Okan KÜÇÜK Yorumluyor 9 Ağustos 2023

Okan KÜÇÜK Yorumluyor 9 Ağustos 2023

Yayın: 09.08.2023 10:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük BelediyeBaşkanlığı’nın 2024 Mart’ta yapılacak seçimleri için kulisler yavaş yavaş ısınmaya başladı bile.

Geçen bir yorum haber yaparak ‘Rafet Vergili 4. Dönem İçin Kolları Sıvadı.’ Demiştim.

O haber de  Başkan Vergili’nin ilk döneminde ayda bir basınla bir araya gelerek değerlendirme toplantıları yaptığını sonraki dönemlerinde ise  basından sadece bir iki isimle yola devam ettiğini bazı basın mensuplarının bu durumu ilk anda yadırgadığını ama sonradan umursamadığını ifade ederek ardından geçen hafta gelen tüm basına yemekli davet ile  ilk döneme geçiş yapıldığını ve bazı basın mensuplarının bu durumu Başkan Vergili’nin yeniden aday olduğunun açık bir göstergesi olduğunu düşündüklerini yazmıştım.

Başkan Vergili 4. Dönem aday olduğu gözleniyor , bakalım kendi rekorunu mu kıracak yoksa Karabük yeni bir döneme mi girecek, demiştim.

İşte ondan sonra  karşılaştığım bazı siyasiler bazı eleştirileri dile getirdiler.

Peşinen söyleyim öncelikle ‘Karabük yeni bir döneme girecek.’ diyorlar.

Karabük Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile yeni milletvekilleri seçti. Bu 2 isim de daha önce Milletvekili değillerdi. Taze kanlarla, yeni heyecan oluşturacak isimleri seçti Karabüklüler, diyorlar.

Cevdet Akay’da ilk kez milletvekili oldu diye hatırlattım. Tabi o görüştüklerim Ak Parti çizgisindeki kişiler olduklarından konuya Ak Parti açısından  bakıyorlar.

Karabük Belediyesi Değişecek Söylemleri

‘Bugün Karabük idari- siyasi- bürokratik kadrolarıyla baştan sona değişiyor. Bu değişim 3 dönemdir Başkan olan ve artık heyecanı kalmamış, dediğim dedikçi zihniyeti de değiştirir.

Karabük Belediyesi’ne de taze kan, iyi ve yeni isimler lazım.’ Diyorlar.

Geçen bir gelin arabasının resmini paylaşmıştın ‘ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN YOL ÇALIŞMASI GİBİ AŞKIMIZ HİÇ BİTMESİN.’ Yazıyordu.

Artık gelin arabalarına  yazı olmuş Belediyenin durumu.

Kendileri baktığında ne görüyorlar bilmiyoruz ama VATANDAŞLAR BAKTIĞINDA KARABÜK’ÜN DURUMU HİÇ PARLAK DEĞİL, diyorlar.

Bir yorum haberi mi hatırlatıyorlar. 60 Yeni  sarı otobüsü hizmete  sundu Belediye demiştim. 60 SARI OTOBÜS HİZMETTE DİYE YAZIYORSUN GÜZEL DE, 2 YILI AŞKINDIR HALK OTOBÜSLERİNİN OLMADIĞI MAHALLELERİ, MAHALLELİLERİN SIKINTILARINI da hatırlatmalısın, diyorlar.

‘BİR BELEDİYENİN ASLİ İŞİ YOL – SU VE ŞEHİR İÇİ ULAŞIM YANİ HALK OTOBÜSLERİDİR.

YOL KONUSUNDA GELİN ARABASINDAKİ YAZI ORTA DA .

SU KONUSUNDA  DAMACAN SUYA DEVAM EDİYOR İMKANI OLANLAR.

