Okan Küçük Yorumluyor 2 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 2 Şubat 2023

Yayın: 02.02.2023 00:36
Paylaş:
A+ A-

Ali Keskinkılıç – Eskipazar -Karabük

Karabük’te yaklaşan genel seçimler öncesi ufak ufak hareketlilik başladı. Önceki yorum haberlerimin birinde yazmıştım. Kamuoyunda dolaşan listeler var. Kişilerin- grupların kendi isteklerinden oluşan listeler de  çeşitli isimler dolaşımda.

Karabük’e daha iyi hizmet edebilmek, daha çok yatırım getirebilmek, Karabük’ün ufkunu daha çok açmak için deneyimli- tecrübeli adaylar noktasında göze çarpan isimlerden biri Ali Keskinkılıç…

Keskinkılıç malum MKE Genel Müdür Yardımcısı iken Genel Müdürlük görevine vekalet ediyor. Bu yönüyle Karabüklüleri gururlandıran bir isim.

Ayrıca Eskipazar kökenli olması ve Eskipazarlıların bu seçimde milletvekili çıkartma taleplerine de karşılık verebilecek bir isim.

Tecrübe ve deneyim noktasında , Ankara’yı iyi tanıması konusunda , Karabük’e yeni ufuklar çizmesi anlamında da heyecan yaratan bir isim.

Bakalım süreç neleri getirecek ?

Tek Liste Mi Ayrı Liste Mi ?

Seçimlerin kaderini etkileyebilecek en önemli konu ittifakların tek liste ile mi ayrı listelerle mi seçime girecekleri konusu.

Tek liste ise bir süredir dolaşımda olan bir liste var. Gerçi bazıları öyle bir liste yok bunlar algı çalışmaları diyor.

Öyle ya da böyle İttifakların tek liste ya da ayrı liste ile seçime gitmesi seçim sürecini çok etkileyeceği açık.

6’lı masaya yakın görüşler  kimse 3-0 yapamaz bu seçim 1-1-1 biter görüşünde. Cumhur İttifakı kanadı 2 garanti 3’ün peşindeyiz görüşünde.

Ak Parti içinde tek liste olmaması yönünde bir görüş ağırlık kazanıyor sanki. Ak Partililer herkes kendi adayıyla, kendi partisiyle seçime girsin diyorlar. Ankara nasıl bakacak ne karar alacak bilinmez ama Karabük’teki Ak Partililerin görüşünde ayrı listeler ağırlık kazanıyor gibi…

 Karabükspor’un Bitmeyen Davası

 Karabükpsor’un devam edip giden duruşmalarının bir tanesi de önceki gün yapıldı. Bir arpa boyu yol alınamamış gibi yorumlar yapılıyor. Birilerinin umutları azalmış- yok olmuş bu davadan bir sonuç çıkmayacak diyor o düşüncedekiler.

Karabükspor’un bahtının kara olması, Karabük’ün batından kaynaklanıyor.  Birileri nasıl takımı yiyip – bitirdiyse, geride kalanlar posasını çıkarıyor. Posası bitince kimse kalmaz. Herkes gider, ama Karabük kalır, Karabük köyü Karabüklülere kalır, diyorlar.

Karabük’ün mazisi- harcı dökenleri – eşrafı kalmadı. Karnı doyanlar  ya unuttu ya gitti, diye eleştiri yapıyorlar.

Karabükspor davası sürüyor, sürecek de, ne zaman bitecek ? Kimi Karabük’ten gitti, kimi Türkiye’den bile gitti.

Karabük köyü de biz Karabüklülere kaldı, diyorlar.

Umutvar Olanlar da Var.

Türk spor tarihinde emsal olacak bir dava yürüyor. Cesur Savcılar – Hakimlerin eliyle bu dava da mutlaka suçlular tespit edilecektir. Yargı ağır aksak da olsa, geç de olsa suçluları tespit edip hak ettikleri cezayı verecektir. Umutsuzluğa yer  yok  diyenler de var.

Karabük’ün partileri – dernekleri- stöleri ve vatandaşları bir duruşmaya 3 bin – 4 bin kişi toplansın bir kere gelsin bakın süreç nasıl hızlanacaktır, diyorlar.

Sahi ya Karabükspor duruşmalarına Ak Parti – MHP – CHP- İyi Parti vs. tüm partilerin başkanları sadece bir kere sadece bir duruşmaya, adliye önüne yönetimleriyle birlikte neden gelmezler acaba ?

Karabükspor için sadece bir kere bir duruşmaya gitmeye bile değmez mi parti başkanlarının nazarında ?

Yahut Belediye Başkanları – TSO- Esnaf Odaları – Özçelik İş Sendikası ve diğer yöneticiler sadece bir kere toplu bir görüntüyle Karabükspor davası Karabük’ün Karabüklünün davasıdır diye bir kere olsun gelip bir açıklama neden yapmazlar acaba ?

Karabükspor’u batıranların – bitirenlerin ortaya çıkmasını o ilgili kesim- yöneticiler istemiyor olamazlar değil mi ?

O zaman neden tek bir duruşmaya gelip birlik içinde Karabükspor davası bizim davamızdır demezler, çok ilginç değil mi ?

Karabük’ün sahibi var mı, diyorlar… Karabük’ün yöneticisi, başkanı falan sürü sepet de ben de sorayım o zaman Karabük’ün sahibi var mı ?

Varsa; bir sonraki duruşmaya Karabükspor severler adliyeye bekliyorlar, yani…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza Kaymakamı Ayvat’tan Ziraat Odası’na ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Kaymakam Ayvat ziyaretinde, Ziraat Odası Başkan Coşkun Genç, Yönetim Kurulu üyeleri ve Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin'le bir araya geldi.

Ayvat, Genç'ten Ziraat Odası faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Genç, 2015 yılından bu yana oda başkanı olduğunu belirterek, “Odamızın araç parkı ve tesisleşmesi çevre ilçelerde örnek gösterilecek düzeyde. Bu yıl kuralık nedeni ile tüm ürünlerde rekolte düşüşü yaşanabilir. Bunun için de ilçe genelindeki sulama göletlerinin aktif olarak kullanılması amacı ile acilen kapalı sistem sulamaya geçilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili gerekli müracaatlarımız yaptık. İnşallah sizlerin de desteğiyle kısa sürede bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ziraat odalarının ilçelerin en önemli sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini ifade ederek, “Çiftçilerimizin birlikte ve bilinçli hareket etmesi önemli bir husus. Bu konuda ziraat odalarımıza önemli görevler düşmekte. Özellikle tarımda yaşanan teknolojik gelişmelerin çiftçiye yansıtılması büyük önem arz eden bir konu. Gördüğüm kadarı ile Havza Ziraat Odası bu konuda oldukça güzel çalışmalara imza atmakta. İnşallah kapalı sistem suluma için bizlerde elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Kaymakam Ayvat'a hediye takdim etti.