Okan KÜÇÜK Yorumluyor 20 Haziran 2023

Okan Küçük
Yayın: 20.06.2023 10:26
A+ A-

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, bir basın açıklaması yayımladı.

15.Olağan Genel Kurulu öncesinde, ortaya atılan yolsuzluk iddialarının ve iftiralarının, bir kez daha yüce Türk adaleti tarafından çürütüldüğünü açıkladı.

ANKARA SULH CEZA HAKİMLİĞİNİN ORTAYA ATILAN İFTİRALARIN, DAYANAKSIZ OLDUĞUNU, DOSYADA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINI İFADE EDEREK, DAVA AÇILMASINI KESİN OLARAK REDDETTİĞİNİ, açıkladı.

BUGÜNE KADAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TETİKÇİLİK YAPIP, ASILSIZ İDDİA VE İFTİRALARLA ŞAHSIMIZI VE SENDİKAMIZIN TÜZEL KİŞİLİĞİNİ HEDEF ALAN İFTİRACILARDAN, HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORMA ZAMANI GELMİŞTİR. İFTİRAYI ATIP KENARA ÇEKİLENLERİ, KARAYI ÇALIP KAÇANLARI, MAHKEME ÖNÜNE ÇIKARMAK, ÜYELERİMİZ VE TEŞKİLATIMIZ ADINA, BUNLARDAN HESAP SORMAK, BOYNUMUZUN BORCUDUR”  dedi.

Önceki yorum haberim de  Genel Başkanın iftiralara cevap vermek yerine , hizmetleri ve eserleriyle   konuştuğunu yazmıştım.

Değirmenci; “Son 6 aylık dönemde, KARDEMİR ve İSDEMİR Toplu iş sözleşmeleri başta olmak üzere birçok toplu iş sözleşmemizi başarıyla imzaladık. Üyelerimiz için Ankara’da yeni konukevinin temellerini attık. THY Teknik AŞ’de ek protokollerle üyelerimiz için yeni kazanımlar elde ettik. Asrın felaketi olan deprem bölgelerindeki üyelerimize 20 milyon liraya yakın ayni ve nakdi yardım olarak katkı sağladık. Bizler üyelerimizin mutluluğuyla hayat buluyor, iftiracılarsa ellerindeki lekeleri başkalarına sürmekle mutlu oluyor. Bu nedenle kimin ne dediğine, ne yaptığına bakmadan yolumuza devam ediyoruz. İşimizi yapmaktan kimse bizi alıkoyamaz. Özçelik-İş ve üyelerimiz bizim sevdamızdır. Bu sevda uğruna, gece gündüz canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sendikal çalışmalarındaki kararlılığını ortaya koydu.

Özetle yaptıklarının yanlarına kalmayacağını ve hukuki olarak hesap sorulacağını, ve sendikanın itibarlı büyümesinin devam edeceğini ifade etti.

Yeterli olmuştur herhalde değil mi ?

Kent Meydanı’na Basın Evi Yapılabilir Mi ?

Bu yorum haberi de basın olarak kendimiz için yazayım.

Önceki dönem Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyet BİRLİK MEDYA ziyaretinde basın için müjde niteliğinde bir bilgi paylaşmışlardı benimle.

Daha önce yorum haber de yazmıştım. Niyazi Güneş, oraya bir BASIN EVİ kuralım, demişti. KARABÜK’TE BASIN MENSUPLARINI TEK ÇATI ALTINDA BİR ARAYA GETİRECEK BİR BASIN EVİ’NE İHTİYAÇ VAR gerçekten…

Güneş, iyi bir niyet ortaya koymuştu.

Bakanlığın projesinin içine BASIN EVİ yok. Ama proje zaten yıllara sari. En az 2 yıl deniliyor.

Şimdi yeni Milletvekilleri hem Ak Parti İl Başkanı hem Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu konu da da uyum içinde- Bakanlık projesine Basın Evi ekletebilirler mi ?

Sonuçta seçim ve adaylık süreçlerinde en yoğun çalıştığımız kişiler siyasetçiler. O dönemler de Basını da çok seviyorlar. Tabi seçim sonrası dönemlerde de seçilmiş vekillerimizi takip ediyoruz. Çalışmalarını kamuoyuna aktarıyoruz. Karabük’teki eksiklikler konusunda kendilerini haberdar ediyoruz. Yani aslında yoğun bir mesaimiz oluyor her daim vekillerimizle. Bu yönüyle bir çalışma arkadaşlığı yapıyor basın vekillerle.

