Okan Küçük Yorumluyor 27 Aralık 2022

Okan Küçük Yorumluyor 27 Aralık 2022

Yayın: 27.12.2022 00:26
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR Toplu İş Sözleşmesi…

Kardemir’de 2023 yılı Toplu İş  Sözleşmesi Taslağı KARDEMİR yönetimine sunuldu. Edindiğim resmi olmayan bilgilere göre işçinin maaşlarında İLK ALTI AY İÇİN % 85’İN ÜZERİNDE BİR ZAM TALEBİNDE BULUNULDU.

% 85’in üzerinde zam talebinin yanı SIRA 3 NİSAN İKRAMİYESİ İÇİN 18 BİN – 20 BİN BANDINDA BİR TALEPTE BULUNULDUĞU, KURBAN BAYRAMI İÇİN  6 BİN 7 BİN, RAMAZAN BAYRAMI İÇİN DE  5- 6BİN BANDINDA talepte bulunulduğu konuşuluyor.

Tabi bir de beklenti var bazı Karabüklüler de. Bu beklenti de  kendileri emekli olacak olan işçilerde ve onların çocuklarında. Bilindiği gibi önceki yönetim de Kardemir’den emekli olanların çocukları olan  ama bazı ŞARTLARI TUTMAYAN YAKLAŞIK 80 KİŞİ BABALARI EMEKLİ OLDUĞUNDA ÖZÇELİK İŞ SENDİKASININ YOĞUN BASKI VE GAYRETLERİ SONUCUNDA  KARDEMİR’DE İŞBAŞI YAPMIŞLARDI.

Şu an tahminen 300 kişi de bu kapsamda. Yani babaları emekli olmuş  kendileri de işe girmek için sıra bekleyen ama bazı şartları tutmaya yaklaşık 300 kişi KARDEMİR’de işbaşı yapmak için müracatlar yapmışlardı. İşte bu 300 kişinin işe alınması noktasında Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ın çok hassas oldukları ve  idari maddeler de bu konunun çözümlenmesi için  gayret sarf ettikleri ifade ediliyor.

Tabi zaten babaları emekli olan ve şartları tutanların Kardemir’de işbaşı yapmasının sürdürülmesi noktasında bir kararlılık var. Bir de şartları tutmayanları en azından bir defaya mahsus işe alınması noktasında da yoğun çabalar sürüyor.

Vagon boşaltma ve Seramik kaynakçılığı konusunda müteahhit de çalışan işçilerin daimiye girmesiyle ilgili belli bir süreç dahilinde tabi adımlarında atılmak için sürecin başladığını duydum.

Özetle; Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin Liderliğinde Karabüklü Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, tabi ki Kardemir yönetimiyle uyum içinde Kardemir işçisinin  hak ettiği ücretleri almak için düğmeye bastılar.

Niyet hayır, akıbet hayır demişler. Temiz niyetle, işçinin hak ettiğinin karşılığını yönetimle uyum içinde çalışarak  alınacağına inanıyorum. Aksinin olması için hiçbir gerekçe olamaz çünkü.

Not: Sendika Genel Merkezi ve Karabük Şubesinden konuyla ilgili resmi açıklamanın de beklendiğini bugün – yarın bir resmi açıklamanın yapılacağını da düşünüyorum.

Son Not : Yorum haber gazete de yayına  girdiğinde Özçelik İş Sendikasından herhangi bir basın açıklaması yapılmamıştı. Sonradan basın açıklaması yapıldı.

Çakır’ın Milletvekili Adaylığı Serüveni Başladı.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, Milletvekili adaylığına müracaat etmek üzere dün istifasını açıkladı. Yıllardır CHP’nin içinde olan  2017’den beri de il başkanlığı görevinde olan bir isim Başkan Çakır.

Başkanlığı döneminde  40 yıl sonra 1 Milletvekili çıkarttı, Safranbolu’da 1 Belediye Başkanı kazandırdı ki Safranbolu tarihinin ilk Kadın başkanı. Sahayı bilen, seçim kazanmasını bilen bir isim kendisi.

Milletvekilliği adaylığı için Başkanlıktan istifa etmesi süreci hakkında hayırlı olsun diliyorum. CHP’nin Milletvekili adayı olmak bu seçimler de öncekilerden daha da önemli. 1. SIRADAKİ İSMİN KİM OLACAĞI ÇOK ÖNEMLİ.

Bakalım serüven daha yeni başlıyor. Daha yol uzun, neler olacak neler bitecek. Ben de yorum haberlerim de gündeme getiririm. Tekrar  hayırlı olsun der, başarılar dilerim.

Rektör Polat’a Özbekistan’da Fahri Doktora

Karabük Üniversitesi 3 yıldır Dünyanın en iyi Üniversiteleri arasında yer almaya devam ediyor. En iyi Genç, En iyi Asya ve En İyi gelişmekte olan Üniversiteler arasındayız. Her geçen gün büyümeye gelişmeye devam ediyor. Rektör Refik Polat’ın Rektörlük süresinin bitmesine belki sayılı aylar kaldı ama KBÜ’deki başarılar ve artan grafik dilerim hep devam eder.

Rektör Polat, daha önce ÇAD Cumhurbaşkanı tarafından Akademik alanda gerçekleştirmiş olduğu uluslararası başarılı çalışmalar nedeniyle İLK DEFA BİR ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNE VERİLEN BİR UNVAN OLAN DEVLET NİŞANI ile onurlandırılmıştı.

Şimdi de Özbekistan’daki Oriental University tarafından FAHRİ DOKTORA unvanı verildi. Başarılarının ve  doğal olarak KBÜ’nün başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

Bakın Rektör Polat’ın 3-4 ay sonra rektörlük görev süresi  sona erecek, başkası gelecek. Benim her zaman ana konum KBÜ’nün büyümesi olacak. İş yapanları takdir etmesini de bileceğiz ve her zaman Üniversitemize elimizden geldiğince sahip çıkmaya, katkı vermeye devam edeceğiz inşallah.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin tanıtımı amacıyla yabancı seyahat acentesi temsilcileri ve sosyal medya ünlülerinin de yer aldığı 44 kişilik heyet kente geldi.

Valiliğin daveti üzerine, Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan Rize-Artvin Havalimanı'na gelen heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fatih Kızıltan, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecileri karşıladı.

Tulum çalınan karşılama töreninde, heyet üyelerine Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.

Bayram Yığcı, Rize'de son yıllarda turizmin hızla geliştiğini söyledi.

Turizmin gelişmesinde Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'nden gelen seyahat acentelerinin rolünün önemli olduğunu belirten Yığcı, “Turizm potansiyeline son derece katkı sunmaktalar. Orta Doğu pazarı özellikle Karadeniz'de son yıllarda hızla büyüyor. Bunun da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yığcı, misafirlerin kentin turizm destinasyonlarını gezeceğini sözlerine ekledi.

Oda Başkanı İsmail Kuyumcu da çayın Rize'deki vatandaşların, turizmin ise herkesin paydaşı olduğunu vurguladı.

Heyet, Rize Belediyesi, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sponsorluğundaki program kapsamında 1 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.