Ormanlara Komando Böcekler Girecek

Ormanlara Komando Böcekler Girecek

Yayın: 09.07.2015 10:16
Paylaş:
A+ A-

Orman İşletme müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Karabük’ün yüzde 70’inin ormanlarla kaplı olduğunu, bu ormanları zararlılardan korumak için biyolojik mücadele başlattıklarını ifade etti.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, orman zararlarıyla biyolojik mücadele kapsamında laboratuarlarda ürettiği Latince adı Thanasimus formicarius olan yırtıcı (komanda) böcekleri önümüzdeki günlerde ormanlara bırakılacak.

Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, 4 yıl önce faaliyete soktukları laboratuarda ürettikleri yırtıcı komanda böceklerini ağaçları kurutan böceklere karşı ormana salacaklarını belirterek “En az orman yangınları kadar tehlikeli olan kabuk böceği zararlısına karşı önlem almak ve mücadele etmek için kendi laboratuarlarımızda ürettiğimiz faydalı böcekleri ormanlarımıza salıyoruz. Dört yıl önce Karabük Orman İşletme Müdürlüğümüzde özellikle köknar kabuk böceklerine karşı faydalı böcek üretimi sağlanması için laboratuar kurduk. Bu laboratuarda her yıl belli sayıda faydalı böcekleri üretip ormanlarımızın korunması adına doğaya salıyoruz” dedi.

Köknar kabuk böceği özellikle yetişme ortamının iyi olmadığı yerlerde köknar ağaçlarında çok ciddi şekilde hasarlara yol açıp ağaçların kurumasına yol açtığını da anlatan Uzunsoy, “Önümüzdeki günlerde komando böcekleri ormanlarımıza salacağız. Komanda böceği köknar ağaçlarında ve kısmen çamlarda bulunan kabuk böceğini yiyerek besleniyor.Geçtiğimiz sene bu böcekler sayesinde ciddi bir kaybı önledik” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

  1. MAĞDUR

    Bir haftadır bu sayfalarda bir temsilci hikayesidir anlatılıp duruyor.Gerçekten doğrumu bu yazılanlar ?Bizler işsiz ve mağdur durumdayken sayın SAHİN DİKİLİTAŞ bukadar kıssa bir zaman sürecinde nasıl söylediğiniz gibi 8 tane daire ve sıfır jeep sahibi olabiliyor.Hayretler içindeyim adeta.Bizler bunun gibi vatandaşa inanıp nasıl işimizden ve ailemizden olacak kadar körleşmişiz ki peşine düşmüşüz.herşeyimizi kaybederken Sayın ŞAHİN DİKİLİTAŞ SORUYORUM SANA HİÇMİ VİJDANIN SIZLAMADI?Yazıklar olsun sana şiddetle kınıyorum seni!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAYIN Orman İşletme Müdürü MEHMET EMİN UZUN BEY sizden rica etsem acaba ŞAHİN DİKİLİTAŞ GİBİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN ve HAKLARINDAN FAYDALANARAK zengin olan İNSAN ASALAK BÖCEKLERİ içinde şu labaratuvarlarınızda bir böcek yetiştirsenizde ŞAHİN DİKİLİTAŞ VE bu aynı zihniyetteki ÇELİKİŞ SENDİKASINDAKİ sendikacılarıda temizleyiverseniz KARABÜK İçin en büyük iyiliği yapmış olursunuz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Prime Day sonuçlarını açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon, Prime Day 2024'ün şimdiye kadarki en büyük küresel alışveriş etkinliği olduğunu ve Türkiye'de haftalık satışlarda ve ciroda rekor kırdığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'de gerçekleşen Prime Day boyunca, Türkiye'deki Prime üyeleri rekor sayıda sipariş verdi. Aynı zamanda Amazon kampanyada günlük site ziyaret sayısında da rekor kırarak tarihindeki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

Türkiye’nin, Prime İndirim Avcıları aracılığıyla seçtiği, çok talep gören ürünlerde indirimlerin sunulduğu Prime Day süresince Amazon Türkiye'de en fazla elektronik, bilgisayar, moda, kitap ve kişisel bakım kategorilerinde satış yapılırken Prime üyelerinin en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında ise mobil telefonlar, mutfak aletleri ve tüketim malzemeleri yer aldı.

En yüksek talep gören markalar arasında ise Apple, Samsung, Philips, Stanley, MSI, Karaca ve Lego gibi yerel ve global markalar yer aldı.

Prime, tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesine alışveriş ve eğlencenin iyisini sunuyor. Amazon Türkiye'de bu hizmet içerisinde herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin aynı gün, ertesi gün ve iki günde gönderim seçenekleriyle hızlı ve bedava teslimat bulunuyor.

Aynı zamanda, her gün popüler markaların ürünlerinde geçerli özel fırsatlara erişim, Prime Day boyunca üyelere özel indirim ve fırsatlardan faydalanma, Prime Video ile aralarında Amazon Originals içeriklerin de bulunduğu ödüllü film ve dizilere, Prime Gaming ile ise ücretsiz oyunlara ve oyun içi içeriklere sınırsız erişime, herkes ayda sadece tüm vergiler dahil 39 lira karşılığında sahip olabiliyor.