Okan Küçük Yorumluyor 25 Temmuz 2022

Okan Küçük Yorumluyor 25 Temmuz 2022

Yayın: 25.07.2022 10:07
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti de Vefa Sorunu…

Safranbolu İyi Parti Eski İlçe Başkanı Bilal Aslan’ın babaannesi vefa etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Aslan Ailesine, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.bCenaze namazı Karabük Ulu Cami de kılındı.

Eski Başkan Aslan, görevden alındığında da vakur bir duruş sergilemiş partimin emrindeyim mesajı paylaşmıştı. Cenaze sonrası da aynı vakur tarzıyla “Bugün babaannemin cenazesine uzaktan ,yakından katılan, arayan, mesaj yazan tüm eş, dost, arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Allah herkesten razı olsun.” Mesajı paylaştı. Kendine , tarzına yakışan bir mesaj…

Ama cenaze namazı sonrası kendi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan bazı gerçek kişiler, feyk sahte hesaplar değil yani, ismi cismi belli olan kişiler kendi sosyal medya hesaplarından bazı eleştirel paylaşımlar yaptılar.

Cenaze namazına İyi Parti İl Başkanı, Yönetimi  ve Safranbolu İlçe Başkanı ve yöneticilerinin katılmadığını dile getirip eleştiriler yönelttiler.

O  herkeseaçık ve gerçek kişilere ait  paylaşımların bir kısmı aşağıda.

Adem K…

“Siz de hiç utanma yokmu?

Bu adam bu partinin kuruluşundan beri var, evinden,çoluğundançocuğundan,maddi ve manevi her alanda elinden gelenin fazlasını yaptı.Ne için yaptı partimiz için yaptı, bir kez olsun kendi menfaatini düşünmedi.Biriniz çıkıp da bu adamın bize şu kötülüğü dokundu diyemezsiniz.

Hani nerede sağda solda boy boy fotoğraf verenler,hani yeni il başkanı ve il yönetimi,hani merkez ilçe en acısı da yıllarca hizmet ettiği büyük başarıya imza attığı Safranbolu ilçe yönetimi.Gözlerim cenazede,acılı gününde sizleri aradı ama yine yanıltmadınız beni.

Düşünüyorum bu adam harbi harbi partili ama siz nesiniz çözemedim.Sizin amacınız ne anlayamadım.Ama şunu unutmayın siz yokken biz vardık var olmaya da devam edeceğiz.Kardeşimiz asla yalnız değil.Tekrar başın sağolsun Bilal BAŞKAN.”

Mustafa Ö.

“Fotoğraflara poz verip de siyaset yaptığını sananlar, halkın içine girip takdiriniz var mı ona bakın. Cenazelere, düğünlere katılmayan il ve ilçe başkanları ve yönetimlerini partinin kuruluşundan bugüne kadar hizmet veren, varını yoğunu ortaya koyan Bilal Aslan’ın acılı gününde bizleri yalnız bıraktıkları için kınıyorum.”

Mustafa Ş.

“Siyaseti menfaat için yapanlar, etiket için yapanlar menfaatine ters düşenleri yada kendine boyun eğmeyip de dik duranları sevmezler… Bilal başkan herkesin kötü gününde yanında oldu. Hemen hemen her cenazede gördüm ben onu. Ama olsun dostları olarak biz yanındaydık. Cenazeye katılan İyi partinin değerli insanlarına selam olsun.

Ama asıl bu cenazeye katılması gereken il ve ilçe yönetimleri olmalıydı. Bu adam Safranboluda iyi partiyi zirveye çıkardı. Onun sayesinde adam sınıfına girenler şimdi ona sırt çevirmişler. Yazık ki bu durumdan yine onlar zararlı çıkacak.

Yeni il ve ilçe yönetimleri parti binalarının içinden çıksalarda halka karışsalar göreceğiz halkın gözündeki karşılığı. Ama öyle halkın arasında siyaset yapmak her babayiğidin harcı değil. Öyle haber sitelerine boy boy resim paylaşarak siyaset yapılmaz. İninde görelim halkın içine. Siz daha partili bir kardeşimizin cenazesine gidipte acısını paylaşamamışsınız ve partili insanların gönlüne girememişsiniz Allah aşkına kimin gönlüne giripte Karabük’te İyi Partimizi temsil edeceksiniz.Diyecek lafım çok da anlayana bukadar yeter.”

Fatma A.

