Okan Küçük Yorumluyor 20Ekim2022

Okan Küçük Yorumluyor 20Ekim2022

Yayın: 20.10.2022 10:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eşrafı Nerede ?

Eskiden Karabük’te ortak akıl olarak kabul edilen şehrin eşrafı diye tabir edilen bir yapı vardı. Ya da var olduğu anlatılır… Ben Karabük’e baktığımda ortak akıl ya da eşraf görmüyorum.

Karabük’te ortak akılla sorunların üstesinden gelmek gibi bir çaba yok. KARABÜK’TE BEN YAPARIM, BEN EDERİM MANTIĞI HAKİM. Böyle olunca da Karabük kaybediyor değil mi ?

Böyle olunca Karabük’te kendi gemisini yürüten ben kaptanım diyenlerin şehri oluyor değil mi ? Madem ki Karabük olarak aynı gemideyiz o bilinçle hareket edip , kaybolan eşraf kültürünü tekrar kazandırıp, ortak aklı harekete geçirip  KENDİ GEMİSİNİN DEĞİL KARABÜK GEMİSİNİN KAPTANI VE FERTLERİ OLDUĞUMUZ BİLİNCİYLE hareket etmeliyiz değil mi ?

Olur mu böyle bir ortak yapı, tartışılır. Ama olmalı mı, tartışılmaz… Kendini ihya etmek isteyenler değil de Karabük’ü inşa etmek isteyenler olursa, neden olmasın değil mi ?

Zaman Hizmet Zamanı…

Bu dönem Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş arasında önceki dönemlerden çok daha farklı ve olumlu bir uyum var. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile Cumhur İttifakı sürecinden sonra  Milletvekilleriyle ciddi bir uyum var. Milletvekilleri ile Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz arasında  uyum var.

Peki Belediye Başkanı ile Ak Parti İl Başkanı arasında aynı uyum var mı ? TSO seçimleri kapsamında bir hareketlilik yaşansa da bir uyum var değil mi ?

Karabük Valisi Fuat Gürel ile Milletvekilleri – İl Başkanı – Belediye Başkanı arasında  uyum var zaten. Yani Karabük bu uyumu yakaladığı zaman dilimi içinde tüm projelerini jet hızıyla bitirmeli – bitirmeliydi, değil mi ?

Ulaşım anlamında projeler için düğmeye basıldı, kısa süre de bitirilecek. Eskipazar OSB’de yer kalmadı. Şu Kent Meydanı için düğmeye bir an önce basılırsa, Araç Çayı Rekreasyonun 1. Etabı en azından hızlıca bitirilirse farklı bir yüze kavuşacak Karabük.

MADEM YÖNETİCİLER ARASINDA CİDDİ BİR UYUM VAR. YAPILMASI GEREKEN SADECE HİZMET OLMALI. Sadece hizmetlerin bir an önce bitirilip Karabüklülerin yaşam kalitesinin arttırılması olmalı, değil mi ?

Yöneticiler Neden Karabük’te Oturmaz ?

Karabük Cumhuriyet Kenti, Karabük Demir -Çeliğin Başkenti, Karabük  ağır sanayinin beşiği…Peki Karabük’ün yöneticileri neden Karabük’te ikamet etmez de Safranbolu’da otururlar ?

Milletvekillerinin evi Safranbolu da, Karabük Belediye Başkanının evi Safranbolu da, Karabüklü iş adamlarının evi Safranbolu’da. Parti başkanlarının evi Safranbolu’da. Karabüklü birçok esnafın evi Safranbolu’da, Birçok Müdürün evi Safranbolu’da, Karabük’te biraz parayı bulan Safranbolu’da ve parayı bulduklarında birçok Karabüklünün almak istediği ev Safranbolu’da.

HAYATLAR DA VE HAYALLER DE HEP SAFRANBOLU VAR, YANİ.

Şapkayı önüne alıp bir düşünsün yöneticiler. Neden Karabük Merkezi oturmak zorunda olanların oturduğu, gidemeyenlerin, kaçamayanların kaldığı bir yer ? Karabük il merkezi neden tercih edilmiyor ?

Zaten bir kere kendilerine sorsunlar biz neden Karabük’te oturmuyoruz neden Safranbolu’yu tercih ediyoruz, diye… Cevap kendilerinde yani !

Sosyal Faaliyet Mi O da Ne Ki ?

Karabük’ün eksikliklerinin önemlilerinden biri sosyal faaliyet… Yani geçmişin pırıltılı sosyal hayatı biteli on yıllar olmuş, gelinen süreçte sosyal faaliyet ne ki diye bile sorgulanır hale gelmiş bir Karabük merkezi var.

Hadi Emeklilerin zaten evlerinden pek çıktığı yok. Onlar bir ev bulmuşlar ya da ömürleri boyunca bir ev sahibi olmuşlar, oturuyorlar… Peki geri kalan Karabüklüler.  Sosyal hayatın – faaliyetin olmadı bir kent MERKEZİNDE YAŞAMIYORLAR DA YAŞLANIYORLAR İŞTE. ÖMÜR DOLDURUYORLAR BİR ANLAMDA.

Sosyal faaliyetin, sosyal hayatın olmadığı akşam 7 ‘de hayatın adeta durduğu bir kent merkezinde hayat olur mu ? Yaşanacak kadar olmaz da yaşlanacak kadar olur tabi.

Zaten Karabük merkezinde olan da o işte !

Karabük’te Muhalefet Partileri Ne Durumda ?

Karabük’te muhalefet partilerinin faaliyetlerinden memnun mu Karabüklüler ? İyi Parti’de mesela karışıklıklar – dargınlıklar var. Dünkü yorum haber de de yazdım.  Kemikleşmiş durumda ayrılıklar partide. Yansıması  öyle yani. Böyle giderse kendi iç karışıklıkları düzeltilemezse İyi Partililerin 1 milletvekili beklentisi hayale dönüşecek, çöpe gidecek. Kendi içinde birlik olamayana, kendi içini yönetemeyene kim neden oy versin değil mi ?

CHP’de şu an bir karışıklık görünmüyor. Şu an CHP’de   karışıklık yok. CHP İl Başkanı Abdullah Çakır 40 yıl sonra 1 milletvekili çıkartan başkan ve Safranbolu’da ilk kadın belediye başkanı seçtiren başkan olarak saha siyasetini iyi bildiğini zaten kanıtladı. CHP’de  doğru adayla  1 Milletvekili rahatça çıkartabilir.

Diğer muhalefet partileri şu an için  geriden geliyorlar gibi bir görüntü var. Muhalefette Karabük’te de en önde giden ve en yüksek oy oranına sahip olduğu ve 1 Milletvekili çıkartması kesin olarak kabul edilen parti CHP…

 

Karabük Belediyesine Bir Not: Bir takipçimin gönderdiği mesajı Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün dikkatine sunayım.  “Sabahları okullar bölgesinde çöp toplam saati 8.00-8.30 arası bu saat değiştirilirse iyi olur. Çünkü yollar dar şapka büfe ve alt tarafta araba çöp alırken trafiği engelliyor .Okula gecikiyoruz. Bu çöp toplama saati bu bölgede 9 olursa iyi olur. Teşekkür ederim, duyurursanız sesimizi seviniriz.” Mesaj bu.

Vatandaşın sesini ( Yeni Basın ve dezenformasyon yasasına uygun olarak tabi )  duyurmak her zaman görevimiz.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.