Okan KÜÇÜK Yorumluyor 29 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 29 Ağustos 2023

Yayın: 29.08.2023 09:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmasının ardından Karabük Üniversitesi’ndeki yeni yapılanma da Karabüklü isimlerin ön plana çıkması Karabük’te memnuniyetle karşılandı.

Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın KBÜ Rektörü olarak göreve başladıktan sonra idari yapılanmada Prof. Dr. Elif Çepni ve Karabüklü İsmail Rakıp Karaş’a Rektör Yardımcılığı görevini verdiğini önceki bir yorum haberimde yazmıştım

3 REKTÖR YARDIMCISINDAN 2’Sİ KARABÜKLÜ.. VE 3 REKTÖR YARDIMCISI DA   REKTÖR ADAYIYDI BU ARA DA. Bu yönüyle bu görevlendirmeler daha da anlam kazanıyor bence.

Bu açıdan bakıldığında REKTÖR’ÜMÜZÜN  HEM LİYAKATLİ OLDUĞU HEM DE LİYAKATE ÖNEM VERDİĞİ VE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’Nİ DAHA ÜST NOKTALARA GETİRECEĞİNİN BİR İŞARETİ OLARAK yorumluyorum ben.

Liyakate verilen değer ve Karabüklülerin  ön planda yer alması örneği 2 rektör yardımcımızla sınırla değil.

YİNE KARABÜKLÜ DEĞERLİ HOCAMIZ ÖĞR. GÖR. MESUT DOĞAN’IN REKTÖR DANIŞMANI OLMASI VE GENÇ VE BAŞARILI İSİMLERDEN ÖĞR.GÖR. HÜSEYİN KURT’UN REKTÖR DANIŞMANI OLMASI DA KARABÜKLÜLER DE BÜYÜK BİR MEMNUNİYET YARATTI.

Hep söylüyorum Karabük’e hizmet eden, Karabük’e bir çivi dahi çakan her kim ve her nereli olursa olsun Karabüklü olarak kabul edilir ve Karabüklülerin derin saygı ve hürmetine mazhar olurlar.

Tabi, bir de Karabüklü olursa (beni tanıyanların bildiği tatlıya olan aşırı düşkünlüğümden hareketle)  kaymaklı ekmek kadayıfı yani.

KARABÜK ÜNİVERSİTEMİZİN YENİ REKTÖRÜMÜZLE, KARABÜKLÜLERİN DE ETKİN GÖREVLER DE YER ALMASIYLA BİRLİKTE,  ÇITAYI ÇOK DAHA YUKARIYA ÇIKARACAĞINDAN eminim.

Rektörümüz şehir ve üniversite birliği noktasında ve akademik başarıların taçlanması noktasında önemli projelere imza atacak/atacaktır.

Gözbebeğimiz Üniversitemizin başarılarını paylaştığımız nice haberleri ben de bir basın mensubu olarak inşallah kamuoyuyla paylaşmaktan gurur duyacağım tabi ki.

Not: Gazeteci olarak yapıcı eleştiri noktasında eksik gördüğümüz konuları da aktarmaktan geri durmayacağım tabi. Ama çok gerek kalmayacak gibi  görünüyor. Yeni Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Danışmanlarımız, Karabük’e , Üniversitemize bir kez daha hayırlı olsun inşallah…

Kardemir Kurumsal İletişim ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Türkiye’nin ilk yerli ve milli demir yolu tekerlek setini üreten Kardemir, demir yolu sektörü için gerçekleştirdiği ürünleri geliştirmeye devam ederek ülkemizin demir yolu tekerlek seti ihtiyacını da karşılamaya başladı.

İlklerin fabrikası olan Kardemir, TSI belgeli tekerlek setinin ilk sevkiyatı olan 8 adet tekerlek setini, milli yük vagonlarında kullanılmak üzere geçtiğimiz hafta gönderdi.

Her Karabüklü gibi ben de gururla takip ettim ilgili programı.

Program sonrasında  medya sektöründe ve kurumsal iletişim alanında deneyim ve tecrübeli  geçmişiyle öne çıkan KARDEMİR’in kurumsal iletişim stratejilerinin oluşturulması ve hayatiyete geçirilmesi sürecini yöneten Kardemir Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’ı ziyaret ettim.

