Okul Müdüründen Örnek Davranış

Okul Müdüründen Örnek Davranış

Yayın: 15.08.2018 00:58
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu ilçesine bağlı Kirkilli Mahallesinde bulunan Kirkilli Ortaokulu Müdürü Fatih Tümen, görev yaptığı okul binasını eğitim öğretim dönemi öncesi tek başına boyuyor.

Safranbolu ilçesine bağlı Kirkilli Mahallesinde 63 öğrencinin eğitim gördüğü Kirkilli Ortaokulu, Müdür Fatih Tümen tarafından boyanıyor. Yaklaşık 4 yıldır Kirkilli Ortaokulunda görev yapan Tümen, çocukların yeni eğitim yılında temiz ortamlarda derslerini yapmak için eline aldığı fırça ile okulun yıpranmış olan duvarlarını boyadı. Boya işini babasından öğrendiğini ve çocukların sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim görmesi için kolları sıvayan Tümen, okulun tadilat işlerinde de yardımcı oluyor.

Okulun imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Tümen, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz sağ olsunlar, boya yardımında bulundular. Bizde yaz döneminde öğrenciler yokken, yeni eğitim ve öğretime hazırlık açısından sınıflarımızı boyamaya başladık. İnşallah sınıflarımız bitmek üzere. Yeni ders yılında çocuklar temiz, nezih ortamlarda derslerini yapacaklar” dedi.

Tümen, geçtiğimiz Mart ayında Safranbolu Kaymakamlığı’nın desteği ve Safranbolu Müze Kent Motosiklet Kulübü üyeleri tarafından bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Eski iki binamız var 1969 ve 1971 yılı yapımında. Dış cephe çok kötüydü. İki binanın dışlarını güzel bir şekilde boyadık ve güzel bir görüntü oluştu. Yine aynı kulüp üyeleri yardımıyla okulumuza kütüphane kazandırdık. Kitap temininde ,rafların yapımının kazandırılmasını sağladık. Okulumuz taşıma merkezli bir okul. 63 öğrencimiz vardı geçen yıl ki eğitim ve öğretim yılında. Biliyorsunuz mahallemize TOKİ konutları yapıldı. Buradan baya öğrenci geleceğini düşünüyoruz. Telefonlar arayanlar var. Yüz öğrenciyi bulacağına inanıyorum. Yeni öğrencilerin gelmesiyle başarılarımız artacak inşallah” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.