Okan Küçük Yorumluyor. 28 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 28 Ekim 2022

Yayın: 27.10.2022 22:04 |Güncelleme: 31.10.2022 22:33
Paylaş:
A+ A-

Kent Meydanı Projesi’nde Son Durum Nedir ?

Karabük Kent Meydanı  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karabük Belediyesi işbirliğinde yeniden düzenlenecekti. HAZİRAN AYINDA BU DÜZENLEME BAŞLAYACAKTI. EKİM BİTİYOR…

Karabük’ün çehresini değiştirecek harika bir proje aslında. Millet Bahçesinden Cami’ye, spor aktivite alanlarından yürüyüş yollarına çok güzel bir proje olacak bittiğinde. AMA TABİ ÖNCE BAŞLAMASI LAZIM.

Kardemir’de Müze yapacak oranın bir kısmına Defterdarlığın oradan  Kardemir Kavşağına giden yol kapatılacak orası yeşil alana katılacak. Ve tarihi Yenişehir Anıtı ile Kent meydanı kademeli olarak birleştirilecek . Bundan sonra tüm resmi etkinlikler de Yenişehir Anıtında yapılacak.

Kent Meydanı beton yığını görüntüsünden çıkartılarak vatandaşların istediği gibi yeşillikler içinde bir alan olacak. Ama tabi önce başlaması lazım…

Siyasiler Hizmetkar,  Aslolan Türk Milleti !

Dünya da bazı gelişmiş ülkeler de o ülkenin milletvekilleriyle, o ülkenin öğretmenleri, polisleri, doktorları, hakimleri vs arasındaki maaşlar çok az farklı, makas çok çok az.

Dünya da birçok gelişmiş ülkede kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekili dokunulmazlığı da yok. Maaşları haricinde ek ödenek, yolluk falan da yok. Hastane – postane- telefon  vs ayrıcalıklı sosyal hakları da yok.

İnternet var, tıklayınca bunların ve daha fazlasının hepsini görebiliyorsunuz. A Partisi, B Partisi değil meselem. Türkiye’de hükümetler, partiler on yıllardır süregelen bu durumu değiştirmeli.

Şimdi diyeceksiniz ki o zaman kim milletvekili olmak ister ? O zaman gerçekten ülkeye hizmet etmek isteyen, idealist, vizyoner hani bizim yerli tabirimizle ‘bir derdi olanlar’, çözümleri olanlar aday olurlar değil mi ?

Makamlar –  mevkiler güç alma, ayrıcalık edinme yerleri değil sonuçta.

Aslolan, ayrıcalıklı olan, üst düzey yaşam koşulları olan, refah içinde olan siyasiler, hükümetler olmamalı… Sonuçta seçen Türk Milleti. Sonuçta  en iyi hizmeti versinler diye seçiyorlar. Aslolan Türk Milleti’nin refahı, yaşam kalitesinin artması, yükselmesi. Yani siyasiler sadece hizmetkar. Biz seçersek varlar, değil mi ?

Kent Meydanı’na Basın Evi

Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal – Niyazi Güneş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve beraberindeki heyet BİRLİK MEDYA ziyaretinde basın için müjde niteliğinde bir bilgi paylaşmışlardı benimle.

Daha önce yorum haber de yazmıştım. Niyazi Güneş, oraya bir BASIN EVİ kuralım, demişti. Karabük’te basın mensuplarını tek çatı altında bir araya getirecek bir Basın Evi’ne ihtiyaç var gerçekten…

Milletvekili Güneş, Basın Evi kurulacağı konusunda bir söz vermişti. Tabi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de bu konuya sıcak bakacağını düşünüyorum. Kent Meydanı projesini Bakanlık yapacak. Sayın Güneş, Bakanlığın projesinin içine BASIN EVİ de eklettirdi mi acaba ?

Hem 2 Milletvekili hem Ak Parti İl Başkanı hem Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu nokta da uyum içinde- birlik içinde Bakanlık projesine Basın Evi’ni koydurtması Karabük Basını için  atılmış gerçek – ciddi ve tarihi bir adım olacaktır.

Sözle basını sevmek değil,  bu icraatla basını sevdiğini gösterenlere basın da müteşekkir olur…

Kent Meydanı projesi çok güzel bir proje. Er ya da geç başlayacak, er ya da geç bitecek. BİTTİĞİNDE HARİKA BİR ORTAMDA TÜM BASININ BİR ARADA OLABİLECEĞİ BASIN EVİ KURULMASI KONUSUNDA VERİLMİŞ BİR SÖZ VAR.

Bu önemli konuyu bana göre her basın mensubu da takip etmeli…

Karabük’te Kartlar Yeniden Karılmalı !

Karabük siyaseti vizyoner, ufku açık, genç nesiller, genç siyasetçiler yetiştirebildi mi ? Yoksa postu kapan, koltuğa oturan dar bir çevre oluşturup adeta  genç nesile karartma mı yaptı ?

Bu Karabük’te siyaseti bir şekilde ele geçirenler, genç nesile destek mi verdiler, yoksa köstek mi oldular ? Karabük’te on yıllardır neden genç nesil –  gelecek kuşak siyasette söz sahibi olamıyor ? Neden aynı 5-10 kişi her seçim  döneminde Karabüklülerin önüne bir şekilde dayatılıyor ?

O 5-10 kişi olmasa  Karabük yok mu ?  Karabük’te siyaset yok mu ? Varsa yoksa 5-10 kişi mi bu Karabük’ün sahibi ?

Karabük’te  1996’dan beri gazetecilik yapıyorum. Kimler geldi, kimler geçti. Karabük hep varoldu, hep de var olacak…

Çok uzatmayayım. SİYASETÇİLER ÇOK İYİ İNSANLAR OLABİLİR, ŞAHSİYETLERİYLE – KİŞİLİKLERİYLE KİMSENİN DERDİ YOK, AMA SİYASETE YENİ YÜZLER KAZANDIRMA ADINA BAŞARILI OLAMADILAR DEĞİL Mİ ?

Karabük’te değişimin, yeniliğin, genç kuşağın aktif rol almasının mimarı olamadılar değil mi ?

NEDEN ACABA ?

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.