Göreve geldiğinden beri görevini başarıyla yürüten DEĞERLİ İletişim Müdürü Emrullah Taş’la keyifli sohbetler sonrasında  kısa bir süre önce Kardemir Sosyal İşler Müdürü  görevine bileğinin hakkıyla gelen, uzun yıllardır tanıdığım  değerli  Orçun Tahmaz’a geç kalmış bir hayırlı olsun ziyaretine gittim.

Orcun Tahmaz’ın müdürlüğünün Karabük’teki yansıması çok olumlu. Bir umut doğurdu bu müdürlük.  Kardemir’de liyakat esas olmak üzere, Karabüklülerin de müdür olduğunun görülmesi diğer Kardemir çalışanlarını da kamçılıyor.

Hep söylüyoruz, Karabüklüler liyakat esas olmak üzere nereli olurlarsa olsunlar, Karabük’e hizmet eden, Karabük’e bir çivi çakan herkesi Karabüklü olarak kabul ederler. Ve derin bir saygı ve hürmet gösterirler.

Ama  bu kişilerin içinde liyakat esası temeliyle bir de Karabüklüler olursa, heyecan ve coşku zirve yapar, umutlar kanatlanır…

Onun için kendisinden önce yapılan yanlışları düzelten, düz – dik ve dosdoğru bir çizgide görevini sürdüren, tabi birilerinin  hesabına gelmediği içinde zaman zaman hedef tahtasına oturtulmaya çalışılan, gerçi zerre umurunda olmayıp işine- gücüne- görevine Allah rızası için odaklanan (Bilindiği üzere Kardemir öncesinde bir önceki şirketi olan  Savunma Sanayi ve Teknoloji Odaklı PAVO Grup Şirketlerinin Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörlüğünü yaptığı dönem de  şu an KARDEMİR YKB olan  Prof. Dr. İsmail Demir ile  çalışma hayatının olması da Kardemir’e kurumsal bir artı olarak eklenen)  Kardemir Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’a da tekraren görevi hayırlı olsun…

Karabük’te  saygı – nezaket ve beyefendiliğiyle tanınan, genç, çalışkan ve dinamik bir isim olan, Kardemir’de yıllardır yaptığı görevler de başarılı olan, liyakat temeliyle  Kardemir Sosyal İşler Müdürü olarak , Karabük’te ve Kardemir de yeni bir umut yaratan  Orçun Tahmaz’a da hayırlı/başarılı görevler diliyorum.

Kardemir’imiz büyüyor, güçleniyor.

Kardemir’imiz yepyeni ufuklara da yelken açarak büyümesini sürdürecek kadrolarla ve Yerli Milli Sanayinin mimarlarından biri olan önceki Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Hoca’nın Başkanlığıyla yeni  ve ileri adımlarla çok daha büyüyeceğine inanıyorum.

Kardemir’i ileriye götürecek isimlerin kökeni neresi olursa olsun Karabüklüdürler.

Kaldı ki Kardemir Karabük’te ve Karabüklülerin göz bebeği ama,

Kardemir sadece Karabük ve Karabüklülerin değil. Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli şirketlerinden biri ve hep yükselecek inşallah.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Okuyorum Öğreniyorum” Seferberliği Başladı

Yayın: 17.05.2024 10:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük, 17 Mayıs 2024 – Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un talimatlarıyla başlatılan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında, “Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda hayata geçirildi. Etkinlik çerçevesinde öğrencilere, hayırsever iş adamları tarafından temin edilen kitaplar hediye edilerek il genelinde bir okuma seferberliği başlatıldı.

Vali Mustafa Yavuz ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın da katıldığı etkinlikte, Vali Yavuz derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Vali Yavuz, öğrencilere akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, kitap okumanın önemine değindi ve öğrencilere başarılar diledi.

Vali Yavuz ayrıca, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Vali Yavuz, Valiliğin himayelerinde uygulamaya konulan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

“Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği, Karabük’te eğitim kalitesini yükseltmek ve okuma alışkanlığını artırmak amacıyla düzenlenen bir dizi faaliyet arasında yer alıyor. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik başarılarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. (Karabük Valiliği Bülteni)