Okan Küçük Yorumluyor 22 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor 22 Kasım 2022

Yayın: 22.11.2022 00:03 |Güncelleme: 21.11.2022 23:52
Paylaş:
A+ A-

Çapraz’la TSO Daha Aktif Olacak

 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz  geçen hafta ilk açıklamasını yaptı. İlk icraat olarak , odanın yeni hizmet binasının imkanlarını tüm üyelerle paylaşma kararı aldıklarını ifade ederek, bina da bulunan toplantı ve seminer odalarının tüm üyelerinin kullanımına ücretsiz sunulacağını açıkladı.

Karabük’te örnek nitelikte bir karar. Üyesine destek olma adına, ayrıca üyesiyle oda arasındaki bağların güçlenmesi adına ilk bakışta basit gibi görünen fakat ciddi ve stratejik bir karar.

TSO üyesinin odayı aktif kullanması demek olası plan – projelere de katkı vermesi demek olur, TSO’nun çok daha aktif olması, üyelerine  ve Karabük ekonomisine  daha çok yarar sağlar, yönetimle- üyeler kaynaşır, oda daha çok sahiplenilir ve belli bir süre sonra  birlik-beraberlik sağlanarak proje merkezi bile olabilir oda.

Ciddi ve stratejik karar diye onun için söylüyorum. Başkan Çapraz çok doğru bir karar ile doğru bir giriş yaptı. Birinci düğmeyi çok doğru ilikledi yani.

Karabük TSO önümüzdeki günler de çok daha aktif olacaktır. Başkan Çapraz ve yeni yönetime bu vesile ile bir kez daha başarılar dilerim.

 

Değirmenci hem ağlamış hem ağlatmış

Özçelik İş Sendikası Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Büyük Aile Buluşması ve Teşkilat Eğitimi” programı, Türkiye’nin dört bir yanındaki teşkilat mensuplarının ve ailelerinin katılımıyla 12-15 Kasım 2022 tarihinde Ankara Kızılcahamam Eliz Hotel’de Bin 300’den fazla rekor bir katılımcı sayısı ile gerçekleştirildi.

Orada 15.Olağan Genel Kurul sürecini ve teşkilatın bu süreçteki heyecan ve coşkusunu anlatan video gösterimi sırasında Genel Başkan Değirmenci, gözyaşlarına hakim olamamış, salonda duygusal anların yaşanmasına neden olmuş. O DUYGUSAL HALİ GÖREN İŞÇİLER DE KENDİLERİNİ TUTAMAMIŞLAR ONLARDA GÖZYAŞI DÖKMÜŞLER.

BİR TARAFTAN ÇOK DUYGUSAL BİR YAPISI VAR DEĞİRMENCİ’NİN. NAİF, HASSAS, DUYGUSAL BİR YÖNÜ VAR. NE OLURSAK OLALIM HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANIZ YA. İşte Genel Başkan da  duygu dolu bir yüreğiyle her şeyden önce İNSAN.

Not: Toplantıdaki konuşmasından pasajları da ayrıca aktaracağım.

Çakır: “Karabük Belediyesi Zenginse  Otobüs Konusunu Çözsün.”

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, düzenlediği basın toplantısında  sağlık konusunda yaptığı eleştirileri dünkü yorum haber de yazmıştım.

Özetle, DOKTOR AÇIĞI BİTTİYSE  NEDEN HASTANE DE RANDEVU BULUNAMIYOR ? Kuyruk yok diyorlar vatandaş randevu alıp hastaneye gidemiyor ki , E devletten veya MHRS’den randevu almak adeta imkansız. YENİCE’DE 1 TANE UZMAN DOKTOR VAR, EFLANİ’DE HASTANE VAR HASTA YATIRAMIYORUZ. ESKİPAZAR’DA  2 SENEYİ AŞTI HASTANE KAYDI. Bundan sonra o hastane ne olacak ? Sorumlular hakkında bir işlem yapıldı mı ? O hastane açılırken herkes oradaydı, hastane kapatıldı kimse yok, açıklama yok.

Ovacık’a 1 yıl önce 9 yataklı hastane temeli atıldı. Alan düzlendi bitti. Orada da temel atılırken yan taraftaki hafriyat olduğu gibi çöktü. ZEMİNİ SAĞLAN OLMAYAN YERLERİ ÖZELLİKLE Mİ SEÇİYORLAR, BİLMİYORUM. 150 Yataklı Ek Hastane Binası ne oldu ? Hiç açıklama yapılmıyor?  Uyutma moduna geçildi. Sorduğumuz da ölü taklidi yapıyorlar.” Demişti.

Çakır  basın açıklamasının bir kısmında da Karabük Belediyesi’ne yönelik eleştiriler dile getirdi. Karabük’ün trafik sorununun çok yoğun olduğunu da söyledi ama Karabük Belediyesi’nin  yaptığı Üniversite kavşağının oradaki battı-çıktıya  ORASI KARAYOLLARI AĞINDA. BELEDİYEYİ İLGİLENDİRMEYEN BİR PROJE O. KARAYOLLARI AĞINDA   OLAN BİR PROJEYE KARABÜK BELEDİYESİ’NİN SÖYLENİLENLERE GÖRE 100 MİLYON TL  BELEDİYE BÜTÇESİNDEN HARCAMASINI ASLA DOĞRU BULMUYORUZ, dedi.

Karabük’te 2 yılı aşkın zamandır süren halk otobüslerinin birçok mahallede çalışmaması konusuna da değinen Çakır, ŞU AN DA BİRÇOK MAHALLE DE HALK OTOBÜSÜ YOK.  KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK MAHALLESİ 5000 EVLER’DE OTOBÜS YOK. KARABÜK BELEDİYESİ BU KADAR ZENGİNSE   100 MİLYON TL’Yİ KARAYOLLARI AĞINDA BULUNAN BİR PROJEYE – KAVŞAĞA DEĞİL OTOBÜS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE HARCASIN. Şehir merkezine ve hastaneye ulaşım konusunda birçok mahalleli sıkıntı yaşıyor o sorunlar çözülsün, dedi.

Çakır ayrıca Safranbolu Belediyesine İller Bankasından 3 yıl da sadece 1 Milyon TL kredi verildiğini de hatırlattı.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.