…bilalkardesimle dün baş sağlığı dileklerimi ilettim.Karantinada olduğum için namaza gidemedik ama hepimizi temsilen gitmesi gerekenlerde gitmemiş.Bu atananlar acaba atandıkları yerin kıymetini bilmeyen veya ölümün uğramadığı ev olmadığını  unutanlardanmı, değişik ülkelerden transfermi ettik.Çok birleştiriciyiz daha birbirimizin yarasını sarmayı bilmiyoruz sözüm ona iyiyiz.”

Yaşar A.

“Hani Bunlar Birleştiriciydiler.”

Adil A.

“Vefanın olmadığıyerde başarıdan bahsedemezsiniz.”

Özkan A.

“Bu yönetimler iyi partiyi yükseltmeyemi yoksa bitirmeyemi geldiler, düşündürücü.”

Şenol Ş.

“Bugün Karabük kurucu il yöneticisi ve seçilmiş Safranbolu Eski ilçe başkanının babaannesinin  cenazesi vardı… Cenazede atanmış il başkanı , atanmış merkez ilçe başkanı ve yönetiminden kimse yoktu çiçek yoktu, çelenk yoktu ve en acısı o saatlerde Bilal Aslan sayesinde seçilen İyi parti Safranbolu belediye Meclis üyeleri Atanmış  il yönetimine ziyaretteydi.”

Not: Konuyla ilgili ayrıca bir yorum yapacağım…

 Demir Yumruk Operasyonu

Demir Çelik Sektörüne yönelik yapılan operasyonda 100’lerce kişi gözaltına alındı. Tutuklananlar var, salıverilenler var… 25 Milyar TL’lik zarardan bahsediliyor, haramzadeler devletin 25 Milyar TL’sini cukkalamışlar yani.

Şimdi tabiKarabük, demir çeliğin başkenti konumunda olduğundan herkes Karabük’te kim var bu işin içinde ya da kim çıkacak bu işlerin içinden diye bakıyorlar. 2 hafta kadar önce de yazmıştım bu konu da.  O günden bugüne  Karabük’ün köklü firmalarından kimse çıkmadı bu işin arkasından.  Üretici konumunda olan kimse çıkmadı.

Tabi haddeci diyeyim abilerimiz, sanayici işadamları ( Karabük’te hemen hepsiyle yakinen görüşürüm. Bir çoğuyla uzun yıllara dayanan abilik – kardeşlik ilişkisine varan ilişkilerim olmuştur.) rahatlar. Ama son dönemde sağ da sol da, şurada burada bazı dedikoducu ve yalancı tipler var. Bu dedikoducu -yalancı tipler bazı köklü firmaların isimlerini  şu firma bu kişi de bu işin içindeymiş falan diye  üfürüyorlarmış.

Bunu duyan kusura bakmasınlar bazı aklı evveller de beni arıyorlar. Şu firma da varmış doğru mu, bu da varmış doğru mu diye.  Yani arkadaşım ayıptır, günahtır, yazıktır. Bu memlekette iş ve hizmet üretip, bu memlekette istihdam yaratan, döviz kazandıran hatta vergi listelerinde en üstlerde yer alan firmalara iftira atmanın kime  ne faydası olabilir?

Yani birilerinin bir yanlışı varsa devlet alır, gereken hesabı sorar zaten biz gazeteciler de haberini yaparız. Birilerinin demesiyle, ilimizdeki önemli  haddecilerin  isimlerini- itibarlarını lekelemeye çalışmanın memlekete faydası olmaz zararı olur. Durduk yere, kanıtsız- temelsiz bir şekilde kimseyi karalamayın. Yine söylüyorum Karabük’te şu ana kadar köklü  firmalardan hiçbiri bu işin içinde çıkmadı. Çıksa devlet operasyonunu yapar, gelir gözaltısını yapar, gerekirse tutuklar zaten onların hepsi de haber olur, boş sözlerin itibar cellatlığının peşinden boş yere koşmayın, yani.

Söz Verildi, Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı.

Önceki yorum haber de yazmıştım  ama bir daha özet vereyim. Özçelik İş Sendikası seçimleri bitti.Mevcut Başkan Yunus Değirmenciyeniden Genel Başkan olarak seçildi. Ve ilk açıklamasında ‘ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz’ dedi. Birleştirici olacağının herkesin genel başkanı olacağının altını çizdi.

