Okan Küçük Yorumluyor 20 Mart 2023

Okan Küçük Yorumluyor 20 Mart 2023

Yayın: 20.03.2023 12:14
Paylaş:
A+ A-

Siyasi Partiler Neden Hazine Yardımı Alıyor ?

Türkiye  deprem felaketi ardından sel afeti gibi gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Devlet- millet el ele yardım kampanyalarına tam destek veriyor ama diğer taraftan siyasi partiler  hazineden  (yani hepimizin parasından yani o deprem de canlarını – mallarını  kaybedenler dahil…) dünya kadar  hazine yardımı yapılacak.

Oy oranlarına göre  sıralı bir şekilde toplam da 4,5 MİLYAR TL BİR PARADAN SÖZ EDİYORUZ. HANİ AKIL ALMAYACAK NİTELİKTE BİR RAKAM BU. ESKİ PARA BİRİMİYLE PARTİLERE 4 KATRİLYON 500 TRİLYON’a denk gelen bir para verilecek bizim cebimizden.

Neden bu zorlu süreçte bu paradan vazgeçilmez, bu para deprem bölgesine aktarılmaz ki ?

Siyasi Parti Genel Başkanları Milletvekili Maaşlarını Düşüremez Mi  ?

Türkiye’de milletvekili maaşlarıyla asgari ücret arasında katlarca fark var. Dünya da bazı gelişmiş ülkeler de o ülkenin milletvekilleriyle, o ülkenin öğretmenleri, polisleri, doktorları, hakimleri vs arasındaki maaşlar çok az farklı, makas çok çok az ama.

Dünya da birçok gelişmiş ülkede kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekili dokunulmazlığı da yok. Türkiye’de var. Maaşları haricinde ek ödenek, yolluk falan da yok. Hastane – postane- telefon  vs ayrıcalıklı sosyal hakları da yok.  Türkiye de var.

İnternete tıklayınca bunların ve daha fazlasının hepsini görebiliyorsunuz. A Partisi, B Partisi değil meselem. Türkiye’de hükümetler, partiler on yıllardır süregelen bu durumu değiştirmeli.

O zaman gerçekten ülkeye hizmet etmek isteyen, idealist, vizyoner çözümleri olanlar aday olurlar.

Makamlar –  mevkiler güç alma, ayrıcalık edinme – rant elde etme, yerleri değil sonuçta.

Aslolan, ayrıcalıklı olan, üst düzey yaşam koşulları olan, refah içinde olan siyasiler, hükümetler olmamalı… Sonuçta seçen Türk Milleti. Sonuçta  en iyi hizmeti versinler diye seçiyorlar. ASLOLAN TÜRK MİLLETİ’NİN REFAHI, YAŞAM KALİTESİNİN ARTMASI, YÜKSELMESİ. Yani siyasiler sadece hizmetkar. Biz seçersek varlar, seçmezsek yoklar.

Karabük’te Geriden Gelen Bazı Vaatler…

Karabük için vaat edilen projeler , önceki seçim dönemlerinde verilen sözler  tamı tamamına yerine getirilebilmiş olsaydı…

Örneğin, KARABÜK’TE BUGÜN TRAFİK SORUNU YAŞANMAZDI.

Örneğin, 150  YATAKLI EK HASTANE BİNASI BİTMİŞ OLURDU.

Örneğin ÇAMLIK İHL YENİ YERİNE YAPILMIŞ ORASI KBÜ HASTANESİNE DEVREDİLMİŞ olurdu.

Örneğin, BELEDİYE TEDAVİ MERKEZİ bitmiş olurdu.

Örneğin, yıllardır konuşulan şehrin ortasından geçen DDY ARAZİLERİ SORUN OLMAKTAN ÇIKMIŞ olurdu.

Örneğin, KANYON PARK VE DÜĞÜN SALONLARI çoktan bitmiş olurdu.

Örneğin,  BAYIR MAHALLE – KARTALTEPE  VE DİĞER KENTSEL DÖNÜŞÜM PROGRAMLARI  çoktan bitmiş olurdu, değil mi ?

Hiç Başlanmamış Olanlar Vaatler De Var.

Örneğin, KARABÜK HAVALANI.

Örneğin, YENİCE  AĞAÇ – ORMAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ.

ÖrneğinEFLANİ HAYVANCILIK – BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ.

Örneğin,  ESKİPAZAR OSB. ( Orada kamulaştırma falan hızlı gitti ama halihazırda  tek bir firma tabelası, bacası falan yok orta da.)

Bu yapılması gerekirken yapılmayanlar noktasında örnekler arttırılabilir.

BİR DE YAPILMAMASI GEREKİRKEN YAPILANLARI SAYARSAK bu liste çok daha uzar. Kayan yerleri, içinden su çıkan yerleri,  yazarsak liste uzar gider.

Milletvekili aday adayları vaatler konusunda çok zorlanmazlar yani. Geriden gelenleri söyleyebilirler, üstüne de yeni birkaç vaat eklerler. Bitti – gitti işte seçim gündemi.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

  1. Vatandaş

    Partiler neden bu kadar bölünüyor. Kuruluyor, Seçimlerde belediye meclis üyelikleri, genel merkezde vekillik, bürokraside atama vb. durulmalarda kargaşa çekişme var. Halkın seçtikleri kişiler sistemi çıkar menfaate dönüştürmüş. Siyasi parti menfaatleri hazine itibar ve hükümet kanalları hakimiyet… Vekillik maaş ve itibar menfaatleri, Belediye ve belediye meclis, özel idare… Genelde imar ve çeşitli menfaatler temeldedir. Buradaki çıkarlar talebi ve ilgiyi sürekli kılıyor. Bu düzen ancak mecliste değişir. Buda siyasi partiler ve vekillerden geçer.. Doğrusu siyasi partilerden geçer. Vekiller çoğu yasal düzenleme hukuk vb. bi haber parti talimatıyla hareket ediliyor. Siyasi partiler ve vekiller kendilerinin menfaatlerini çıkarlarını yok edecek bir düzenleme yaparlar mı ? Yapmazlar.Bir ümit bir siyasi parti seçim vaatlerine alarak İktidarında Hazine yardımı, vekil sayısı, menfaatleri düşüreceğim vb. derse zaten şuan bile yapsalar iktidar olur. Ama bunu hiçbir siyasi parti ve liderleri demez.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”