Okan Küçük Yorumluyor 9 Şubat 2024

Okan Küçük Yorumluyor 9 Şubat 2024

Yayın: 09.02.2024 00:30 |Güncelleme: 08.02.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

CEVDET AKAY’IN TBMM Karnesi Çok Parlak

 

CHP Karabük Milletvekili TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunan Cevdet Akay; 2023 yılı TBMM çalışmalarıyla adeta fark yarattı.

TBMM’de üst düzey bir performans gösterdi. Yerel – ulusal konular da muhalefet vekilliği görevini layıkıyla icra etti.

 

İşçisi- emeklisi – memuru –asgari ücretlisinin  sorun  ve taleplerinden tutun, kurban fiyatları, Özel İletişim Vergisi, İmar Affı ve TÜRKİYE TEK YÜREK KAMPANYASI’ndan toplanan paralarla  ilgili yaptığı açıklamalar, AFAD ve sel ve bütçe üzerine yaptığı açıklamalar… Karabüklü Sanayicilerin Sorunları- Eskipazar OSB’nin Yapımı, Yenice ve Eflani İlçelerinin OSB Taleplerinin Karşılanması İçin Bütçe Talep Etmesi, Karabük’ün Tarımsal Talepleri İçin Kaynak Talebinde Bulunması,

150 Yataklı Devlet Hastanesinin ne zaman inşa edileceğini gündeme getirmesi, Eskipazar’da Var Olan Hastanenin Yok Olduğundan tutun,  Yenice’ye kazandırılmasını talep ettiği   Toplum Sağlığı Merkezi…

Çiftçilerin 5 Bin Liralık İkramiyeden Yararlanamaması  konusu, Taşeron Sistemi, Kooperatiflerin ve Orman Köylülerin Gelirlerini Baltalaması konusu, Merkez Bankası Başkanını BANKACILIK KRİZİ konusunda uyarması, Yanlış hayvancılık politikaları sonucu Türkiye’de hayvan varlığı azalıp et fiyatların  çok yükseldiğini dillendirmesi, İşsizlik sigortasının patronlara teşvik fonuna döndüğünü ifade etmesi,

Filyos Limanı ile Karabük’ün Bağlantısı Duble Yol ile Sağlanması talebi, Karabük’ün 2.980 KM’lik Yol Ağının 1.639 KM’si Stabilize Yol, olmasının  kabul edilemez olduğunu belirtmesi, Şeker Kanyonu’nun Yolunun Yapımı İçin Bütçe Gereksinimi  talebi…

*

TÜRKİYE’NİN YOKLUK VE YOKSULLUK RAPORU

*

Milletvekili Cevdet Akay, ‘Türkiye’nin Yokluk ve Yoksulluk Raporu’ ismiyle yayımladığı rapor da;

‘Başta tarım olmak üzere, ülkeye katma değer sağlayan sektörlere vurulan darbelerden, üretimi besleyen üreticilerin haklarının ve fonlarının kısıtlanması, krediye ulaşımda  çıkarılan türlü engeller, ekonominin dışa biraz daha bağımlı olmasına yol açtığını,

Her alanda ithalatın desteklenmesi ile ülkede kapanması yıllar alacak dış ticaret açığı oluşturduğunu, Enflasyon’un  “ hiper” denilecek sınırlara dayandığını,İktidarın yandaş-rant politikası gelir dağılımındaki adaletsizliği köpürtmekte olduğunu, Vergi dağılımındaki adaletsizlik ve ek vergi hukuksuzluğu ile kamuda nereye harcandığı belirsiz milyarlarca lira, halkı daha da yoksullaştırmaya yönelik bir politika yürütüldüğünü,

KONTROLSÜZ SIĞINMACI kabul eden ve denetimsiz sınırlarımız, açık kapı politikasıyla ulusal güvenliğimizi tehlikeye atacak şekilde yabancı uyruklu kaçak girişine iktidarın  göz yumarak ülkenin demografik yapısını bozduğunu,

Nüfusun 100 milyon sınırına dayandığını,  iktidarın , Anayasaya aykırılık teşkil eden, yabancıya orantısız konut satışıyla da yetinmeyerek,  dört yıldır dolar karşılığı T.C vatandaşlığı vermekte olduğunu,

Dünyada kırmızı bültenle aranan bazı  suç şebekesi liderlerinin, terörist savaşçıları ile ajanların Türkiye’ de ve T.C vatandaşlığına sahip olduğunu,

Gelişmekte olan ülkeler dış borç tablosunda ise Türkiye ilk sırada yer aldığını…” yazmıştı ve yayımlamıştı.

O rapor da daha çok konular var…

*

YEREL – ULUSAL BİRÇOK MECRA DA YER ALIYOR AKAY’IN AÇIKLAMALARI

*

Her bir konuşmasını, talebini, ilgili BAKAN’a vs. iletti. YEREL – ULUSAL  GAZETE ,TELEVİYON KANALI, HABER BÜLTENLERİ   dahil bir çok mecra da yer aldı.

Örneğin daha dün , UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ,  yerli ve yabancı turistlerin yılın üç yüz altmış beş günü ziyaret ettikleri bir turizm şehri olan, 60 binin üzerinde vatandaşın yaşadığı Safranbolu’ya Acil Olarak Kardiyoloji Doktoru Ataması Yapın diyerek Sağlık Bakanına çağrı yaptı.

Akay: Karabük Yatırım Programında Yok Sayıldıİktidar 2024 Yılında Karabük’e Yatırım Yapmayacak, dedi.

