Okan Küçük Yorumluyor 26 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 26 Eylül 2022

Yayın: 26.09.2022 00:38
Paylaş:
A+ A-

Vali Gürel Ziyareti…

Karabük Valisi Fuat Gürel’in  Birlik Medya ziyaretinde  Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz da vardı.

Valimiz ziyarette  Karabük’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımları yapmıştı. Yurtlar konusunda önceki yorum haber de yazdığım gibi ALT YAPI anlamında ve FİZİKİ olarak çok iyi durumda olduğumuzu söylemişti. Karabük’te 11 Bin 500 kişilik devlet yurdu var, özel yurtlarla birlikte bu sayı 20 Bini buluyor. Bu çok büyük bir rakam.

DEVLET YURTLARINDA  ŞU AN  700 ERKEK ÖĞRENCİ İÇİN AÇIKTA KALAN YERLER  varmış onlar da dolacaktır. Eskipazar’da 160 olan yatak kapasitesi 280’e çıkmış, ESKİPAZAR’A 600 KİŞİLİK  BİR YURT daha yapılması yönünde çalışmalar varmış.

Kardemir Kavşağı Çalışması

Kardemir Kavşağının yapımına başlanması gecikti biliyorsunuz. Vali Gürel, Birlik Medya ziyaretinde bu konuya da değindi. Projenin önceki halinde Karabük Endüstri Meslek Lisesi’nin Atölyeleri de  yıkılacaktı malumunuz. O konu da dönemin Milli Eğitim Bakanı yeni atölyeler yapılmadan mevcut atölyelerin yıkılmasını istememişti, yeni atölye de yapılmadığı İÇİN 2 SENEYE YAKIN BİR SÜRE GECİKMESİ YAŞANMIŞTI. Sonra Ulaştırma Bakanı geldiğinde o ilk projenin  daha doğru bir şeklide yapılabilmesi için Karabük’e şehir trafiğini  incelemek üzere ekipler göndermişti. Gelen ekipler araç trafiğini,  trafiğin pik saatlerini, akıllı kavşak sistemini ve ışıklı sistem konusundan yaptıkları değerlendirmeden sonra şu an başlayan mevcut Kardemir Kavşağı projesi başladı. ( Bura da bir not olarak belirteyim 2 yıllık gecikmeyi birileri Karabük’ün önemli Sanayicisi olan Kamil Güleç’in projeyi istemediği hatta devleti dava ettiği yönünde acayip yalanları ortaya atmıştı, bazıları hala bu kuyruklu yalanın arkasından gidiyor.Meselenin aslı ise yukarıdaki gibi.)

KAVŞAK ÇALIŞMASI KAPSAMINDA 2 KÖPRÜ YAPIMI DA VAR. Tabi şehrin girişi tüm enerji – telekonminikasyonvs  bütün hatların geçtiği bir yer orası . O anlamda  deplase çalışması yapılıyor ,yüzeyden zemin yükseltme işleri var, köprü ayakları için fore kazı çakılması için makine bekleniyor. Ama orada işler yolunda YILSONUNDA BİTİRİLMESİ BEKLENİYOR. Valimizin ziyarette verdiği bilgiler bu yönde.

Tabi Vali Gürel, yatırımlar yapılıncaya kadar geçen süreçte , yani geçici dönemde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini o sıkıntıların en aza indirilmesi için gerekli planlamalarında yapılacağını ifade etti.

ŞEHİR DE ARAÇ SAYISININ ARTTIĞINI, NÜFUSUN ARTTIĞINI, REFAHIN ARTTIĞINI DİKKAT ÇEKEREK KARABÜK’TE HER ŞEYİN MÜKEMMEL OLMASI İÇİN çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Araç Çayı Islahı – Kent Meydanı – Millet Bahçesi ve Eskipazar OSB konusunda ki bilgileri de sonraki günler de paylaşacağım.

Zekİ Çaylı  Ziyaretinden…

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın Birlik Medya ziyaretindeki açıklamalarının bir kısmını yorum haberler de yazmıştım.

Çaylı, MHP’liyim, MHP’nin emrindeyim şeklinde net bir tavır ortaya koyuyor. Yenice’de 15 yıldır peş peşe Başkanlığı kazanmasını sindiremeyenlerin, kabul edemeyenlerin olduğunu onların sürekli bir şekilde kendisine yönelik yalanla dolanla algı çalışması yaptığını ve ama buna da kimsenin değer vermediğini, kendisini yıpratmaya çalışanların halkta karşılıklarının olmadığını söylüyor. VE ARKAMDAN DEDİKODU YAPACAKLARINA KARŞIMA ÇIKIP ADAY OLSUNLAR 3 KAT FAZLA OY ALIRIM ONLARDAN DEYİP BİR NEVİ HODRİ MEYDAN, diyor Başkan Çaylı.

