Okan Küçük Yorumluyor. 23 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 23 Ocak 2023

Yayın: 23.01.2023 08:05
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’ya İmamoğlu Ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz Cumartesi Günü Safranbolu’yu ziyaret etti.

Ziyarette yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Katılanlar, İmamoğlu ile fotoğraf çekilmek için  adeta yarıştı. ANLAŞILAN YENİ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKIYOR. AMA ASIL MESELE ŞU. BU ADAY 6’LI MASANIN ADAYI OLARAK MI ÇIKACAK YOKSA 6’LI MASAYA RAĞMEN Mİ ?

Öyle anlaşılıyor ki, bu tarz ziyaretler 6’lı masaya açık bir mesaj.  CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN BEN BURADAYIM, mesajı. Hatta 6’lı masanın  lokomotif paydaşlarından biri olan İyi Parti üzerinden  Millet İttifakına rağmen ZATEN SEÇİM İKİNCİ TURA KALACAK, İLK TUR DA EN ÇOK OYU HANGİ ADAY ALIRSA İKİNCİ TUR DA O ADAY ETRAFINDA BİRLEŞİRİZ MANTIĞIYLA hareket edilirse İyi Parti’nin göstereceği aday bile olabilir İmamoğlu.

Olamaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday göstermezse çıkamaz  veya CHP’ye rağmen İyi Parti’nin adayı olarak çıkamaz diyen diyen yoktur herhalde. Çünkü Türk Siyasetinde olmaz – olmaz bilindiği gibi.

İmamoğlu’nun il- ilçe ziyaretleri bunu işaret ediyor gibi.

2 Sorum Olacak

İki soru çıkıyor bura da ortaya.

Millet İttifakının genel tavrı anlaşıldığı kadarıyla SEÇİMİN İKİNCİ TUR DA BİTECEĞİNE YÖNELİK. BUNUN İÇİN  AYRI AYRI ADAYLARLA  SEÇİME GİDİLEBİLİR 6’LI MASA DA.  Peki önceki seçimde de ikinci tur da biter diye bakıldı  ama birinci tur da seçimler sona erdi. HERKES AYRI ADAY GÖSTERDİĞİNDE YİNE SEÇİM BİRİNCİ TUR DA BİTERSE NE OLACAK ? 6’lı masaya göre iki turlu ama ilk tur da biterse yandı gülüm keten helva olacak o düşüncedekiler için değil mi

İkinci soru da şu . İmamoğlu’nun kafasında demoklesin kılıcı gibi siyasi yasak konusu sallanıp duruyor. Tamam kesinleşmedi henüz  istinaf mahkemesi ve Yargıtay incelemesinden geçecek daha ama…

Şak diye geçerse yani İmamoğlu’nun hakkındaki karar, YSK takviminde belirlenen güne kadar kesinleşirse, Cumhurbaşkanı ya da milletvekili adayı olamayacak. Yani siyasi ne olacak ? ( Bura da  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mı devreye girecek?  Mansur Başkan’a nihai kerte de  HDP’liler oy vermez deniliyor ama o da var.)

 Millet İttifakı Bu Hafta Adayını Bir Açıklasın Bakalım.

Cumhur İttifakının adayı belli. Cumhurbaşkanı yine aday olacak. Gerçi bir daha aday olurdu- olmazdı tartışmaları başladı bir süredir. Oradan ilerleyenler Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın aday olacağını kulisler de söylüyorlar.

Ama açık bir şekilde mevcut Cumhurbaşkanı tek aday Cumhur İttifakında…

Millet İttifakı bugüne kadar önce şu seçim tarihleri açıklansın biz de adayımızı hemen açıklarız şeklinde açıklamalar yapıyorlardı. Seçim tarihi açıklandı. Cumhurbaşkanı adayını açıklama vakitleri de  geldi. Bu hafta içinde gecikmeden Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamalılar.

Eğer hala ipe un sererler de adaylarını açıklamayı hala geciktirirlerse ciddi bir itibar kaybına uğrarlar, bence.  Bakalım bu hafta içinde  bu yönde nihai bir gelişme olacak mı ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.