Karabük ili için önceki yıllarda tamamlanmayan 4 proje yer alırken, yeni hiçbir proje yer verilmediğini söyleyerek, Karabüklü Hemşehrilerimiz İktidara Desteğini Verdi Fakat Oylarının Karşılığını Alamadı,

İktidar ilimizi yok saydığı gibi, demir çeliğin başkenti Karabük’ümüze adeta üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Bunu 2024 Yılı Yatırım Programında da net bir şekilde görmekteyiz. İktidar partisine rekor oylarla destek veren Karabüklü hemşehrilerimiz iktidardan gerekli yatırımları alamamaktadır, dedi.

*

DOĞRU MUHALEFET HER ZAMAN İKTİDARIN ELİNİ GÜÇLENDİRİR.

*

Bakın bu yazı uzun gelebilir ama daha birçok konuyu gündeme getirdi Sayın Vekil TBMM’de.

Yüksek performans sergilediği ve muhalefet görevini layıkıyla yerine getirdi ve buna da hız kesmeden devam ediyor.

Hep söylüyorum, demokrasilerde muhalefet milletvekilinin görevi iktidarı denetlemektir.

Doğru ve yerinde yapılan muhalefet, iktidarın elini güçlendirir, eksikliklerini görmesini sağlar.

Bu anlamda doğru bir şekilde yapılan her muhalefet iktidarın işine yarar aslında.

Şimdi Karabük özelinde yapılan muhalefet, Karabük’teki iktidar milletvekillerinin elini de güçlendirmiş olur, sorunların hızlı çözümüne katkı da sunmuş olur.

Sonuç olarak;  CHP Karabük Milletvekilinin TBMM performansı çok iyi – çok yüksek ve hız kesmeden de devam ediyor…

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız:

https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) Başkanı ve Güven Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cesur, endokrin bozucu kimyasallarla ilgili uyarılarda bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, TEMD ile Güven Hastanesi, Avrupa Hormon Günü kapsamında “Hormon Sağlığınızı Tehdit Eden Gizli Zararlılar: Endokrin Bozucu Kimyasallar” başlıklı panel düzenledi.

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Cesur, başta plastik olmak üzere doğada bulunan birçok faktörün endokrin bozucu olduğunu ve vücutta problemler meydana getirdiğini kaydetti.

Avrupa Hormon Gününün dört temel konusundan birinin endokrin bozucu kimyasallar olduğu bilgisini veren Cesur, bu sebeple panel konularını endokrin bozucu kimyasallar olarak belirlediklerini ifade etti.

Günlük hayatta hemen hemen her alanda endokrin bozucu kimyasallarla karşılaşıldığını aktaran Cesur, “Plastikler, pestisitler, evde kullanılan yanmayı engelleyici teflon gibi koruyucu malzemeler, bazı bakım ürünleri gibi çok sayıda endokrin bozucu kimyasallar günlük hayatımıza girdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Endokrin bozucu kimyasalların insan vücudunda hormonal aksta problemler meydana getirdiğini ifade eden Cesur, hormon sağlığı için şu önerilerde bulundu:

“Fiziksel aktiviteler yapın. Sağlıklı beslenin. Yeterince uyuyun. D vitamini alımını sağlayın. Yoğurt, badem, fasulye ve koyu yapraklı yeşillikler kemiklerinizi ve dişlerinizi korumaya yardımcı olacaktır. Plastik ambalajlardan kaçının. Plastik kaplar ve şişeler yerine cam veya paslanmaz çelik kaplar kullanın. Şişe suyu yerine musluk suyu için ve asla mikrodalgada plastik kullanmayın. İç mekanlarda hava kalitesini iyileştirin. Bakım ürünlerinizi ve kozmetiklerinizi akıllıca seçin.”

Doğru bir teşhis almanın önemine işaret eden Cesur, açıklanamayan kilo alımı veya kilo kaybı, soğuğa karşı hassasiyet, iştah değişiklikleri, kırılgan saç ve tırnaklar, yorgunluk, kuru ve pul pul dökülen cilt, depresyon, aşırı susama, erken veya geç ergenlik belirtileri, yetişkinlere özgü libido kaybı, düzensiz adet döngüleri, kısırlık gibi belirtilerden herhangi birinin yaşanması durumunda doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

– “Başlıca endokrin bozucu kimyasal, plastiktir”

TEMD Endokrin Bozucular Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İlhan Yetkin de, bugüne kadar 600'e yakın endokrin bozucu tespit edildiğini kaydetti.

Endokrin bozucuların son 30 yılda oldukça geniş bir alan yayıldığını dikkati çeken Yetkin, şu açıklamalarda bulundu:

“Günlük hayatta temas ettiğimiz birçok şeyde endokrin bozucu kimyasal mevcut. Hem denizlerimizde hem topraklarımızda çok miktarda var. Bu plastiklerin birçoğu topraktan bitkilere geçiyor ve bizler de o plastikleri tüketiyoruz. Plastik dışında günlük hayatımızdaki yabani bitkileri öldürmek için kullanılan maddeler, bazı makyaj malzemeleri, her gün mutfaklarımızda kullandığımız yanmaz yapışmaz özellikli teflonların bir kısmı, boyalar gibi pek çok endokrin bozucu var. İnsülin direncinin ortaya çıkmasında da maalesef endokrin bozucu madde dediğimiz maddeler etkili. Diş macunları da endokrin bozucu. Mutlaka dişlerimizi fırçalayacağız ama en az altı defa çalkalayacağız. Altı defa çalkalandığında bile diş macunu partiküllerinin kaldığının söyleyebiliriz.”