Okan Küçük Yorumluyor 21 Aralık 2023

Okan Küçük Yorumluyor 21 Aralık 2023

Yayın: 21.12.2023 11:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün yeni bir iklime girdiğini dünkü yorum haberim de yazmıştım.

Milletvekillerimiz, KARDEMİR YKB’miz, KBÜ Rektörümüz ve Karabük Valimiz,,,

Samimiyetle söylüyorum Karabük bu dönem çok daha şanslı

Bu yeni iklim Karabük’e çok şeyler kazandıracaktır.

Karabük Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde,  adeta GELECEĞİN MUCİTLERİ yetişiyor.

Örneğin, depremde göçük altında kalan depremzedeler ulaşılabilmesi için,akıllı sera sistemleri için, düzensiz-kaçak göçü önlemek, sınır güvenliği ihlallerini önlemek için cihazlar tasarlamışlar.

Tabi ki devletimizde bunların çok daha gelişmişleri vardır ama ortaokul seviyesindeki öğrencilerin yaratıcılıklarıyla  başımıza icat çıkarmayın denilen toplumda mucitlik yapmaları her yönüyle mükemmel.

Karabük Valimiz Mustafa Yavuz’da bunları görünce hemen KARABÜK BİLİM ŞENLİĞİ için düğmeye bastı.

Karabük’te BİLİM ŞENLİĞİ için  Mayıs – Haziran ayları planlanıyor.

Yine KBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık;  “Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla  TÜRKİYE’NİN İLK ULUSAL VE ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER FESTİVALİ SOSYALFEST kapsamında  planlama yaptı.

Paydaş kurumlarla görüşmelerini hızlandırdı.

Sanayiye, ticarete her şeye bilim katmalıyız diyen  ve bu yönde somut adımlar atan bir rektörümüz var.

KARDEMİR YKB’mız  Prof. Dr. İsmail Demir, zaten bilim insanı.

Zaten Milli Savunama tarihine adını altın harflerle yazdırmış biri isim. Kardemir’in savunma sanayi noktasındaki açılımlarında konunun uzmanı olarak, KARDEMİR’e yeni ufuklar açacak bir isim.

Milletvekillerimiz de Muhalefet Milletvekilimiz Cevdet Akay, şu ana kadar çok başarılı bir performans sergiledi. Karabük’ün ve ülkenin sorunlarını dile getirme noktasında çok aktif bir isim.

Karabük’ün daha çok hizmet alması için doğru – yerinde muhalefetin olması lazım. Muhalefet iktidarı denetler bir anlamda. İktidarın eksikliklerini – aksaklıklarını gösterir.

Bu anlamda Milletvekilimiz Akay,  şu ana kadar  layıkıyla görevini yerine getiren bir isim oldu.

İktidar Milletvekillerimiz Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç, Karabük’ün ikinci kalkınma hamlesi olarak nitelendirilen Eskipazar OSB  için yoğun gayret içindeler. 72 firmanın yer tahsisi için başvuru yaptığı biliniyor. Orası tamamlandığında yetmeyecek.

  1. Etap Eskipazar OSB çalışmaları başlayacak. Karabük ekonomisi – bölge-ülke ekonomisi için Karabük’ün 100 yılını etkileyecek değerde orası.

İş- aş – istihdam ve katmadeğer üretecek. Büyük  iş…

Yine Karabük Millet Bahçesi – Yeni Adliye Binası gibi  konular da yoğun gayret içindeler. Var güçleriyle Karabük için uğraşıyorlar.

Yenice’ye Orman ve Orman Ürünleri İhtisas OSB, Eflani’ye Tarım ve Hayvancılık OSB gibi elzem olan konular da, zaten vekillerimizin ajandalarında.

Şehri ikiye bölen DDY arazilerinin de bir halli yapılırsa, Kentin yüzü- çehresi zaten çok değişecek.

Sonuç olarak KARABÜK’ÜN GİRDİĞİ BU YENİ İKLİM, BİLİMLE DE BİRLEŞTİĞİNDE  daha güçlü- daha büyük- yaşamsal anlamda da daha mutlu  bir Karabük’e yolculuk özellikle bu dönemde çok daha hızlanacak.

Karabük bu dönem çok daha şanslı…

 

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

Yayın: 02.05.2024 21:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclisi, mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, köylerin KÖYDES projeleriyle hayat bulduğunu söyledi.

Karabük’e, KÖYDES projeleri kapsamında 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Sözen, bu ödeneklerle 1623 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Sözen, KÖYDES ödenekleriyle ertelenen birçok sorunun çözüme kavuştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“KÖYDES sayesinde bu zamana kadar ihmal edilmiş, ötelenmiş, kronikleşmiş, üzerine gidilmeye dahi cesaret edilememiş birçok problemin, tahsis edilen devasa ödeneklerle cesaretle üzerine gidilmiş, bugün gelinen noktada problemlerin büyük bir kısmı çözüme kavuşmuştur. Ayrıca bu ay içerisinde KÖYDES ödeneklerinin, ilimize tahsis edilmesini bekliyoruz. Ay sonuna kadar tüm ilçelerimizde, asfalt programına alınan yollarımızın altyapılarını tamamlamış olacağız. Önümüzdeki ay ise asfalt programlarını başlatmış olacağız.”