Birileri İyi Parti’ye geçeceğim yönünde  yalanları yazıyor -çiziyor. Ben siyaseti dobra dobra yapan bir adamım benim öyle kıvırma işim yok.  Halkı kucaklarım, halk beni kucaklar severim, o beni  sever ben şu yazılanların hiç birisini hak etmiyorum.  Ben daha önce ifade ettiğim gibi İyi Parti’yi tanımam, ilçe başkanının telefonu bile 1 yıldır engelli ben de, sosyal medyası bile engelli, ölünceye kadar partim MHP,  diyor…

CHP’den Birlik Medya Ziyareti

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ve CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten Birlik Medya’yı ziyaret ettiler.

Başkan Çakır ziyarette CHP’nin Karabük’teki çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.  Kentin çeşitli yerlerindeki stantlar da bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü ve üye çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

BAŞKAN ÇAKIR, KARABÜK’ÜN EMEKLİ KENTİ OLDUĞUNA DA DİKKAT ÇEKTİ. 54 BİN EMEKLİ EŞLERİYLE NEREDEYSE 100 BİN KİŞİ DEMEK. BUGÜNKÜ EKONOMİK KOŞULLARDA ASGARİ ÜCRETİN ALTINDAKİ RAKAMLARLA EMEKLİLERİN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU, EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENEN ÖNEMLİ GURUPLARIN BAŞINDA EMEKLİLERİN GELDİĞİNİ VE EMEKLİLERİN MAAŞLARININ EN AZINDAN ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİNİ ifade etti.

Kaldı ki Genel Başkanlarının Millet İttifakında  emeklilerin maaşlarını en az asgari ücret seviyesine çekeceklerine yönelik sözü ve çalışması olduğunu da hatırlattı.

Başkan Çakır, Genel Başkanımızın sadece emeklilerimizle ilgili değil  emekli- engelli – polis – öğretmen – dul ve yetim –  şehit ve gazilerimizle ilgili aslında tüm  toplumun tüm katmanlarıyla ilgili  sadece programı yok, sorunu nasıl çözeceğine hangi ekonomiyle çözeceğine yönelik açık programları var. Karabük’teki stant çalışmalarımız da bu konuda broşürlerimizi de  dağıtıyoruz, dedi.

CHP SORUNLARIN FARKINDA OLMAKLA KALMAYIP, ÇÖZÜM ÜRETEN, ÜRETTİĞİ ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK TEMELLE AÇIKLAYAN BİR PARTİ. MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA BİRİKEN TÜM SORUNLARI TEKER  TEKER ÇÖZECEĞİZ, dedi.

Başkan  Çakır ve Başkan Erten’in nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz. Diğer konularda verdiği bilgileri ve düşüncelerini de sonraki yorum haberlerimiz de yazacağım.

Çebi Mi – Çapraz Mı ?

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri öncesindeİş adamı Adnan Çebi TSO Başkanlığına aday olacağını  26 Eylül Pazartesi günü  açıklayacak.  TSO Meclis Başkanlığına da  İş Adamı Murat Sönmez’in aday olacağı biliniyor.

Diğer taraftan  Haddeciler grubu bir toplantı yaparak TSO Başkanlığına  kendi içlerinden Sanayici Fatih Çapraz ile  TSO Meclis Başkanlığına Sanayici Cenk Gedikoğlu’nu çıkartacaklar.

Gelinen süreçte 2 listeli bir seçim olacağı açık. Öncelikle meslek gruplarından 23 Meclis üyesi seçilecek. BİRLİK MEDYA OLARAK BİZ DE KENDİ  GURUBUMUZDAN TEMSİLCİLERİ SEÇMEK İÇİN OY KULLANACAĞIZ. Ayrıca Karabük Ajans 78 olarak ben oy kullanacağım.

Gruplar da kim – kimler daha üstündür, gruplara kim – kimler hakimdir. ÇEBİ mi ÇAPRAZ mı guruplardan   güçlü çıkacak onu izleyip göreceğiz.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve MHP bu nokta da ne yaparlar ? Cumhur İttifakı ortağı olan Ak Parti  bu noktada  ne yapar, şimdilik bilemiyoruz

HER İKİ BAŞKAN ADAYINA DA  BAŞARILAR DİLİYORUZ.  Konuyla ilgili değerlendirmelerimiz devam edecek, takip edeceğiz tabi ki.

  Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.