Okan Küçük Yorumluyor 3 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor 3 Şubat 2023

Yayın: 03.02.2023 10:20
Paylaş:
A+ A-

3 Nisan Sanayi Günü İmza Kampanyası

Karabük’te genel olarak  bir etkisizlik – bir tepkisizlik – bir vurdumduymazlık – bir bananecilik – bir umursamazlık var mı ? Ya da yok mu diyeyim

3 Nisan 1937’ de  Türkiye’nin ilk ağır  sanayi adımının – atılımının Türkiye genelinde sanayi günü olarak kutlanması yönünde  haklı bir tavır geliştirildi. Bu gerekli- olumlu hatta geç kalınmış tavrın hayatiyete geçmesine katkı da vermek adına KARABÜK TSO ŞEHRİN EN MERKEZİ YERİNDE YENİ BİNALARININ ÖNÜNDE BİR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI. Gelinen süreçte o çadır kaldırıldı.

Karabük merkezindeki imza kampanyasına binlerin değil on binlerin katılması lazım- lazımdı, ya da ben öyle bekliyordum. 40 Bin – 50 Bin imza çok değildi bence.

Şu an bilemiyoruz kaç bin imza toplandığını ama tahminim 5 bin – 6 bin gibi rakamlar. Önceki yorum haberimde yazmıştım. Karabük TSO Başkanı Çapraz, rakamları açıklamalı.  Önümüzdeki günler de TSO Başkanı  kaç bin imza toplandığını kamuoyuna açıklayacaktır zaten.

Bakalım kaç bin imza toplanmış. Vatandaşından –  yöneticilerine kadar gerekli ilgi – alaka görmüş mü imza o imza kampanyası ?  Rakamlar açıklansın yazarım yine.

Karabükspor Bitmeyen Dava…

Yine sorayım. Karabük’te genel olarak  bir etkisizlik – bir tepkisizlik – bir vurdumduymazlık – bir bananecilik – bir umursamazlık var mı ? Ya da yok mu diyeyim…

Karabükspor batmış-bitmiş- yok edilmiş….Karabükspor’da 200 milyon TL’lik borcun nasıl oluştuğu, bu borcu oluşturanların kimler olduğu, bu paranın kimlerin cebine girdiği, FUTBOLCU ARAŞTIRMA GİDERLERİ DİYE 11 MİLYON KÜSUR TL’NİN NERELERE HARCANDIĞI, BELGESİZ GİDER KAYITLARI, İŞ AKDİ FESHEDİLMESİNE RAĞMEN KARABÜKSPOR KAŞESİNİ YANINDA GÖTÜREN İŞBİLİRLER, SİMSARLAR, TIR TIR PEYNİRLER, BİNLERCE SODALAR, KARABÜK’Ü YIKAMAYA YETECEK ŞAMPUANLAR daha neler, neler….

ATTIĞI İMZALARI HATIRLAMAYANLAR OLDU. İŞ AKDİ FESHEDİLMESİNE RAĞMEN , HERHANGİ BİR İMZAİ YETKİSİ OLMAMASINA RAĞMEN KARABÜKSPOR KAŞESİNİ YANINDA GÖTÜRENLER OLDU. EVİNİ – BÜROSUNU KARABÜKSPOR’A KİRALAYANLAR OLDU. Daha neler, neler…

Oldu da ne oldu ? Yıllar sonra şimdilik hiçbir şey de olmadı…

Peki, olmadı da ne oldu ? Karabük’ün siyasetçileri- parti başkanları- belediye başkanları- sendikaları- 726 küsur STÖ’sü vs… Karabükspor’un bir tane duruşmasına geldi mi – katıldı mı ? Bu yönde bir kamuoyu oluşturuldu mu ?

Karabük ruhu olmayınca tuz ruhu içerek maalesef hayatına son veren, kanser olup hayata veda eden- edenler oldu ama…

Ölen öldü kalan sağlar bizimdir, mantığıyla devam ederse olan olur, olmayan da olmaz değil mi ?

Olanın olmaması için olmayanın olması lazım, değil mi ?  Bakalım bugüne kadar olmayan  başta yöneticiler ve yetkililer- başkanlar- stöler bir duruşmaya  yönetimleriyle gelecekler mi  bundan sonra. Adliye önünde binler açıklama yapacak mı bundan sonra ?

Yorum yok….

Karabük Eşrafı Nerede ?

Bir daha sorayım. Karabük’te genel olarak  bir etkisizlik – bir tepkisizlik – bir vurdumduymazlık – bir bananecilik – bir umursamazlık var mı ? Ya da yok mu diyeyim

Karabük’te ortak akıl, eşraf kültürü var mı ? Karabük’ün değerlerine saldırı olursa, olmaz. Sırf Karabüklü diye , Karabük’e iş ve hizmet üretenler kötülenirse, olmaz.

KARABÜK’E SÖZDE DEĞİL ÖZDE YATIRIM YAPANLARA, KATMA DEĞER ÜRETENLERE, HAYIR –HASENAT YAPANLARA, KARABÜK’TE ESERLERİ OLANLARA  AMİYANE TABİRLE SALDIRILIRSA OLMAZ…

KARABÜK’TE EŞRAF KÜLTÜRÜ YENİDEN OLUŞTURULMALI. Karabük’ün geleceğinde stratejik yol ve yön çiziminde siyaset üstü Abileri- Amcaları olmalı bu kentin.

Karabük’e siyaset dışı Abilik yapacak kaç kişi var ? Ama yok değil sınırlı sayı da birkaç kişi  var. O zaman onların oluşturacağı bir kurulla, eşraf kültürünün yeniden oluşturulması lazım.

Karabük’te eşraf kültürünün yeniden oluşturulması için acilen bir çalışma yapılması şart.  Karabük’ün partiler üstü – siyaset dışı Eşraf kültürünü harekete geçirmek , Karabük’ün geleceği açısından şart…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Çaykara ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Çaykara Hükümet Konağı gerçekleştirilen ilk törende, Atatürk büstüne Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına ait çelenkler sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Taşkıran Eğitim Kurumları toplantı salonunda düzenlenen programda, öğrenciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.