Orman köylüsü derdine çare arıyor!

Orman köylüsü derdine çare arıyor!

Yayın: 26.05.2024 16:44
Paylaş:
A+ A-

Zorlu şartlarla mücadele ederek ekmeklerini ormandan çıkaran Yenice ilçesindeki orman köylüleri yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için ses yükseltti.

Yüz ölçümünüm yüzde 74’ü ormanlarla kaplı olan Karabük’ün Yenice ilçesindeki orman köylüleri yaşadıkları sıkıntıların katlanarak artması üzerine ses yükseltip, “Acil Yardım’ çağrısında bulundu.

Tomruklar arasında zorlu şartlarla mücadele ederek alın terlerinin karşılığını almak için günün ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başlayan orman köylüleri yaşadıkları sıkıntıları Bölgenin Sesi’ne anlattı.

KENDİ HATALARINI BİZE YANSITIYORLAR

Yenice merkeze bağlı Karakaya bölgesinde geçimini ormancılıkla sağlayan köylüler, “Orman köylüsü olarak Yenice Karakaya bölgesinde çalışmaktayız. Çalıştığımız bölgede çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Genellikle nakliyede ve yollar da sıkıntı çok fazla. Bunun yanı sıra haftada bir gün nakliye yapılacağı söylendi. Orman işletmesi tarafından nakliye yapılmadığı içinde yollar enval dolu beklediğinden çalışanlarda bu durumdan şikayetçi çalışamıyorlar ve iş süresi kısıtlı olduğu içinde yarın öbür gün Orman İşletmesi işi yetiştiremediniz diye bize baskı yapacaklar ve çalışanların yüzde 20 alacağı olan parayı bölme süresi doldu diye ödeme yapmayacaklar ve bunun sorumlusu yenice orman işletmesidir. Kendi yaptıkları hataları orman köylüsüne yansıtıyorlar. Kısacası orman köylüsünü aradan çıkartıp başka bir çalışma sistemine çevirmeye çalışıyorlar yani müteahhitleşmeye getirmek istiyorlar” şeklinde konuştular.

NAKLİYE HAFTADA BİR OLUNCA SIKINTI BÜYÜDÜ

Orman köylüleri şunları anlattı; “Bu zamana kadar böyle haftada bir nakliye söz konusu değildi de neden şimdi haftada bir nakliye yapılacak deniliyor. Hadi onu da anladık tamam o zaman devletin memur çalışanları zamanında işinin başına neden gelmiyor Saat 9:30’ da işletmeye gelip ve ardından saat 11’de işin başına çıkarsa orman köylüsü ne yapsın nasıl işini yürütüp kazanç sağlasın sonuçta biz de ekmek için çalışıyoruz devletin memuru gibi aybaşı alacak bir paramız yok. Bizim gelirimiz ormandan biz orman köylüsüyüz neticede bu durma bir çözüm üretilmesi için bekliyoruz.”

PAZARTESİ ORMAN İŞLETMESİ İLE GÖRÜŞECEKLER

Yazın sıcağından, kışın yağmur ve çamurundan, su baskınlarından dolayı iklim şartlarıyla da ayrı bir mücadele verdiklerini hatırlatan orman köylülerinin pazartesi günü Yenice Orman İşletme Müdürlüğü ile bir araya geleceği öğrenildi. 10-15 kişiden oluşan bir grup yaşadıkları sıkıntıların çözümü için mesaiye başlamadan önce işletmede bir araya gelecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeşilyurt Belediyesinden Merih Demiral ve A Milli Futbol Takımı’na destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 04:37
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Yeşilyurt Belediyesi, UEFA'nın, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda yapılan Türkiye-Avusturya maçında “bozkurt” işareti yapması nedeniyle 2 maç men cezası verdiği milli futbolcu Merih Demiral ile A Milli Futbol Takımı'na destek verdi.

Yeşilyurt Belediyesi, belediye binasına Merih Demiral'ın posteri ile Türk bayrağı asarak, Merih'e verilen cezaya tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, dün yaşanan şiddetli dolu ve sağanak ile fırtına nedeniyle hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milli takımın Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükselmesini coşkuyla kutladıklarını belirten Yılmaz, “Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın attığı golü, içindeki Türklük duygusunun kabararak 'bozkurt' işareti yaparak kutlaması bizleri çok daha mutlu etmiştir. Merih Demiral'ın her zaman yanında olduğumuzu bizler de bozkurt yaparak belirtmek isterim. UEFA'nın milli futbolcumuza haksız yere verdiği 2 maç cezasını şiddetle kınıyorum.” dedi.

Yılmaz, Hollanda ile yapılacak maç için de belediye önüne dev ekran kuracaklarını dile getirerek,”Maçı vatandaşlarımızla birlikte izleyeceğiz. Hollanda ile oynayacağımız maçı da kazanarak inşallah yarı finale adımızı yazdırırız.” diye konuştu.