Bundan sonra artık söylenecek söz kalmadı. Söylediği sözü yutacak biri değil herhalde  kocaGenel Başkan. Kongre de de gözlemledim. Duygusal yönü de ağır basan bir karakter Değirmenci. Orada yaptığı konuşmanın bir bölümünde duygusal bir Anadolu yurdum insanı tipinde bir karakter olduğunu  açıkça gözlemledim.  Dün dediğini bugün inkar edecek, bugün dediğini yarın unutacak biri değil de,  ne dediyse , ne sözverdiyse, ne söylediyse kendi sözünün eylemsel olarak da aslan gibi arkasında duracak bir karakter  gördüm. R yapacak, u dönüşü yapacak, dündür bugün başka diyecek biri değil.

Onun için ‘ötekileştirmeyeceğim, hesaplaşmayacağım’ diyor. ‘Birlik olacağız’ diyor. Bu sözlerin gereğini herkes yapmalı, bu sözlere uygun davranılmalı. Yanlış varsa dönülmeli elif gibi dimdik doğru yolda olunmalı.

Sözse söz verilmiş, söz verilmişse  herkes bu söze uygun davrandığı takdir de geri dönüş olmaz, çark olmaz… Ama sözün içeriğine uygun bir şekil almalı herkes… Söz bir Allah bir  sonuçta, değil mi ?

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Yorumlar

  1. Proje

    Haziranda başlaması gereken kent meydanı millet bahçesi projesinden haber var mı Okan bey

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Takımda Sakatlıklar Devam Ediyor

Yayın: 01.06.2024 13:51
Paylaş:
A+ A-

A Milli Takım’da sakatlıklar üst üste geliyor. Çağlar Söyüncü’nün ardından golcü oyuncu Enes Ünal da sakatlığı nedeniyle EURO 2024 geniş aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, Enes Ünal’ın sol ayak başparmağında kırık tespit edildiği belirtildi.

TFF’den Yapılan Açıklama

TFF’nin yaptığı açıklamada, “A Milli Takımımızın dün akşam gerçekleştirilen antrenmanı sırasında almış olduğu darbenin ardından muayene ve tetkikleri yapılan forvet oyuncumuz Enes Ünal’ın sol ayak başparmağında kırık tespit edilmiştir. Enes’in yaşamış olduğu sakatlığın, EURO 2024 turnuvası süresince tam olarak iyileşmeyeceği belirlendiğinden, futbolcumuz A Milli Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası geniş kadrosundan çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Daha Önce de Çağlar Söyüncü Sakatlanmıştı

Milli takımda daha önce savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü de sakatlık nedeniyle kamptan ayrılmak zorunda kalmıştı. Genç futbolcu Bertuğ Yıldırım ise Ümit Milli Takım’a dahil olmuştu.

35 Kişilik Kadro 26’ya Düşecek

Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’te mücadele edecek olan A Milli Takımımızın 35 kişilik geniş aday kadrosu, yaşanan sakatlıklar ve yapılacak eleme süreçlerinin ardından 26 kişiye düşecek. İşte geniş aday kadroda yer alan isimler:

Kaleciler

  • Altay Bayındır (Manchester United)
  • Doğan Alemdar (ES Troyes AC)
  • Mert Günok (Beşiktaş)
  • Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans

  • Mert Müldür (Fenerbahçe)
  • Zeki Çelik (AS Roma)
  • Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)
  • Ahmetcan Kaplan (AFC Ajax)
  • Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe)
  • Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC)
  • Ozan Kabak (TSG 1899 Hoffenheim)
  • Samet Akaydin (Panathinaikos FC)
  • Cenk Özkacar (Valencia CF)
  • Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

Orta Saha

  • Berat Özdemir (Trabzonspor)
  • Can Uzun (FC Nürnberg)
  • Hakan Çalhanoğlu (FC Internazionale Milano)
  • İsmail Yüksek (Fenerbahçe)
  • Kaan Ayhan (Galatasaray)
  • Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion FC)
  • Orkun Kökçü (SL Benfica)
  • Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet

  • Abdülkadir Ömür (Hull City AFC)
  • İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)
  • Yunus Akgün (Leicester City FC)
  • Kenan Yıldız (Juventus)
  • Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)
  • Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor)
  • Arda Güler (Real Madrid CF)
  • Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)
  • Bertuğ Yıldırım (Stade Rennais FC)
  • Cenk Tosun (Beşiktaş)
  • Enes Ünal (AFC Bournemouth)
  • Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)
  • Yusuf Yazıcı (LOSC Lille)

Milli takımda yaşanan bu sakatlıklar, teknik heyetin planlarını zorlasa da, takımın güçlü ve hazır bir şekilde turnuvaya katılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.