Okan Küçük Yorumluyor …

Okan Küçük Yorumluyor …

Yayın: 07.03.2023 23:32
Paylaş:
A+ A-

Allah’tan Yağmur Az Yağdı.

Kardemir Kavşağı kesintisiz ulaşım diye başlayan yol çalışmalarında , tam da Kardemir Kavşağının olduğu , tam da daha önce ‘Pınar’ tabelasının konulup kaldırıldığı alanı da içine alan Karayollarının çalışmasını üstlendiği çalışma da   geniş bir su birikintisi oluştu. Su birikintisi demek az gelir tabi. Küçük göletler tabiri daha doğru olur.

Allah’tan yağmur az yağdı. Demek güçlü bir yağmurda gerçekten o alan kullanılamaz hale gelecek.

Ya iyi de  milyonlarca paranın harcandığı bu çalışma da  drenaj – menfez yok mu? Varsa neden işe yaramadı yerel tabirle cıggadacuk yağışta ?

Karayollarını, siyasi iktidarın – yetkililerin acilen uyarması şart. Nasıl bir çalışmaki az bir yağmurda gerçekten küçük göletler oluştu ? Bu konu sonuçta en başta iktidar partisine zarar verir. Bunun önleminin kısa sürede alınıp bir açıklamayla kamuoyuna duyurulması lazım…

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “DÜNYA ÜZERİNDE EN PRESTİJLİ, EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA.. GENÇ ÜNİVERSİTELER DÜNYA SIRALAMASINDA DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 1. SIRADA…
Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’ni akademik çalışmalarda gösterdiği performansla, kurduğu sistemle ve ekibiyle dünyanın en prestijli, en iyi Üniversiteleri arasına sokmayı başardı mı, başardı.

Genç üniversiteler dünya sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 1. sırada, Asya Üniversiteleri sıralamasında ve  Dünya Etki Sıralamasında Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada mı KBÜ, evet.

Yüksek Lise değil de aranılan emsallerinin içinde öne çıkan, parlayan bir üniversite yaptı mı, yaptı.

Öğrenci sayısı azaltılıyor diye ortalığı ayağa kaldıranlar olmuştu bir dönem. Azaltıldı mı , hayır…

Mezunları en hızlı iş bulabilen  ilk 30 Devlet Üniversitesi arasında olan bir üniversite mi, evet.

Karabük Üniversitesi; yabancı dilde öncü,  uluslararası standartlarda kalite,  yabancı dilde en prestijli  akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi mi, evet.

Karabük’ün lokomotif bir kurumu haline geldi mi, evet.

Karabük’te kimilerince beğenilmese de Karabük dışında saygınlığı olan, çalışmaları beğeniyle takip edilen bir üniversite mi, evet.

Bunlar kimin döneminde oldu ? Bunlar olurken Rektör kimdi ?

Prof. Dr. Refik Polat olmasın , sakın. Birilerine göre olmasın da  gerçekte oldu değil mi, kocaman EVET…

Karabük – Kardemir- Konut Sorunu ve Endüstri Meslek Lisesi.

Dünkü yorum haber de Karabük’te konut sorunu ve belki 10 yıl önce Kardemir’in Yenişehir Pazar Pazarının kurulduğu alanın olduğu üst caddeye Kardemir işçisi ve Karabüklülere arz edilmek üzere Toplu Konut yapımı i düşüncesini hatırlattım.

Tabi Yenişehir’in Karabüklülerin gözünde ayrı bir yeri var. Ve o proje o dönem engellenmişti.

İYİ DE KARABÜK ŞEHİR MERKEZİNE SIKIŞMIŞ VAZİYETTE 2 MERKEZİ SOKAKTAN İBARET. GENİŞLEYEMEDİ AÇILMADI BİR TÜRLÜ. İKİ CADDEYE SIKIŞTI KALDI. Madem genişleyemiyor ve konut sorunu var. Kardemir yeniden konut yapımını yukarı da ifade ettiğim alan için düşünür mü ?

Endüstri Meslek Lisesi Binasına Güçlendirme Yapılacaktı

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Endüstri Meslek Lisesi)  binasına güçlendirme kararı çıkmıştı. Yani aslında çürük bina. Güçlendirme demek çürük demek bir yer de. Allah korusun olası bir deprem de yıkılır gider demek bir anlamda.

Bin 500 öğrencisi 130 küsur Öğretmen ve İdarecisi olan çok önemli bir okul… Kardemir Kavşak Projesi kapsamında okulun atölye binalarının olduğu kısmın yıkılması planlanıyordu. Sonradan kaldı ama sonradan Kardemir Kavşağı Projesi değişti zaten.

Hatta o yıkılan atölyeler Kardemir tarafından yaptırılacaktı. Sonuç olarak o lisenin yeri  bugün uygun değil. Madem güçlendirmeye de  paralar harcanacak .Yıkılsın, yerine daha butik bir meslek lisesi yapsın.

Yenişehir Pazar Pazarının olduğu alana Kardemir  meslek lisesi yaparsa  zaten vergiden düşüyor.

