Ordu’da tarım aracının devrildiği kazada 1 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 07.10.2024 08:00
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Aybastı ilçesinde tarım aracının devrildiği kazada, sürücünün çocuklarından biri öldü, 3'ü yaralandı.

İlçenin Armutlu Mahallesi'nde, İdris K'nin kullandığı “pat pat” olarak tabir edilen tarım aracı şarampole devrildi.

Kazada, araçta bulunan sürücünün çocukları Emirhan (11), Ege Han (9) ve Handenur K. (5) yaralandı, Kaan K. (6) ise hayatını kaybetti.

Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Aybastı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Handenur K'nin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Mimar Sinan Ortaokulu ve Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenler ile bir araya geldi.

“Öğretmen Buluşmaları” kapsamında öğretmenler odasını ziyaret eden Akbaş,  eğitimin niteliğini daha da artırmak, öğretmenlerimizin sorunlarını ve önerilerini daha hızlı çözüme ulaştırmak amacıyla “İstişare Toplantısı” gerçekleştirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” nin büyük bir hassasiyetle uygulanması konusunun üzerinde duran Akbaş , ” Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği çerçevesinde, okullarda köklü değişiklikler yapılmış ve yeni müfredat ile birlikte Öğrenci Merkezli” ve “Beceri Odaklı yaklaşım benimsenmiştir. Bu kapsamda, okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda süreç odaklı ölçme uygulamaları devreye alınmıştır. Artık öğretmenlerin, öğrencilerinin gelişimini “Tanılayıcı, Biçimlendirici ve Düzey Belirleyici Yöntemler” ile takip etmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamalarına ilişkin yaz döneminde Bakanlığımız koordinesinde eğitici eğitimi, müdürlüğümüz koordinesinde mesleki çalışma döneminde ilgili branş öğretmenlerimize eğitimler verildi. Bu eğitimler, Eğitim Kenti Karabük’ümüzün eğitim alanındaki öncülüğünü daha da pekiştirecek, öğretim süreçlerinin sürekli olarak iyileştirilmesi ve Karabük’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde yer alan hedeflere ulaşılmak üzere önemli bir adım olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Kenti Karabük Projesi’ne de değinen Akbaş, 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda 8 alt başlıkta toplanan projenin okullar bazında başarılı bir şekilde uygulandığını, öğretmenlerin projeyi sahiplendiğini dile getirerek, “2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda aynı özveriyle Eğitim Kenti Karabük Projemizi sahiplenelim. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de başarılarımız devam ediyor. Eğitim Kenti Karabük Projemiz ile de çeşitli etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizi her yönden geliştirmek, ilimizin başarısını daha da artırmak amacıyla bu tür etkinliklere devam edeceğiz.” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427