Basın Evi’de  Karabük Basını için  atılmış gerçek – ciddi ve tarihi bir adım olacaktır.

Sözle basını sevmek değil,  bu icraatla basını sevdiğini gösterenlere basın da müteşekkir olur… Yeni vekillerimizin de gündemine sunmuş olayım.

Eskipazar Hastanesi – Mermer Kavşağı

Eskipazar OSB, Karabük’ün en büyük sanayi hamlesi. Ve Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç, alt yapı ihalesinin 11 Temmuz da yapılacağını açıkladılar.

Yine  47 firmaya tahsisli iken o firmalarında 62’ye çıktığını açıkladılar. Bence çok ciddi müjde niteliğinde açıklamalar bunlar.

İlk etap da 5 Bin kişi direkt istihdam edilecek. Devam edecek etaplarında 20 bin istihdama kadar ulaşacak bu sayı inşallah.

Bu konu da  yoğun gayret içinde olduklarını bildiğimiz vekillerimize teşekkür ediyoruz.

Tabi tüm işlemlerinin Sağlık Bakanlığının uhdesinde yapılan ama sonradan kayan Eskipazar Devlet Hastanesinin de artık kesin bir çözüme kavuşması lazım.

Karabük’te kayan yerlerin başka  örnekleri de var, neden sağlam zemine iş yapılmaz, anlaşılır gibi değil.

Neden hep kayan yerler bulunur, anlaşılır değil.

Bunun  günümüzdeki şartlarda teknolojisi mevcut. Zemin etüdür vs hepsi yapılıyor da bir yer kayıyorsa, bu işlemleri kim kimler yapmış, bu işin – işlerin sorumlusu kimlerdir, bunların da ortaya çıkartılması lazım da , neyse…

Eskipazar’da bir de Mermer Kavşağı konusu çok önemli. Kazaların önüne geçilmesi için o konuda da adımlar atılmalı. Ama Eskipazar OSB ile birlikte  hem Hastane konusunun hem Mermer Kavşağının zaten gözden geçirilmesi ve yapılması gerekecektir.

Sadece biraz daha hızlandırılabilir mi diye yazıyorum.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı, öğrencilerle buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:45
A+ A-

ANKARA (AA) – Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı, Gölbaşı'nda bulunan eğitim kurumlarında okul öğrencileriyle bir araya geldi.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Sydney Wolloce, Lauren Scherf, Jaime Nared, Kübra Yaylacı, Rojin Yolcu, Merve Arı, Elif Çayır, Sevgi Tonguç, Başak Altunbey, Şeyma Yılık ve Zeynep Duru Acar, öğrencilerle buluştu.

Nesibe Aydın Spor Kulübü Başkanı Mirkan Aydın yaptığı konuşmada 8 sene önce kadro oluşturup bölgesel ligden başladıklarını hatırlatarak “Şu anda Süper Lig'de 6. yılımızı geçiriyoruz. Çok büyük bütçeli Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar bizim rakibimiz, şu anda Süper Lig'in en mütevazi bütçesine sahip kulüp biziz. Türkiye'nin en çalışkan öğrencileri bizim okullarımızda hep bundan örnek alıyoruz, enerji alıyoruz, sizlerin bu enerjisiyle Türkiye'nin en çok çalışan, en güzel basketbol oynayan takımımı sizler için kurduk. İnşallah size bu sene kupa armağan edeceğiz.” dedi.

Mirkan Aydın, genç antrenör Efe Güven'i takımın başına getirdiklerini de ifade ederek “Türkiye'nin tek okul takımıyız, Efe hoca da çok disiplinli ve hırslı bir antrenör, alt yapımıza çok önem veriyoruz, bu sene 4 sporcumuz bizim okullarımızdan yetişen hatta liselerimizde okuyan öğrencilerimiz. Bu misyonun yaşaması gerekiyordu, bu inançla başladık. Oldukça milli sporcumuz da var, bu sene amacımız ligi ilk 4'te bitirebilmek, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Takım kaptanı Merve Uygül de iki yıllık aradan sonra evine dönmüş gibi hissettiğini dile getirdi.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nesibe Aydın ise akademik başarıyla sanatsal ve sportif faaliyetleri yoğurarak başarıya ulaşmak hedefiyle bu okulları açtıklarını söyledi.

Nesibe Aydın, bilimle ve akademik çalışmayla ön planda olan okullarının sporla da ön plana çıkmasından gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Nesibe Aydın Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331