Okan KÜÇÜK Yorumluyor 3 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 3 Ağustos 2023

Yayın: 03.08.2023 10:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi yeni Rektörü Prof.Dr. Fatih Kırışık atandı.

Karabük Adalet Yüksek Okulu Müdürü olarak 1 yılı aşkındır Karabük Üniversitesinde görev yapan bir Hocamız olduğunu dünkü yorum haberim de yazmıştım.

Kırşehir kökenli olması  Karabük’te bazı tartışmaları da başlattı.

YENİ  REKTÖRÜN ŞAHSINDAN KAYNAKLI ELEŞTİRİLER DEĞİL BUNLAR ASLINDA. Tamamen Karabük kökenli rektör istenmesi sebebiyle eleştiri yapılıyor.

Bu konu da  YENİ VEKİLLERİMİZİN KONUYU ÇÖZECEKLERİNE İNANAN BAZI KESİMLER HÜSRAN YAŞAMIŞ DURUMDA.

Karabüklülerin 30 yıldır üniversite sınavlarındaki başarısı ortadayken, yetişmiş birçok Karabüklü varken, Karabüklülerin arasından birini Rektör görmek isteyenler tepkili.

CHP’den Tepki Açıklaması

 CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, bir basın açıklaması yaparak Karabük kamuoyunun bu sefer de hüsrana uğradığını ve bu atamadan kimsenin memnun olmadığını ifade etti.

Karabük Üniversitesinin gün geçtikçe kan kaybettiğini ve kamuoyu beklentisi doğrultusunda atama yapılmadığını, söyledi.

Benim anladığım, bazı Ak Partililer mevcut milletvekillerinin Karabüklü bir Rektör atanması için güçlü olduğunu düşündükleri için ve sonuç böyle olunca kırgın ve tepkililer.

CHP ise, kurumsal muhalefet anlayışını dile getirmiş durumda.

CHP’lilerin eleştirilerine;  ‘CHP malum değişim mottosuyla yola çıkıp 12 kez seçim kaybeden liderleriyle yola devam ettiklerinden ve 81 il başkanından bazıları önce değişim olmalı deyip sonradan hep beraber Genel Başkanımıza haksızlık yapılıyor, değişim demek liderin değişmesi değildir anlamına gelen bildiriye ortak imza atarak bazıları ilk fikirlerinden çark ettiler, onlar değişime odaklansınlar.” denilerek   yaptıkları eleştirilerin pek bir kıymeti harbiyesi olmuyor geniş çevreler de anladığım kadarıyla.

Eleştirilerin bir müddet daha devamı gelecektir.

KBÜ YENİ REKTÖRÜNE BİRAZ SÜRE VERMEK , BİRAZ İZLEMEK LAZIM.  Basınla tanışma toplantısı düzenleyecektir mutlaka, biraz sakin ve sabırlı olmak lazım.

Sonuç itibarıyla Cumhurbaşkanımız tarafından atandı.

Basın Neden Gözardı Ediliyor ?

Karabük’te basın ile siyasilerin, basın ile idarecilerin, basın ile müdürlerin vs. arası genel anlamda her zaman iyi olmuştur.

BASININ KAMU GÖREVİ GÖRDÜĞÜ  VE HALKIN DOĞRU BİLGİYE ULAŞMASININ EN ÖNEMLİ ETKENİ olduğunu herkes biliyor değil mi ?

Pandemi döneminden çıkamadı bazı kişi ve kurumlar nedense!

Çünkü pandemi döneminde başladı. Dönemin şartları gereği basın bazı toplantılara davet edilmiyordu. Haberi ilgi kurumlar elektronik posta vb. yollarla basına ulaştırıyordu ve basın olarak biz de haber yapıyorduk.

Ama gelinen süreçte pandemi dönemi geçti ama KARABÜK’TE  HALA BASINI BAZI TOPLANTILARA DAVET ETMEYİP, İLGİLİ TOPLANTININ  HABERİNİ DE ALIN – YAPIN DİYE gönderenler var.

Bazı meslekdaşlarımda madem davet edilmedim gönderilen haberi de yapmaya gerek yok diye düşünüyorlar. Aslına bakarsanız haksız da değiller.

Basın önce birlik olmalı ki, bu konu da çok mesafe alındı aslında. Ortak tepki verme noktasında da eski durumundan daha iyi bir konuma geldi – geliyor… Çözüm BİRLİKTE çünkü…

Sonuç olarak; Basın HER ZAMAN  HERKESE lazım bir kurumdur. BAZILARINA DA BİR GÜN MUTLAKA lazım olur…

Mehmet Çetinkaya’dan Basının Davet Edilmediği Devir Teslim Törenine Tepki.

BRTV YKB Mehmet Çetinkaya, sosyal medya hesabında bir eleştirel yorum yayınladı. İznini aldığım için o yazıyı aşağı da yayınlamayı yararlı görüyorum.

“Basına kapalı devir teslim…

Karabük üniversitemizde, giden rektör, gelen rektöre görevini teslim etti. Devir teslim törenine Karabük Basını’ndan hiç kimse davet edilmedi. Dünyanın her yerinde, ülkelerde devlet başkanlarının, başbakanların, bakanların devir teslimleri o ülkeler için haber niteliğindedir ve basın davet edilir.

İllerde de, Valilerin, Belediye Başkanlarının, Rektörlerin vs. görev devir teslim törenleri o ili ilgilendirir.

BRTV Milli Uydumuz Türksat’tan yayın yapan bir uydu tv kanalıdır. Ülke genelinden Karabük Üniversitesi’de eğitim-öğrenim gören on binlerce öğrenci ailesi çocukları Karabük’te okuyor diye BRTV’yi yakından takip etmektedirler.  Karabük’te Batı Karadeniz Bölgesi’nin tek uydu tv kanalının yetkilisi olarak Karabük’teki bir takım yetkililerin ve KBÜ’nün artık kapalı devre oynamaktan vaz geçmeleri çağrısında bulunuyorum.

