Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Yayın: 23.08.2019 22:16
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve kısa adı SAKEM olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR paydaşlığında düzenlenen Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi.

Organik tarım uygulama bahçesinde, biber, domates, patlıcan, salatalık, fasulye, semizotu, bamya, marul, çilek, kavun ve pek çok farklı ürün yetiştirilirken, özellikle tohumunun hiçbir yerde bulunmayan ‘’Osmanlı Domatesi’’ tohum üretimi de yapıldı.

Kursun son gününde SAKEM Tokatlı şubesini ziyaret eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği SAKEM’in yüzlerce kursundan bir tanesi. Burada kursiyerlerimiz sebze yetiştirmenin püf noktalarını öğreniyor ve yetiştirilen ürünler Aşevinde önemli bir projemizde değerlendiriliyor. Safranbolu tarım yapılabilecek geniş arazilere sahip bir kent, kursiyerlerin birçoğunun kendi bahçeleri mevcut, hali hazırda üretimlerini sürdürdükleri bahçelerinde işin tekniğini uzman eğitmen tarafından öğrenerek daha verimli ürünler almalarını sağlıyor” dedi.

Köse konuşmanın ardından kursiyerleri tebrik ederek, SAKEM’i tebrik ettikleri için teşekkür etti ve böylesi kursların artarak devam edeceğini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı

Yayın: 02.05.2024 21:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclisi, mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, köylerin KÖYDES projeleriyle hayat bulduğunu söyledi.

Karabük’e, KÖYDES projeleri kapsamında 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Sözen, bu ödeneklerle 1623 projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Sözen, KÖYDES ödenekleriyle ertelenen birçok sorunun çözüme kavuştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“KÖYDES sayesinde bu zamana kadar ihmal edilmiş, ötelenmiş, kronikleşmiş, üzerine gidilmeye dahi cesaret edilememiş birçok problemin, tahsis edilen devasa ödeneklerle cesaretle üzerine gidilmiş, bugün gelinen noktada problemlerin büyük bir kısmı çözüme kavuşmuştur. Ayrıca bu ay içerisinde KÖYDES ödeneklerinin, ilimize tahsis edilmesini bekliyoruz. Ay sonuna kadar tüm ilçelerimizde, asfalt programına alınan yollarımızın altyapılarını tamamlamış olacağız. Önümüzdeki ay ise asfalt programlarını başlatmış olacağız.”