HALK OTOBÜSÜNE GELİNCE 2 YILI AŞKINDIR HALK OTOBÜSÜNÜ ÇALIŞTIRAMAYAN, ÖZEL HATLARI İŞLETENLERLE KAVGA YAPARAK BİRÇOK MAHALLEYİ 2 YILI AŞKINDIR HATSIZ BIRAKAN BİR BAŞKAN  BAŞARILI  OLABİLİR Mİ ?’  diyorlar.

Ve; ‘KARABÜK BELEDİYESİ HEYECANINI YİTİRMEMİŞ, METAL YORGUNLUĞU OLMAYAN,  YENİ VE DİNAMİK BİR İSİMLE YOLA DEVAM EDECEKTİR. DEĞİŞİM 2024’TE OLACAK.’ diyorlar.

Raflarda kalan animasyonlardan, hayata geçirilememiş vaat edilen projelerden vesaire birçok konuda eleştiri getiriyorlar.

Onları da sonraki yorum haberlerim de yazarım…

5000 Evler Hastanesinin Kadro İşini Vekillerimiz Çözecektir.

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH)  Ek Binası olarak yapılan 5000 Evler Hastanesinin,  halkın en iyi şekilde yararlanacağı ve en kullanışlı olacak şekilde (fiziki şartlara uygun olarak) hizmete girmek için gün saydığını,

2023 Ekim’de hizmete girmesinin beklendiğini önceki yorum haberim de yazmıştım.

O hastane açıldığında 5000 Evler’de oturanların sorunları önemli ölçü de çözülmüş olacak.

Tabi KEŞKE 2 YIL DAHA BEKLESEYDİK DE O HASTANE 5000 EVLER’DE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ALANA TAM KAPSAMLI , SIFIRDAN YAPILSAYDI DA KARABÜK’ÜN DEVLET HASTANESİ SORUNU ORTADAN KALKMIŞ OLSAYDI.

Neyse…

Sağlık Bakanlığı kadroları o ilin nüfusuna göre veriyormuş.  O hastane hizmete girdiğinde  Şirinevler’deki hastaneden kadronun kaydırılması gerekecek o zaman. O da farklı sorunlara yol açabilir.

Mevcut Milletvekillerimizin  o hastane açıldığında  Bakanlıktan ek kadrolar alabilmesi lazım ya da en azından Karabük’ün kadrolarının tam olarak dolu hale getirilmelerini sağlamaları lazım.

Bu konular da vekillerimizin bu işi çözeceği düşünülüyor zaten.

Bayır Mahalle Prefabrik Bina Ne Olacak ?

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nin (KEAH) Bayır Mahalle’deki prefabik binasında durumlar hiç iyi değil.

Yani bir KERE BİNANIN FİZİKİ ŞARTLARI 2023 ŞARTLARINA UYGUN DEĞİL.

İnsani bir hizmet alınması her şeyden önce fiziki şartlar anlamında müsait değil.

Orası şu an tedavi hizmeti  veriyor mu, vermiyor mu bilmiyorum. Fizik Tedavi ve Psikiyatri hizmeti var herhalde onun dışında bir tedavi hizmeti yok, bildiğim kadarıyla.

Beşbinevler’deki KEAH Hizmet Binası açılınca prefabrik binadaki Fizik Tedavi ve Psikiyatri servisleri  bu yeni binaya taşınacak.

Peki ondan sonra bu binanın akıbeti ne olacak?

Oranın üst tarafında otopark olarak kullanılan genişçe bir alanı da var.

Orası bir an önce gözden geçirilmeli.

Önceler de Ağız ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak,  (Ağız Diş Hastanesiyle afiliye zaten) kullanılacağı gibi bir durum vardı. Ama bina yıkılmadığı KBÜ’ne devredilmediği için o kalmıştı.

Ya da  Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi Ve 112 İstasyonu gibi bir sağlık merkezi yapılarak halkın daha nitelikli bir şekilde yararlanması da sağlanabilir.

Bakalım başka hangi fikirler ortaya atılacak ve nasıl bir karar verilecek ?

Muhtemelen siyasiler halkın nabzını tutacak ve ona göre bir sonuca varacaktır…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.