaret odası üyeliği için çıkarmayı düşünürken menfaatleri çakıştığından yönetim bilgisi dışında ona kredi kullandırmış kredi kullandırdığı tarihten çok önce seçimde oy kullansın diye geriye dönük üyelik yapılmıştır.”

“Karar defteri yöneticilere gösterilmeden toplantı yapılmadan imzalatılmaktadır.”

Yaklaşan SEÇİM DOLAYISIYLA BAŞKAN  HER TÜRLÜ USULSÜZLÜĞÜ YAPMAKTA VE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA VE EVRAKTA SAHTECİLİK GİBİ BİR SÜRÜ KONUDA SUÇ İŞLEMEKTEDİR. Karar defteri incelendiğinde bu zaten görülecektir.”

Şeklinde oldukça ağır iddialarda bulunmuştu Hüseyin Kılıç… Önceki bir  yorum haberimde “Bu konu bir şekilde mahkemelik olacak gibi görünüyor. Bu söylemler yenilir yutulur cinsten değil çünkü.   Ama şu ana kadar bu söylemlere yönelik Başkan Tümen’den tek bir açıklama gelmiş değil. Açıklamaları ciddiye mi almıyor, yoksa söyleyecek sözü, verecek cevabı mı yok orasını ben bilmiyorum ama kamuoyu bilmek, öğrenmek istiyor.” Demiştim.

Hala bu iddialarla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ve kongreye giden süreçte bu iddiaların devamı gelecek gibi görünüyor. 3 adaylı kongre de yapılacak konuşmalar da ise bu tarz konular yüksek sesle konuşulacak gibi görünüyor.

Kim haklı – kim haksız onu bilemem. Ama orta da Başkan Tümen’e yönelik ağır ithamlar ve iddialar var, açıklama yok. Bu iddiaların gölgesinde seçime gidilecek gibi.

Ne diyelim her şeyin hayırlısı olsun…

İyi Parti’de Yalçın Kılınç Sesleri

İyi Parti’de Milletvekili Aday adaylığı sürecinde çok milletvekili çıkacak gibi görünüyor. Her şeyden önce şu an görünen Yalçın Kılınç Hoca açık bir şekilde aday adaylığını açıkladı.

Yalçın Kılınç her şeyden önce Karabük’ün havasının soluyan – suyunu içen ve toplumda karşılığı olan biri olarak öne çıkan bir isim.

Seçimci değil, yazlıkçı değil, mevsimlik işçi gibi seçim zamanı gel, seçimden git gibi bir isim değil. İyi Partili bir grup en çok buna dikkat ediyor. Milletvekillerinin her şeyde önce burada yerleşik olan biri olmasını istiyor. Dışarıya kapalı bu anlamda, dışarıda yaşayanlar gitsinler yaşadıkları yerden aday olsunlar bize oralardan güç versinler. Ticareti dışarı da, hayatı dışarı da seçim zamanı örneğin İstanbul’dan gel aday ol bu olmaz, diyorlar.

Yazacağız daha tabi ama Yalçın Kılınç, İyi Partili tabanın tasvip ettiği, istediği – sevdiği bir isim olarak yankı buluyor…

Başkan Yılmaz’ın Açıklamaları.

İyi Parti İl Başkanı Recep Yılmaz, çok güzel bir açıklama yapmıştı geçtiğimiz günler de. Parti kurucusu- başkanları – üyeleri topyekün herkesi Parti’ye davet etmişti. Eski kırgınlıklar bitsin, birlik olalım , birlikte çalışalım, partimizi Karabük’te beraber birinci parti yapalım, demişti.

O çağrıya bir karşılık gelir mi, bekleyip göreceğiz.

Yine Başkan Yılmaz, yönetim olarak bizim bir adayımız yok. Daha aday adayları tam olarak belli de değil. Biz her adaya eşit mesafede olacağız, her aday bizim adayımızdır, mealinde bir açıklama yapmıştı. Kamuoyunda Ali Çetin Aygün’ü milletvekili yapmak için işbaşına geldikleri yönündeki algının asılsız olduğunu ifade etmişti. Oldukça olumlu karşılanmıştı  o açıklamaları…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.