Böylece çok eski bina, riskli bina sorunu da ortadan kalkmış olur. Daha kaliteli bir eğitim ve daha çağdaş- modern  bir  atölyeye de sahip olur.  Kardemir sağolsun İmam Hatip Lisesi yaptı, Allah razı olsun. Bir de Endüstri Meslek Lisesi yapabilir.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

5 kişi görüş bildirdi

  1. kalite

    en üst düzey kuraklık riskinin yaşandığı bu günlerde “Allah’tan yağmur az yağdı” başlığı atabilmek de bir gazetecilik başarısı olsa gerek.

  2. Vatandaş

    Karabük şehir merkezinden geçen karayolunu Karabük belediyesi devir alıp, Karayoluna mevcut hazır olan çevre yolu planı doğrultusunda güzergah göstererek hizmetini ve diğer illere bağlantılarını buradan yapmasını için anlaşma sağlamalıdır. Böylelikle trafik rahatlar, hava kirliliği (egzoz)ektisi azaltılır, ayrıca belediye ve ilimiz her iki yolu bedelsiz yapmış olur. Belediyede kavşaktaki ki karmaşıklığı devir aldıktan sonra rahatça giderir.

  3. Okullar Kentsel Dönüşüm

    Okullar kamu binası devlet risk almaz Bu deprem nedeniyle Karabük fay hattı ve öncelikli alan olduğu için ilimizde okullar kamu binaları yenilenir. Bu fırsatı değerlendirmeli yöneticiler karar mercileri mahalleler ve köy evleri bir an önce depreme dayanıklı olarak dönüştürülmeli. Yoksa binlerce ölümlerin sorumluluğunu vermezler. Bilinçli olarak geciktirilmesi, maliyet vs gerekçeler bile olsa…Endüstri meslek lisesi önündeki kavşak da yaya geçitleri yok öğrenciler vatandaş çok sıkıntılı. Tek şerite ve yaya geçidi tabela ve çizgisi acil yapılmalı. birde valilik konağı geçiş yeri tek şeride çevrilmeli… Çok sıkıntılı, sorunlu Karabük’te yapılan yeni her şey de arkadaş… Ne biçim karanlık yer…

  4. Bilinçli Şaibeli İşler

    Karabük’te bir çokyapılan veya yapılacak olan proje sıkıntı gecikmeli sorunlu oluyor. Yapılsa da hatalı eksik düzensiz oluyor.Millet bahçesi, Kavşak, binalar kentsel dönüşümler, vs vs. Bunlar siyasi amaçlı sonuç odaklı etki oluşturması içinde olabilir. Bu projeler an ve an takip edilmeli, aksaklıklar sıkıntılar tek tek çıkarılıp analiz edilmeli gereceler tartışılmalı, bilimsel ve akılcı sentezler ile müdahale edilmeli. Vatandaş bunu hissediyor analiz edebiliyor. Çok ta ayrıntıya gerek yok.

  5. Karabük'lü

    Karayollarının yaptığı kavşak projesi tam bir ucube proje olmuş. Eskisinden daha kötü olduğunu düşünüyorum. Ankara’dan veya Öğlebeli Sanayi sitesi ve mahalleden şehir merkezine gelmek için kavşağa giriyorsun, 3.yol ayrımı Şehir merkezi ve Zonguldak tarafına gitmek için sağdan Ankara-İstanbul’a gidişi olan araçlar için adadakine yol ver tabelası olmasına rağmen kaç defa geçtiysem ordan hiç bir aracın dur levhasına uymadığı, her an orada çarpışma kazası olabileceği, Ankara istikametine giden araçların dur levhasını görmüyorlar mıdır anlamış değilim. Dediğim gibi eskisinden daha kötü oldu ve daha da ışıklar çoğaldı maalesef.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Atatürk II” filmi 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşacak

Yayın: 26.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadele sürecinin 1915-1919 yıllarını konu edinen “Atatürk II” filmi, 24 Mayıs’a kadar sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye Özel Okullar Derneğinden (TÖZOK) yapılan açıklamaya göre, yapımcı firma Lanistar Media ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, 19 Nisan’da vizyona giren “Atatürk” film serisinin ikincisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da dahil olduğu süreçte, 24 Mayıs’a kadar seyirciyle buluşmayı sürdürecek.

Filmi izlemek isteyen öğrenci gruplarına biletler 60 liradan satışa sunulacak. Öğrencileriyle filme gelen öğretmenlerden ise ücret alınmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, şunları kaydetti:

“Bizler eğitimciler olarak filmi izledik ve gerek tarihi saptamalarıyla gerekse de görsel ögeleriyle Atatürk’ü gençlerimize layık olduğu gibi aktarabilmek için önemli bir fırsat olduğunu gördük. Bizler gelecek nesilleri yetiştirmekle mükellefiz. Bu sorumluluğumuz çerçevesinde ‘Atatürk’ filmini, tarihimizin, kültürümüzün ve değerlerimizin eğitiminin bir parçası olarak görüyor, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin izlemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Filmde Mustafa Kemal Atatürk’ü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’yi Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin tarih danışmanları ise Orhan Çekiç, Saadet Özen, Hacı Mehmet Duranoğlu, Tuncel Koç, Kadir Türker Geçer ve Üzeyir Karataş’tan oluşuyor. (AA)