Karabük Üniversitesi her Karabüklünün uzun yıllar hayalini kurduğu bir bilim yuvasıdır. Karabük üniversitesi, rahmetli kurucu Rektörümüz Burhanettin Uysal Döneminde Karabük Basını ve Karabük halkı ile üst düzeyde ilişki halindeydi.

Giden rektör maalesef üniversitemizi, hem Karabük halkından hem de Karabük Basınından koparmıştı. Gelen Sayın Rektörümüze, Karabük Üniversitesini lütfen yeniden Karabük halkı ile ve Karabük Basını ile bütünleştirin çağrısı yapıyorum.

Karabük basınına da çağrım şudur,  bu ve benzeri yakışıksız olaylara hep birlikte tepki gösterelim. Karabük basını güçlüdür. Bu ve benzeri kapalı devre oyunları bozacak güçtedir. Karabük’te bir dönem sona ermek ve yeni bir dönem başlamak üzeredir.

Karabük’te artık en üst düzey yöneticiden, milletvekillerimize, üniversite rektörümüze kadar herkes Karabük Basınını yok sayma huyundan vaz geçmelidir. Bu da Karabük Basınının elindedir.

Tepki göstermez ve her önümüze konulan haber diye yaparsak, bunun adı gazetecilik değil, kişilerin ve kurumların halkla ilişkiler çalışmalarına destek olur. Bugün devir teslim törenine Karabük Basını kesinlikle davet edilmeliydi.

Biz BRTV olarak davet edilmediğimiz devir teslim törenini haber yapmıyoruz. Amacımız, yeni Rektörümüze uzun yıllardır üniversitemizin Karabük kamuoyuna ve Karabük Basınına kapılı olduğu mesajını vermek ve yeni dönemde Karabük halkı ile barışık, Karabük Basınını görmezden gelen tavırlardan vaz geçilmesini sağlamaktır. Bu duygularla, yeni Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık’a yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Refik Hoca ve Akademik Başarılar.

Refik Hoca dönem dönem çok eleştiri aldı. Ama önemli başarılara da imza attı.

Karabükle bütünleşme konusunda eksik kaldı  ama akademik kariyer olarak önemli çalışmalara imza attı.
Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’ni dünyanın en prestijli, en iyi Üniversiteleri arasına sokmayı başardı mı, başardı.

Genç üniversiteler dünya sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 1. sırada, Asya Üniversiteleri sıralamasında ve  Dünya Etki Sıralamasında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada mı KBÜ, evet.

Yüksek Lise değil de aranılan emsallerinin içinde öne çıkan, parlayan bir üniversite yaptı mı, yaptı.

Öğrenci sayısı azaltılıyor diye ortalığı ayağa kaldıranlar olmuştu bir dönem. Azaltıldı mı , hayır…

Mezunları en hızlı iş bulabilen  ilk 30 Devlet Üniversitesi arasında olan bir üniversite mi, evet.

Karabük Üniversitesi; yabancı dilde öncü,  uluslararası standartlarda kalite,  yabancı dilde en prestijli  akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi mi, evet.

Karabük’ün lokomotif bir kurumu haline geldi mi, evet.

Karabük’te kimilerince beğenilmese de Karabük dışında saygınlığı olan, çalışmaları beğeniyle takip edilen bir üniversite mi, evet.

Karabük Üniversitesi; yabancı dilde öncü,  uluslararası standartlarda kalite,  yabancı dilde en prestijli  akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi.

10 bin metrekarelik alanda  4 bin fotovoltaik güneş enerji paneli ile 1 MW’e gücünde elektrik üretimi yapan yani kendi  elektriğini kendi kurdukları güneş paneli ile kendisinin ürettiği bir üniversite.

2021 Teknofest’e  117 takım katılımı sağlayan,  katılan öğrenci sayısıyla  207 üniversite arasında 18. sırada, her yıl teknoloji yarışmalarına  en fazla katılım sağlayan üniversiteler arasında olan bir üniversite.

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 1000’de gelişmekte olan ülkelerdeki en iyi üniversiteler sıralamasında da 301-350 bandında, Mühendislik alanında Dünyanın En İyi 1000 Üniversitesi arasında olan bir üniversite.

93 farklı ülkeden 11 Bin uluslararası öğrenci ile çok kültürlü ortamda  kaliteli eğitim veren bir üniversite.

50 Bin küsur öğrencisiyle Karabük’ün bacasız fabrikası olmuş, Karabük ekonomisinin kopmaz bir parçası olmuş hatta nüfusun önemli bir yüzdesini oluşturan durumda bir Üniversite.

Bunları ardında bırakıp gitti Refik Hoca. Refik Polat gitti ama Karabük Üniversitesi her daim burada olacak.

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Aileler, Safranbolu’yu Gezdi

Yayın: 17.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bugün düzenlenen 35’inci dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni, duygusal anlara sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki aileler, evlatlarının başarılarına tanık olmak için Safranbolu’ya geldi. Tören sırasında gözlerdeki gurur ve mutluluğu görmek mümkündü.

Safranbolu esnafı da bu özel günde kalabalık aileleri coşkuyla karşıladı. Esnaflar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ailelerin ve çiçeği burnunda uzmanların, çarşıya getirdikleri hareketliliğine ve canlılığına tanık oldu.

Bu anlamlı tören, hem ailelerin hem de Safranbolu esnafının yüzlerini güldürdü.

Tarihi çarşıda hasret gideren aileler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)