Ömer Akhan, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı

Ömer Akhan, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı

Yayın: 26.07.2023 15:16
Paylaş:
A+ A-

Singapur’da düzenlenen matematik olimpiyatlarında Karabük Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Ömer Akhan’ 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

34 ülkeden 44.639 öğrencinin katıldığı Singapur’da düzenlenen Matematik Olimpiyatlarında Karabük Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi  Ömer Akhan 1 Altın ve 1 Gümüş Madalya kazandı.

Ülkemize ve İlimize bu gururu yaşatan Ömer Akhan’ı  tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş onu yetiştiren kıymetli ailesi başta olmak üzere,  öğrencimiz için emek veren tüm okul idaresi ve öğretmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

İlk aşaması yüz yüze olarak 2 Nisan 2023 tarihinde Karabük Bilim ve Sanat Merkezi ilköğretim Matematik Öğretmeni Seda Aksu’nun danışmanlığında 13 öğrencinin katılımıyla Karabük Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Uluslararası Singapur Matematik Olimpiyatlarının ikinci ve son aşaması Singapur’da yapıldı.

Birinci aşamada yüksek performans göstererek madalya alanların davet edildiği Singapur’daki Final aşamasına katılım gösteren Karabük Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi Ömer Akhan Singapur’da yapılan Matematik Yarışmalarında Ülkemizi ve ilimizi temsil etti.

İki farklı kulvarda yapılan yarışmalarda Ömer Akhan Math Olimpiad Contest(Bireysel yarışma)’da Gümüş Madalya ile 2.lik, Mind sports challenge(takım oyunları)’nda Altın madalya ile 1.lik ödülü alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.

2006 yılından başlayarak düzenlenen Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatları(SASMO), Asya’daki en büyük matematik yarışmalarından biridir. 2023 yılı yarışmalarında ilk aşamada Avustralya, Azerbaycan, Brezilya, Kamboçya, Kanada, Çin, Çin Hong Kong, Kıbrıs, Mısır, Finlandiya, Gana, Macaristan, Singapur, Hindistan, Endonezya, İran, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Malezya, Meksika, Moğolistan, Myanmar, Yeni Zelanda, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Rusya, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland, Türkiye, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Özbekistan ve Vietnam ile birlikte 39 ülke ve bölgeden 44.639 öğrenci yarışmıştır.(Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.